OnePlusSponsoroitu

OnePlus Nord 3: Tehokkuutta tulevaisuuteen – 16 gigatavua RAM-muistia tarjoaa huippusuorituskyvyn vuosiksi eteenpäin

OnePlus Nord 3OnePlus Nord 3 tuo mukanaan huippupuhelimista tuttuja tekniikoita aikaisempaa edullisempaan hintapisteeseen – uutuus tarjoaakin lähes kaiken mitä puhelimelta voi toivoa. Kyseessä on tähän mennessä tehokkain Nord-älypuhelin, jossa yhdistyy huikea suorituskyky, upeat kuvausominaisuudet sekä ajaton muotoilu.

Puhelimen suuri 6,74 tuuman näyttö on tarkka sekä sulava, jossa on 93,5 prosentin näyttö-runko-suhde sekä erittäin kapeat 1,46 mm paksut kehykset. Suorituskyky on huipputason MediaTek Dimensity 9000 -järjestelmäpiirin varassa, johon on yhdistetty jopa 16 gigatavua RAM-muistia. OnePlus Nord 3 -puhelimessa on lisäksi 50 megapikselin Sony IMX890 -kamerasensori, 5000 milliampeeritunnin akku sekä 80 watin tehoinen SUPERVOOC-pikalataus.

Suomessa OnePlus Nord 3 on saatavilla 12. heinäkuuta lähtien kahdessa muistiversiossa. 8 + 128 gigatavun suositushinta on 449 euroa sekä 16 + 256 gigatavun suositushinta on 549 euroa. Väriversioita on kaksi, jotka ovat Myrsky (Tempest Gray / harmaa) sekä Usva (Misty Green / vihreä).

Osta OnePlus Nord 3 -älypuhelin täältä.

16 gigatavun RAM-muisti nyt keskihintaluokkaan

RAM-muisti on vakiinnuttanut asemansa 6, 8 tai 12 gigatavuun keskihintaluokassa, mutta OnePlus Nord 3 vie tämän aivan uudelle tasolle hintapisteessään. Vaikka RAM-muistista puhutaan paljon, niin harva on kuitenkin perillä sen todellisesta käyttötarkoituksesta.

RAM tulee sanoista ”Random Access Memory”, ja sitä puhelin käyttää minkä tahansa tehtävän suorittamiseen, kuten sovelluksien avaamiseen, kuvan ottamiseen, musiikin toistamiseen ja moneen muuhun asiaan. Kyseessä on välttämätön ominaisuus, ja sitä löytyy kaikenlaisesta elektroniikasta ainakin pieni määrä.

Markkinoilla on useita erilaisia RAM-muisteja, joista tutuimpia ovat LPDDR4, LPDDR4X, LPDDR5 sekä LPDDR5X. Kyseiset nimet viittaavat mustin tehoon ja tyyppiin, mutta OnePlus Nord 3 -puhelimesta löytyvä LPDDR5X on tämän hetken nopein saatavilla oleva RAM-versio. Kyseistä toteutusta ei löydy tällä hetkellä edes kaikista huippupuhelimista, mutta OnePlus on halunnut tuoda sen nyt ensimmäisten joukossa keskihintaluokkaan.

Aikaisemmin Nord-sarjassa on käytetty LPDDR4X-versiota, jota voidaankin pitää hyvänä vertailukohtana uuden tyyppiselle RAM-versiolle. LPDDR5X toimii lähes 75,8 prosenttia nopeammin kuin LPDDR4X ja on myös 20 prosenttia energiatehokkaampi kuin LPDDR5-versio. Tämä tarkoittaa suoraan, että OnePlus Nord 3 -puhelimessa sovellukset aukeavat nopeammin ja akku kestää pidempään verrattuna aikaisempiin puhelimiin.

Tämän takia 16 gigatavun RAM-muisti on hyvä olla – pitää puhelimen nopeana ja sujuvana myös tulevina vuosina

Vaikka Google itse kertoo Android-käyttöjärjestelmän toimivan hyvin laitteilla, joissa on 4 gigatavua RAM-muistia tai vähintään 2 gigatavua RAM-muistia, niin suurempi määrä parantaa kuitenkin kokemusta. OnePlus Nord 3:n huima 16 gigatavun RAM-muisti tarkoittaa yhtä asiaa – puhelin on suunniteltu kestämään pitkään, sillä se tarjoaa erinomaisen kokemuksen vuosiksi eteenpäin.

Tällä hetkellä RAM-muistia käytetään huomaamattomasti paljonkin, sillä puhelimien käyttäminen on aikaisempaa monipuolisempaa. Esimerkiksi suositut sosiaalisen median sovellukset, kuten Instagram ja Facebook saattavat viedä 100-500 megatavua RAM-muistia käytöstä riippuen. Chromen kaltaiset selaimet voivat kuluttaa 500 megatavua tai jopa 1 gigatavun verran RAM-muistia riippuen käytöstä ja välilehtien määrästä.

Mainittakoon vielä YouTube, joka voi kuluttaa noin 500 megatavua RAM-muistia esimerkiksi katsottavan videon laadun perusteella. Mobiilipeleissä RAM-muistin käyttö riippuu suuresti graafisen laadun ja käyttötavan mukaisesti. Esimerkiksi Minecraft voi käyttää jopa 1 gigatavun verran RAM-muistia käynnissä ollessaan. Kun vaihdetaan laadukkaampaan peliin, kuten Genshin Impact, niin suositeltava RAM-muistin vähimmäismäärä on 4 gigatavua.

OnePlussan puhelimissa myös valokuvaus on niin kehittynyt, että sekin vaatii käytettäväksi paljon RAM-muistia. Esimerkiksi OnePlus Nord 3:n laadukas yökuvaus tarvitsee vähintään 10 gigatavua RAM-muistia käyttääkseen kaikkia kameran ominaisuuksia.

Todellisuudessa vain yhden asian tekeminen ei vaadi puhelimelta huimaa 16 gigatavun RAM-muistia, mutta esimerkiksi moniajotehtävissä suuresta määrästä RAM-muistia on selvästi hyötyä. Moniajoa ajatelle OnePlus Nord 3 on erinomainen, sillä puhelimessa voidaan käyttää jopa 44 sovellusta samanaikaisesti ilman suorituskyvyn tippumista.

OnePlus Nord 3 on lähes kaikki mitä puhelimelta voi toivoa

OnePlus Nord 3 on keskihintaluokan eliittiä, sillä ominaisuuksissa ei ole lähdetty säästelemään. Oli kyse sitten suorituskyvystä, kameroista, näytöstä tai akun kestosta – Nord 3 yhdistää kaiken, mistä OnePlus on tunnetukin.

Puhelimessa on uusittu yksinkertainen ja hillitty muotoilu, joka näyttää kalliimmalta kuin oikeasti onkaan. Harmaassa Tempest Gray -mallissa on 2.8D-silkkilasikansi, jossa on himmeä, häikäisemätön ja sormenjälkiä hylkivä pinta, kun taas vihreässä Misty Green -mallissa on hienovarainen, kiiltävä lasiviimeistely. Puhelin on myös 8,15 millimetrin ohuinen ja litteät reunat luovat todella mukavan käsituntuman. OnePlus Nord 3 on suojattu myös roiskevedeltä IP54-luokituksen mukaisesti.

OnePlus Nord 3 ei jätä kylmäksi edes näytön osalta, sillä tarjolla on nyt aikaisempaa suurempi ja laadukkaampi 6,74 tuuman kokoinen Super Fluid AMOLED -näyttö. Näytössä on 450 pikseliä tuumaa kohde, jopa 120 hertsin virkistystaajuus sekä korkea 1450 nitin kirkkaus. Huippupuhelimista tutut tekniikat löytyvät nyt keskihintaluokasta – eli yksinkertaisesti kaikki mitä voit toivoa.

Dimensity 9000 -järjestelmäpiirin ansiosta OnePlus Nord 3:n käyttäjät saavat kokea saumattoman lippulaivakokemuksen. Suorituskykyä on peräti 43 prosenttia enemmän ja grafiikkasuorituskykyä vastaavasti 59 prosenttia enemmän kuin edeltäjämallissa. Lisäksi tehokas LPDDR5X-RAM-muisti on salainen ainesosa puhelimen upeassa suorituskyvyssä.

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, ja tarjolla on mitäpä muutakaan kuin huippulaatua. OnePlus Nord 3:n pääkamerana toimii 50 megapikselin Sony IMX890 -sensori, joka on nähty myös arvokkaammassa OnePlus 11 -puhelimessa. Tarkka kamerasensori on myös optisesti vakautettu, joten OnePlus Nord 3 taltioi upeita otoksia tilanteesta riippumatta.

OnePlus Nord 3 mahdollistaa muiden kameroidensa ansiosta myös ultralaajakulmakuvat 112 asteen kuva-alueella sekä lähikuvat vain 4 senttimetrin etäisyydeltä kohteesta. Yökuvauksen osalta OnePlus Nord 3 on parasta, mitä keskihintaluokassa voi saada. Optisen kuvanvakautuksen sekä TurboRAW-algoritmin ansiosta kuviin saadaan lisää tarkkuutta ja kauniita värejä. Puhelimessa on myös huipputason 4K 60 fps -videokuvaus.

Kalliimmista OnePlus-puhelimista tuttu Alert Slider -tilakytkin on myös Nord 3 -puhelimessa, joten mistään tärkeästä ei ole karsittu. Puhelimessa on myös 5000 milliampeeritunnin akku sekä tehokas 80 watin SUPERVOOC-pikalataus, jolla saa päivän virrat 15 minuutissa. OnePlus Nord 3:n mukana on myös OxygenOS 13.1 -käyttöliittymä, joka on saumattoman sujuva luonnosta inspiraationsa saanut järjestelmä. Ei kannata unohtaa myöskään päivityslupausta, joka on nyt 3 vuotta Android-versioita sekä 4 vuotta tietoturvapäivityksiä.

Tarkemmin OnePlus Nord 3 -puhelimeen voi käydä tutustumassa OnePlussan sivuilta tämän linkin takaa.

OnePlus Nord 3 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,74 tuumaa, AMOLED, 1.5K (2772 x 1240), 120 Hz, HDR10+, 20:9-kuvasuhde
 • Järjestelmäpiiri: MediaTek Dimensity 9000
  • RAM-muisti: 8 tai 16 gigatavua (LPDDR5x)
  • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua (UFS 3.1)
 • Kamerat: Kolmoiskamera + salama
  • Pääkamera: 50 megapikseliä (Sony IMX890, f/1.9, 1.0 um, 1/1.56”, OIS)
  • Ultralaajakulmakamera: 8 megapikseliä (f/2.2, 112 astetta)
  • Makrokamera: 2 megapikseliä (f/2.4)
 • Etukamera: 16 megapikseliä (f/2.4, 1.0 um)
 • Akku: 5000 milliampeerituntia
  • Lataus: 80W SuperVOOC-lataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 13 ja OxygenOS 13.1
  • Päivityslupaus: 3 vuotta Android-versioita ja 4 vuotta tietoturvapäivityksiä
 • Mitat: 162 x 75,1 x 8,15 mm
 • Paino: 193,5 g
 • Muuta: Sormenjälkilukija näytössä, Bluetooth 5.3, USB-C, Wi-Fi 6, NFC
 • Värit: Tempest Gray ja Misty Green
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  3 Kommenttia

  1. Tuota. En tykännyt yhtään kamerasta. Se on aivan sama kuinka paljon sitä rammia tms on luurissa, jollei sillä saa otettua kunnon kuvia hämärässä tai läheltä. Jatkuvasti joku teksti pomppaa esiin ”liian lähellä”yms.
   Valovuoto järjetön ruudulla.
   Lähti kuin ku…pa töölöstä palautukseen ja ostan Samsung Galaxy s23 ultran.
   Siinä on luuria vuosiksi eikä tartte jatkuvasti fiksailla kuvia tai manata olematonta zoomia.

   1. Mitenkä voit verrata Nord 3:n ominaisuuksia kolme kertaa kalliimpaan Samppaan? Tuskin ostit Samppaa käteisellä vaan kolmen vuoden osamaksulla.

  2. Vielä kun osaisivat 5G datan saamaan toimimaan luurissa. 5G ei toimi sitten yhtään ala-arvoista p…kaa että tuollaista laitetaan releaseen. Markkinahumussa tuli uskottua että laitteessa olisi toimiva 5G, käytäntö osoittaa vaan toista. Ja vika ei ole omassa liittymässä, edellisessä luurissa 5G toimi kuin se VRn mukavuuslaitos, samaa ei voi sanoa OnePlussasta

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:OnePlus