OnePlusYleinen

OnePlus Concept One -puhelin julki – kamera katoaa elektrokromilasin avulla

OnePlus Concept One -puhelimen kamera katoaa.

OnePlus on esitellyt tänään odotuksien mukaisesti yhtiön ensimmäisen konseptipuhelimen, joka kantaa nimeä OnePlus Concept One. Kyseessä on maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on käytetty elektrokromista lasiteknologiaa. Kyseisen lasiteknologian avulla puhelimen takaosan kamera muuttuu näkymättömäksi.

Inspiraatiota Concept One -puhelimeen on haettu McLarenin urheiluautoista ja lisäksi laitteen suunnittelussa OnePlus on tehnyt yhteistyötä McLarenin kanssa. OnePlus uskoo Concept One -puhelimen tuovan pilkahduksen älypuhelimien tulevaisuudesta, ja puhelimessa nähdään täysin uusi suunnittelu, väreissä, muotoilussa, ominaisuuksissa, materiaaleissa sekä viimeistelyssä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Uusi konseptipuhelimemme on merkittävä suunnannäyttäjä tulevaisuuden älypuhelimille. Näkymätön kamera on uusi kamerasuunnittelun innovaatio, jossa ei ole tehty kompromisseja. Takakameran linssit ovat dynaamisen elektrokromaattisen lasin alla, ja tulevat näkymiin vasta, kun kamera on käytössä. Tämä on optimaalinen ratkaisu ja teollisen muotoilun uusi suunta, jota kutsumme ´sähköiseksi CMF:ksi’”, kertoo OnePlussan perustaja ja toimitusjohtaja Pete Lau. ”Ja tämä on vasta alkua tulevaisuuden suunnitelmillemme.”

OnePlus Concept Onen lasissa on orgaanisia hiukkasia, joiden ansiosta kameran linssejä peittävä lasi voi muuttua hetkessä läpinäkymättömästä mustasta täysin kirkkaaksi. Kun puhelinta ei käytetä, pinta näyttää tasaiselta ja yhteneväiseltä, eikä kameraa näy. Lasista on myös hyötyä kuvaamisessa: se toimii kameran sisäänrakennettuna suodattimena, jonka avulla käyttäjät voivat ottaa aiempaa terävämpiä kuvia voimakkaassa valossa.

Konseptipuhelimen myötä OnePlus jatkaa yhteistyötään McLarenin kanssa. Brändejä yhdistää intohimo muotoiluun, käsityötaitoihin ja innovaatioihin. OnePlus Concept One on saanut inspiraationsa teknologiasta, jota käytetään myös McLarenin 720S Spider -urheiluautossa. Autossa on sisäänvedettävä elektrokromisella lasipaneelilla varustettu yläosa, joka voi vaihtaa nopeasti ulkonäköään sävytetystä läpinäkyvään ja takaisin. OnePlus Concept Onen muotoilussa yhdistyvät McLarenin superautoista tutut lasi ja papaijanvärinen laadukas nahka.

”Tarjoamme mielellämme asiantuntijuuttamme OnePlussan konseptipuhelimen muotoiluun. Käytämme autoissamme parasta Iso-Britanniassa tuotettua nahkaa. Hienosyinen semianiliini tuntuu miellyttävän silkkiseltä. McLarenin suunnittelufilosofia hyödyntää nahan luonnollisia ominaisuuksia ja hienoja syitä, jolloin jokaiselle autolle syntyy oma ainutlaatuinen luonteensa. Tämän elementin halusimme tuoda myös OnePlussan konseptipuhelimeen”, kertoo McLaren Automotiven väri- ja materiaalisuunnittelusta vastaava päällikkö Jo Lewis.

Uudenlaisen lasiteknologian hyödyntäminen mobiililaitteessa vaati OnePlussan mukaan tarkkaa suunnittelutyötä. OnePlus Concept Onen suunnittelussa on pyritty kevyeen rakenteeseen, jotta puhelin tuntuu mahdollisimman hyvältä kädessä. Yksi keskeisiä suunnittelun haasteita on ollut käytettävän lasin paksuus. Lasin tuli olla erittäin ohut ja kevyt, mutta tarpeeksi vahva. OnePlus Concept One -puhelimessa käytetyt lasipaneelit ovat huomattavasti keskivertoa ohuemmat, vain 0,1 millimetriä. Yhteensä lasi on vain 0,35 millimetriä eli yhtä ohut kuin näytön suojakalvo. OnePlus on kertonut puhelimen takalasin muuttuvan mustasta erottuvaksi kameraksi vain 0,7 sekunnissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koska kyseessä on konseptilaite, niin OnePlus ei ole toistaiseksi ilmoittanut laitteen teknisiä tietoja tai saatavuutta.

Lähde: OnePlussan lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus