AppleYleinen

Raportti: Apple lykkää microLED-näytöllä varustellun Apple Watch -älykellon julkaisua tuotanto-ongelmien takia

Apple Watch Ultra

Tuoreimman toimitusketjuanalyysin mukaan Applen ensimmäisen microLED-näytöllä varustellun älykellon julkaisu viivästyy odotetusta aikataulustaan. Odotuksien mukaan Applen on kerrottu julkaisevan kellon vuonna 2025, mutta tähän tavoitteeseen ei todennäköisesti päästä.

Tuotantoprosessiin liittyvien ongelmien takia nyt katseet kääntyvät vuoteen 2026, jolloin ensimmäinen microLED-näytöllä varusteltu Apple Watch voisi tulla markkinoille. Raportin mukaan LG on Applen päätoimittaja näyttöjen suhteen ja korealaisvalmistaja on etsimässä tapaa tehdä microLED-paneelien tuotannosta mahdollista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä microLED-paneelien tuotanto on kallista useiden syiden takia. Paneelien valmistus on myös hankalaa, joka johtuu esimerkiksi mikroskooppisten valodiodien luonteesta. LG:n kerrotaan keksineen ratkaisun viallisten microLED-paneelien korjaamiseen, mutta prosessi on yksinään kallis.

LG:n kerrotaan ostavan juuri nyt patentteja, joiden joukossa on 14 yhdysvaltalaista patenttia, jotka on jättänyt taiwanilainen yritys nimeltään Ultra Display Technology. Patentit liittyvät piirien luotettavampaan ja tarkempaan sijoitteluun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisempien raporttien mukaan ensimmäinen Apple Watch, jossa on microLED-näyttö tullaan näkemään Ultra-mallistossa. Myöhemmin samaa näyttötekniikkaa odotetaan perinteisempiin älykelloihin, ja jopa älypuhelimiin.

Lähde: Thelec.kr (koreaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple