AndroidSamsungTizen OS

Samsung harkitsee Tizenin käyttämistä kaikissa tuotteissaan – ”Intian markkinoilla kysyntää”

gsmarena_001Samsung on kehittänyt usean vuoden ajan Tizen -käyttöjärjestelmää, jonka piti olla vaihtoehto Googlen Androidille. Tizenin matka ei kuitenkaan ole ollut kovin ruusuinen, sillä käyttöjärjestelmää hyödyntäviä puhelimia ei juuri markkinoilla ole näkynyt ja monet projektin parissa työskennelleet ovat jo lähteneet Samsungilta.

KoreaTimes kertoo kuitenkin mielenkiintoisen seikan, että Samsung harkitsisi Tizen -käyttöjärjestelmän laajentamista kaikkiin yhtiön laitteisiin. Näin Samsung koittaa leikata suurta riippuvuutta Googlen Android-alustasta. Samsungin mukaan Z-merkkiset Tizen-puhelimet ovat suosittuja Intiassa, jossa yhtiö myi tämän vuoden ensimmäisella neljänneksellä yhteensä 64 miljoonaa puhelinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin nimettömänä pysyttelevä johtaja kommentoi oman käyttöjärjestelmän olevan tärkeä: ”Jos sinulla ei ole omaa ekosysteemiä, niin sinulla ei ole tulevaisuutta. Tizen ei ole vain käyttöjärjestelmä käytettäväksi mobiililaitteilla.”

Samsung uskoo, että Tizenillä olisi mahdollisuuksia rakettimaiseen nousuun älypuhelinmarkkinoilla. Samsung kehittää jatkuvasti Tizen -käyttöjärjestelmää sekä on jo julkaissut uusia tuotteita, joista suurin osa on ollut älykelloja. Samsung on järjestänyt myös Tizen kehittäjäkonferensseja, joissa yhtiö on kertonut käyttöjärjestelmän uusia tuulia kehittäjille. Yhtiö ryhtyy myös tarjoamaan enemmän tukia sekä kannustimia kehittäjille, jotka luovat sovelluksia sekä palveluita Tizenille.

Puettavien laitteiden markkinoilla Tizen -käyttöjärjestelmän markkinaosuuden odotetaan olevan vuoden loppuun mennessä 11.3 prosenttia ja vastaavisti Applen Watch OS-käyttöjärjestelmän 49,4 prosenttia sekä Android Wearin 21,4 prosenttia.

Lähde: KoreaTimes

 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android