Black FridayYleinen

Nyt tarkkana! Näin vältät väärennetyt tarjoukset

Black Friday, kybermaanantai ja joulun lähestyminen houkuttelevat hyödyntämään verkkokauppojen toinen toistaan edullisempia tarjouksia. Moni tilaa nyt myös ulkomailta. Check Pointin tietoturvatutkijat muistuttavat, että jos tarjous on uskomattoman hyvä, se saattaa olla huijausta.

Tietoturvayhtiö Check Pointin tutkijat kertovat, että kyberkonnat ovat varautuneet joulusesonkiin koodaamalla ennennäkemättömän määrän väärennettyjä verkkokauppasivustoja. Viime marraskuuhun verrattuna feikkisivustojen määrä on yli kaksinkertaistunut. Kuuden viime kuukauden aikana on rekisteröity yli 1 700 verkko-osoitetta, jotka muistuttavat suosittua verkkokauppaa, amazon.comia, ja se on vain yksi esimerkki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uhrit ohjataan väärennetyille sivustoille sähköpostitse lähetettävillä mainoksilla, jotka lupaavat merkkituotteita uskomattoman edullisesti. Kun uhri tarttuu tarjoukseen ja tekee ostoksia, konnat saavat haltuunsa hänen luottokorttitietonsa. Huijari voi myös yksinkertaisesti veloittaa uhrin maksutiliä, mutta jättää tuotteen lähettämättä.

Tietoturvayhtiö Check Pointin neuvot turvallisiin verkko-ostoksiin:

  1. Varmista, että olet ostamassa aidosta verkkokaupasta. Älä klikkaa sähköpostien tarjouslinkkejä, vaan tee mieluummin Google-haku verkkokaupan nimellä ja klikkaa hakutuloksen linkkiä.
  2. Varo liian hyviä tarjouksia. Jos uutta puhelinta tarjotaan 80 prosentin alennuksella, myyjä ei todennäköisesti ole liikkeellä rehellisin mielin.
  3. Varo oikean näköisiä, mutta väärin kirjoitettuja verkko-osoitteita ja sähköposteja, joissa on kirjoitusvirheitä. Tarkista myös, tuleeko sähköposti tutulta lähettäjältä.

Lisätietoja Check Pointin tutkimuksesta löydät täältä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Black Friday