SamsungYleinen

Samsung julkaisi Exynos W920 -järjestelmäpiirin virallisesti – ensimmäinen 5 nm piiri älykelloille

 

Samsung on julkistanut tänään vain päivää ennen odotettua Unpacked-tilaisuutta uuden Exynos W920 -järjestelmäpiirin, joka on suunnattu yhtiön tuleville älykelloille. Uusi piiri sisältää LTE-modeemin ja on alan ensimmäinen, joka valmistettu kehittyneellä 5 nanometrin prosessilla. Samsungin mukaan järjestelmäpiiri tarjoaa tehokkaan suorituskyvyn, jota seuraavan sukupolven puettavat laitteet edellyttävät.

”Exynos W920 -piirin avulla tulevat puettavat laitteet voivat käyttää sovelluksia, joissa on visuaalisesti houkutteleva käyttöliittymä ja reagoivampi käyttökokemus, pitäen samalla yhteyden liikkeellä ollessasi nopealla LTE-yhteydellä”, sanoi Samsung System LSI:n varajohtaja Harry Cho.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Exynos W920 pitää sisällään kaksi ARM Cortex-A55 -ydintä tehokkaaseen ja energiatehokkaaseen suorituskykyyn ja mukana on myös ARM Mali-G68 -grafiikkasuoritin. Samsungin mukaan suorituskyky on jopa 20 prosenttia parempi ja grafiikkasuorituskyky jopa kymmenen kertaa parempi kuin edeltäjäversiossa. Päivitettyjen ytimien ja paremman suorituskyvyn ansiosta Exynos W920:n kerrotaan mahdollistavan nopeamman sovellusten käynnistämisen ja interaktiivisemman 3D-graafisen käyttöliittymän laitteiden QHD-näytöillä (960 x 540 pikseliä).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Järjestelmäpiirin on kerrottu tukevan LPDDR4-RAM-muistia sekä eMMC-tallennustilaa. Exynos W920 on myös kompaktimpi kuin aikaisemmin, joka mahdollistaa Samsungin mukaan laitteille suuremmat muistit ja akut. Samsung on integroinut järjestelmäpiiriin 4G LTE Cat.4 -modeemin sekä globaalin GNSS-satelliittijärjestelmän, joka seuraa nopeutta, etäisyyttä ja korkeutta.

Samsungin mukaan Always-on-Display-toiminto on älykelloissa hyvin suosittu, sillä sen avulla on helppo tarkastella aikaa ja ilmoituksia vaivattomasti. Samsungin mukaan Exynos W920 -järjestelmäpiiri käynnistää pääprosessorin sijasta Always-on-Display-toimintoa käytettäessä pienitehoisen Cortex-M55-näyttöprosessorin, mikä vähentää virrankulutusta verrattuna aikaisempiin ratkaisuihin.

Exynos W920 -järjestelmäpiirin on kerrottu tukevan Googlen uusinta Wear OS 3 -käyttöjärjestelmää, ja sitä käytetään ensimmäiseksi tulevissa Galaxy Watch 4 -sarjan älykelloissa.

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung