SamsungYleinen

Samsung Galaxy M53 5G julkaistiin – edullinen 108 megapikselin kamerapuhelin

Samsung Galaxy M53 5G

Samsung on julkaissut tänään uuden Galaxy M53 5G -älypuhelimen, joka jatkaa yhtiön keskihintaluokan älypuhelimien mallistoa. Kyseessä on hieman karsitumpi versio jo aikaisemmin julkaistusta Galaxy A73 5G -puhelimesta, sillä laitteissa on paljon yhtäläisyyksiä.

Puhelimessa on ulkoisesti varsin yllätyksetön Galaxy M -sarjan muotoilu. Samsung luottaa takaosassa neliömäiseen kamera-alueeseen ja rakenne on kokonaan muovia. Galaxy M53 5G:n etuosassa on suuri 6,7 tuuman kokoinen Super AMOLED Plus -näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus. Näytössä on myös korkea 120 hertsin virkistystaajuus sekä etukameraa varten tehty reikä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy M53 5G

Tehoista vastaa tällä kertaa MediaTekin kehittämä Dimensity 900 -järjestelmäpiiri, eikä Galaxy A73 -mallissa ollut Qualcommin järjestelmäpiiri. Kyseessä on hieman heikompi järjestelmäpiiri, joka takaa keskihintaluokkaan kuitenkin kohtuullista suorituskykyä ja 5G-yhteydet. Järjestelmäpiiri on valmistettu 6 nanometrin prosessilla. Galaxy M53 5G -puhelinta tarjotaan 6 gigatavun RAM-muistilla sekä 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Myös muistikorttituki löytyy aina yhteen teratavuun asti.

Takaosan neloiskameran kohokohtana on 108 megapikselin tasoinen pääkamera, joka on sama kuin Galaxy A73 5G -puhelimessa. Samsung on kuitenkin päättänyt poistaa kamerasta optisen kuvanvakautuksen, joten hieman eroja on. Muut kamerat ovat 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 2 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on yksi 32 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto on kookkaan 5000 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata 25 watin pikalaturilla. Puhelimessa on kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, joten se ei löydy enää näytöstä. Galaxy M53 5G on varusteltuna Wi-Fi 5- ja Bluetooth 5.2 -yhteyksillä. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 12, jonka päällä hyrrää Samsungin oma One UI 4.1 -käyttöliittymä.

Samsung ei ole toistaiseksi paljastanut Galaxy M53 5G -puhelimen tarkkaa hinnoittelua tai saatavuutta.

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung