SamsungYleinen

Samsung Galaxy S23 FE saapui myyntiin Suomessa – Viskattiin välittömästi alelaariin, hinnat alkavat 599 eurosta

Samsung kertoi viime viikolla, että syksyllä julkaistun Galaxy S23 FE -puhelimen myynti alkaa Suomessa 11. joulukuuta. Tänään puhelin on tullut saataville valittujen jälleenmyyjien kautta, mutta Galaxy S23 FE päätyi myös välittömästi alelaariin.

Puhelimen kerrottiin alun perin tulevan saataville 128 gigatavun versiossa 729 euron hintaan sekä 256 gigatavun versiossa 789 euron hintaan. Saatavilla on neljä väriversiota, jotka ovat violetti, minttu, harmaa sekä kerma. Puhelimen erikoisvärit, tangerine sekä indigo ovat saatavilla Samsungin sivuilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muun muassa Elisa on laittanut puhelimen heti alennukseen. Galaxy S23 FE:n pystyy ostamaan 599 euron hintaan 128 gigatavun versiossa, joka tarkoittaa 130 euron alennusta. Lisäksi 256 gigatavun version hinta on 649 euroa, joka tarkoittaa 140 euron alennusta. Alennetut hinnat ovat saatavilla Elisan asiakkaille, eli verkkokauppaan kirjautuneille.

Samsung Galaxy S23 FE -puhelimen ostajille tarjotaan myös kaupan päälle Galaxy Buds 2 -kuulokkeita, jos laitteen ostaa 11.-31. joulukuuta välisenä aikana. Kuulokkeiden arvoksi ilmoitetaan 149 euroa.

Galaxy S23 FE on saatavilla Elisan lisäksi myös DNA:n, Telian, Gigantin, Verkkokauppa.comin, Veikon Koneen ja Powerin valikoimista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällainen on Samsung Galaxy S23 FE

Samsung on valmistanut puhelimen alumiinikehyksestä sekä Gorilla Glass 5 -lasipinnoista. Mitoiksi kerrotaan 158 x 76,5 x 8,2 millimetriä ja painoksi 209 grammaa. Laite on lisäksi IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä. Väriversioita on peräti kuusi kappaletta, jotka ovat musta, vaalea, vihreä, violetti, sininen sekä oranssi.

Uutuuspuhelimen näyttö on kooltaan 6,4 tuumaa ja se perustuu Dynamic AMOLED 2X -paneeliin. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus sekä korkeintaan 120 hertsin virkistystaajuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy S23 FE -puhelimen tarkkaa järjestelmäpiiriä ei ole Samsungin toimesta kerrottu, vaan kyseessä kerrotaan olevan 4 nanometrin prosessilla valmistettu piiri. Suomessa puhelinta myydään Exynos 2200 -järjestelmäpiirillä varusteltuna. RAM-muistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa tarjotaan 128 tai 256 gigatavua.

Takaosan kameratoteutus on myös parantunut. Pääkameran tarkkuus yltää 50 megapikseliin, joka on optisesti vakautettu. Ultralaajakulmakameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja mukana on myös 8 megapikselin 3-kertainen telekamera. Etuosan kameran tarkkuus on 10 megapikseliä.

Akku on kooltaan 4500 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 25 watin teholla USB-C-liittimen kautta. 50 prosentin taso saavutetaan Samsungin mukaan 30 minuutissa. Galaxy S23 FE tukee myös langatonta latausta.

Käyttöjärjestelmänä on Android 13, jonka päällä hyrrää One UI 5.1 -käyttöliittymä. Samsung lupaa puhelimelle 4 vuoden ajan Android-versioita sekä 5 vuoden ajan tietoturvapäivityksiä

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung