Yleinen

Oletko koskaan miettinyt, mitä tapahtuu työnnettäessä puhelimen SIM-luukun avausneula väärään reikään? Nyt sekin on selvitetty

Oletko joskus vahingossa työntänyt puhelimien SIM-korttiluukun avaustyökalun vahingossa väärään reikään? Useissa nykyaikaisissa puhelimissa on SIM-korttiluukun ohessa pieni reikä, josta sen saa auki mukana tulevalla metallisella neulalla, mutta usein lähistöltä löytyy myös identtinen reikä mikrofonia varten.

Toisinaan voi tulla siis vastaan tilanteita, joissa neula työnnetään väärään reikään, eikä SIM-luukku aukea, vaikka kuinka työntäisi. Jos vahingossa on koittanut avata luukkua mikrofonin reiällä, niin voi usein tulla pieni pelko siitä, että mikrofoni olisi voinut mennä rikki. Nyt tämäkin on selvitetty tunnetun YouTube-kanavan toimesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimien kuritustesteistä tunnettu JerryRigEverything on julkaissut videon, jossa selvitään miten käy, jos neulan pistää väärään reikään. Videolla selvitetään useiden valmistajien uutuuspuhelimien osalta, miten tämä tilanne on pyritty ottamaan huomioon puhelimen suunnittelussa.

Samsungin uuden Galaxy S22 Ultran kohdalla huomataan, että puhelin on suunniteltu niin, ettei SIM-luukun avausneulan pitäisi tuottaa ongelmia mikrofonille. Mikrofonia ennen on asetettu tiivistekumi niin, ettei sitä voitu lävistää neulalla. OnePlus 10 Pron, Xiaomi Mi 11:n ja Pixel 6 Pron suunnittelussa valmistajat ovat ottaneet asian myös huomioon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on tehnyt asian kuitenkin kaikista parhainten, sillä mikrofonin reikää suojaa erillinen metalliritilä, joka ei mahdollista neulan työntämistä väärään paikkaan. Videon aiheesta voit katsoa alapuolelta.


Lähde: YouTube (JerryRigEverything)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Erään aiemmin lukemani jutun mukaan mikrofonireiän takana olisi 90 asteen mutka, jonka jälkeen vasta olisi se mikrofoni niin, ettei sitä voisi millään piikillä tökkimällä vahingoittaa. Ehkä sekin sitten joihinkin puhelinmalleihin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen