OnePlusYleinen

OnePlus 9 -puhelimet saavat Hasselbladin kanssa kehitetyn XPan-kameratilan

Oppon tytärbrändi OnePlus on ilmoittanut tuovansa OnePlus 9 -sarjan älypuhelimiin uuden Hasselbladin kanssa yhteistyössä kehitetyn XPan-kameratilan. Uuden kameratilan avulla käyttäjät saavat OnePlussan mukaan ikonisen Hasselblad XPan -filmikamerakokemuksen älypuhelimeen.

Hasselblad Camera for Mobile -järjestelmän XPan-tila on suunniteltu jäljittelemään Hasselbladin legendaarisen XPan-kameran käyttökokemusta, joka mahdollisti 35 mm filmikameran edut sekä mahdollisuuden vaihtaa nopeasti täysin laajaan panoraamakuvaan ilman filmin vaihtamista. Ainutlaatuisen näkökentän ansiosta XPan-tilassa otetut valokuvat tarjoavat käyttäjille uutta perspektiiviä ja tarinankerronnan muotoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Yhteistyö Hasselbladin kanssa ja XPan-tilan kehitys on auttanut meitä luomaan uudelleen heidän legendaarisen kokemuksensa katsella kuvia 65:24-formaatissa ennen kuin laajan panoraamakuvan ottamista 30 mm tai 45 mm formaatissa. XPan-tilan käyttäminen OnePlus 9:ssä ja OnePlus 9 Prossa antaa käyttäjillemme mahdollisuuden nähdä ympäröivä maailma ainutlaatuisen linssin kautta, ja olemme erittäin innoissamme näkemään miten käyttäjät ja valokuvaajat ympäri maailmaa hyödyntävät tätä kuvaustilaa” sanoi OnePlussan kuvantamisyksikön päällikkö Hsiaohua Cheng.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

XPan-kameratilan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat kaksi polttoväliä (30 ja 45 mm), eli kaksi niin sanottua klassista Hasselblad XPan -objektiivia. Harrastajilla on mahdollisuus ottaa panoraamakuvia esikatselulla suoraan OnePlus-kamerasovelluksessa, tuoden XPan-kameran ainutlaatuisen perspektiivin helpommin useamman kuluttajan saataville.

XPan-tilassa otettujen valokuvien kuvasuhde on 65:24, joka on sama kuin alkuperäisen Hasselblad XPan -kameran. XPan-tilassa otetut kuvat on rajattu 48 megapikselin pääkamerasta ja 50 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, puhelimen kamerassa oletusasetuksena olevan 12 megapikselin tilan sijaan. XPan-kuvien resoluutio on 30 mm polttovälillä 7552 × 2798 pikseliä ja 45 mm polttovälillä 7872 × 2916 pikseliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus työskenteli Hasselbladin kanssa myös luoden kaksi kameraprofiilia, väritilan ja mustavalkoisen tilan. OnePlus 9 -sarjan XPan-kameratila on oletusasetuksena mustavalkoinen, viitaten alkuperäisen XPan-kameran mustavalkofilmin sävyyn ja tyyliin. Väritila on optimoitu Hasselbladin kanssa, antaen sille rikkaan ja realistisen väriprofiilin. Käyttäjät voivat vaihtaa väri- ja mustavalkotilan välillä mieltymystensä mukaan.

XPan-tilassa laukaisinta painettaessa kuva esitetään ensin negatiiviina, joka kehittyy puhelimeesi tallentuvaksi kuvaksi. Tämä muistuttaa OnePlussan mukaan perinteistä filmikameraa ja prosessia filmin kehittymisestä kuvaksi.

OnePlussan mukaan uusi kameratila tulee saataville OnePlus 9- ja 9 Pro -puhelimille uusimmassa päivityksessä.

Lähde: OnePlussan sähköpostitiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus