OnePlusYleinen

OnePlus 10T:n akun koko ja lataus vahvistettiin – monsterilataus näkyy nimessä ja lataustehossa

OnePlus 10T

OnePlus on tiputellut yksitellen tietoja tulevasta OnePlus 10T -älypuhelimesta. Tällä kertaa vuorossa on tieto puhelimen akusta sekä latauksesta, ja OnePlus tuokin nyt globaalisti myyntiin puhelimen erittäin tehokkaalla SuperVOOC-pikalatauksella.

Ensi viikolla julkaistavaan puhelimeen on tulossa kookas 4800 milliampeeritunnin akku, joka on 200 milliampeerituntia pienempi kuin OnePlus 10 Prossa. OnePlus 10T tulee saamaan kuitenkin isovelimallia selvästi tehokkaamman latauksen, sillä 80 watin pikalataus on nostettu huimaan 150 watin lataukseen. OnePlussan mukaan kookas akku latautuu tyhjästä täyteen vain 19 minuutissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itse latausnopeus on siis jo monsterimainen, mutta niin on myös latausratkaisun nimi. OnePlus kutsuu latausta nimellä ”150W SuperVOOC Endurance Edition”. Erikoiselle nimelle ei ole annettu selitystä, sillä yhtä hyvin OnePlus olisi voinut käyttää latauksesta lyhyempää nimitystä.

150 watin lataus nähtiin aikaisemmin jo OnePlus 10R– ja OnePlus Ace -puhelimissa Aasian maissa, mutta nyt OnePlus 10T on suunnattu kansainvälisille markkinoille. Valitettavasti kaikilla markkinoilla OnePlus 10T -puhelimessa ei ole 150 watin pikalatausta. OnePlus on vahvistanut tarjoavansa Pohjois-Amerikassa puhelimessa ainoastaan 125 watin tehoisen pikalatauksen. Tämän pitäisi kuitenkin vaikuttaa tyhjästä täyteen lataamiseen vain minuutin verran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 10T Jade Green -värissä.

OnePlus on nyt myös vahvistanut, että 150 watin latausnopeus toimii ainoastaan, jos puhelinta ladataan mukana toimitettavalla SuperVOOC-kaapelilla sekä 160 watin virtalähteellä. OnePlus 10T käyttää 128-bittistä salausalgoritmia, joka tunnistaa viralliset kaapelit ja virtalähteet turvallisen latauksen mahdollistamiseksi. OnePlussan mukaan OnePlus 10T:n virtalähde tukee myös PD-latausprotokollaa, jonka avulla voi ladata myös muita laitteita nopeasti.

OnePlus on vahvistanut aikaisemmin, että uutuuspuhelin tulee olemaan mielenkiintoinen huipputason laite. OnePlus 10T tulee saamaan Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirin, 120 hertsin AMOLED-näytön sekä 50 megapikselin tasoisen kolmoiskameran. Puhelimessa on myös 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä 16 gigatavua RAM-muistia, mikä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin brändin historiassa. Tarkemmin tietoihin OnePlus 10T -puhelimesta voi käydä tutustumassa aikaisemmista artikkeleistamme tämän linkin takaa.

Lähde: OnePlus

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Itse uskon että suunnilleen jo yli 30 W pikalatauksella puhelimen akun käyttökelpoinen elinikä lyhenee merkittävästi. Itse siis haluan ehdottomasti että puhelimissa voi rajoittaa latausnopeutta haluamakseen ja mielellään myös latauskatto tulee olla (esim. 80 %). Annan propseja kaikille valmistajille jotka nämä mahdollistavat.
    Jos on rahaa mitää hassata, eli ei haittaa kertakäyttötavara (vielä entistä enemmän sellainen), eikä mahdollinen paloturvallisuusriski jos käyttää jotain halppisjytkylaturia, niin sitten vain ostoon SuperVooc-hässäkkä, muuta muutoin rajoittaisin latausnopeuden hyvin maltilliseksi vaikka ostaisikin artikkelin luurin tai vastaavan.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus