HonorHuaweiYleinen

Nyt se on vihdoin julkaistu – tässä on upea Honor 8

8-01Huawei on tänään julkaissut uuden kauan odotetun Honor 8 -puhelimen. Uutuuspuhelimen erikoisuuksiin lukeutuvat lasinen muotoilu sekä kaksoiskamera. Honor 8 on seuraaja viime vuonna julkaistulle Honor 7 -mallille.

Honor 8 perustuu edeltäjänsä tapaan 5,2 tuuman FullHD -tasoiseen näyttöön. Puhelimen sisällä hyrrää Huawein oma kahdeksanytiminen Kirin 950 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 3 tai 4 gigatavua RAM-muistia mallista riippuen. Honor 8:n akku on 3000 milliampeeritunnin suuruinen ja puhelin tukee pikalatausominaisuutta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen kohokohta on varmasti kaksoiskameraratkaisu. Honor 8 on varusteltu Huawei P9 -malleista tutulla 12 megapikselin kaksoiskameralla. Toinen kameroista on värillinen ja toinen on mustavalkoinen, mutta Honor 8 ei ole saanut Leican brändiä tuekseen, vaikka sama kamera on kyseessä. Huawei P9:n tapaan myöskään Honor 8 ei ole saanut tukea 4K-tarkkuisien videoiden kuvaamiseen. Puhelimella voi kuvata korkeintaan FullHD-tasoista videokuvaa. Puhelimen etupuolelta löytyy kahdeksan megapikselin selfie-kamera.

8-10

Honor 8:n herkut eivät kuitenkaan jää vain kaksoiskameran, muotoilun sekä tehokkaan järjestelmäpiirin varaan, sillä puhelimesta löytyy muun muassa NFC -tuki, infrapunalähetin sekä sormenjälkilukija. Uutuuspuhelimen käyttöjärjestelmänä toimii Android 6.0, jonka päällä hyrrää Huawein oma EMUI 4.1 -käyttöliittymä.

Puhelin on julkaistu vasta Kiinassa, eikä saatavuudesta muille markkinoille ole vielä tiedotettu. Honor 8 tulee saataville kolmena eri versiona saataville sinisenä, valkoisena, mustana, kultaisena sekä vaaleanpunaisena. Puhelimen hinnat ovat Kiinassa noin 270 euroa (3GB RAM, 32 GB tallennustilaa), 310 euroa (4GB RAM, 32 GB tallennustilaa) ja 340 euroa (4GB RAM, 64 GB tallennustilaa).

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor