SonyYleinen

Sony julkisti 1799 euron hintaisen Xperia PRO-I -älypuhelimen – tarjoaa 1,0 tuuman kamerasensorin ja ammattitason kuvausominaisuudet

Sony on julkistanut tänään odotetun Xperia PRO-I -älypuhelimensa, joka edustaa yhtiön kameraosaamisen kärkeä. Puhelimessa on panostettu kameraominaisuuksiin, sillä Sony on tuonut yhden markkinoiden suurimmista kamerasensoreista uutuuspuhelimeen. Puhelin on tulossa saataville joulukuussa myös Pohjoismaissa.

”Ominaisuuksiltaan Xperia PRO-I:n kaltaista älypuhelinta ei ole markkinoilla vielä nähty. Uutuuspuhelimessa yhdistyvät RX100 VII -kamerasta tuttu 1.0-type Exmor RS® -kuvakenno ja Alpha-kameroiden kuvausnopeus, jota Xperian huipputehokas kuvaprosessointi tehostaa entisestään. Lisäksi siinä on Sonyn ammattivideokameroista tuttuja kuvausominaisuuksia. Kaikki nämä ominaisuudet on sisällytetty pakettiin, joka kulkee helposti mukana taskussa. Valitsimme puhelimen nimen huolellisesti. Se sisältää ”I:n”, joka viittaa valokuvaukseen (imaging). Se edustaa tarkasti Sonyn pyrkimyksiä määritellä uudelleen standardit valokuvaukselle koko tuotevalikoimassamme”, sanoo Sony Europen Head of Mobile Product Marketing, Nobuki Asahina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia PRO-I on kehitetty Sonyn mukaan silmällä pitäen sisällöntuottajia. Xperia PRO-I:ssa on Sonyn Alpha-kameroista tuttuja ominaisuuksia. Se on muun muassa maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on 1.0-type Exmor RS -kuvakenno ja phase detection AF -automaattitarkennus. Älypuhelimen 1.0-type Exmor RS -kuvakenno ja 2,4 µm:n pikselitiheys takaavat Sonyn mukaan hämmästyttävän suorituskyvyn hämärässä kuvattaessa. 12-bittinen RAW-kuvaus mahdollistaa laajan dynaamisen alueen, ja säädettävä dual aperture -aukko mahdollistaa syväterävyysalueen muuttamisen valokuvaan luovan vision mukaisesti. Xperia PRO-I -puhelimessa on 1.0-type Exmor RS -kuvakennon lisäksi BIONZ X -kuvaprosessori ja front-end LSI.

Xperia PRO-I -puhelimessa on kolme 12 megapikselin tasoista kameraa, joita vahvistavat ZEISS T* -heijastuksenestopinnoite ja 3D iToF -anturi. Uusi 24 millimetrin objektiivi käyttää ZEISS Tessar -optiikkaa, jolla se pystyy tuottamaan korkean tarkkuuden kuvia, joissa on voimakkaampi kontrasti ja terävyys sekä vähemmän vääristymiä kuvan ulkoreunoilla. Puhelinta täydentää kaksi lisäobjektiivia, jotka ovat 16 mm ultralaajakulmakamera ja 50 mm telekamera. Laitteen 3D iToF -anturi laskee kameran ja kohteen välisen etäisyyden ja varmistaa nopean ja tarkan automaattitarkennuksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sonyn mukaan Xperia PRO-I on maailman ensimmäinen älypuhelin, jolla voi kuvata 4K-videota 120 FPS -tasolla, mikä mahdollistaa nopeiden kohtausten sujuvan tallennuksen ja jopa 5x-hidastuskuvan. Stereomikrofonien lisäksi Xperia PRO-I -puhelimessa on pääkameran vieressä sisäänrakennettu monomikrofoni, jonka avulla käyttäjä voi keskittyä puheäänen tallentamiseen, kun muut äänet jäävät taustalle.

Puhelimessa on suuri 6,5 tuuman 4K HDR OLED -näyttö, joka on tuttu jo Xperia 1 III -puhelimesta. Näytössä on myös korkea 120 hertsin virksitystaajuus. Puhelimessa on myös stereokaiuttimet, kuulokeliitin sekä Dolby Atmos -tuki. Tehoista on vastaamassa Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, joten Xperia PRO-I tukee 5G-yhteyksiä. Laitteessa on myös 12 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelin tukee myös muistikorttia aina yhteen teratavuun asti. Akunkesto on 4500 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata 30 watin tehoisen pikalatauksen avulla. Sonyn mukaan akku latautuu 50 prosenttiin vain 30 minuutissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laitteen pituus on Sonyn mukaan 166 mm, leveys 72 mm ja paksuus 8,9 mm. Puhelimen takapaneeli on huurrettua lasia, siinä on aitoa kameraa muistuttava mattapinta sekä tyylikäs ja luja, hiekkapuhallettu metallirunko. Xperia PRO-I on veden- ja pölynkestävä  IP68-luokituksen mukaisesti ja siinä on käytetty Corning Gorilla Glass Victus  -lasia, joka on kaikkien aikojen kestävin Gorilla Glass -lasi.

Käyttäjät voivat parantaa mobiilivloggaustaan Vlog monitor -näytöllä, joka on uusi Xperia PRO-I:lle saatava lisävaruste. Siinä on 3,5 tuuman LCD-näyttö (1280×720) 16:9 kuvasuhteella, ja mukana tulee metallipidike. Magneettinen muotoilu helpottaa kiinnitystä ja irrottamista pidikkeeseen. Vlog monitorissa on myös 3-napainen 3,5 mm:n mikrofoniliitäntä, joten käyttäjä voi liittää siihen oman ulkoisen mikrofonin kiinnittämällä sen pidikkeen yläreunaan lisävarusteena saatavalla shoe mount -kiinnikkeellä.

Sony aloittaa uuden Xperia PRO-I -puhelimen myynnin joulukuun alussa 1799 euron suositushintaan. Myynti alkaa valtuutetuilla Sony-jälleenmyyjillä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Ranskassa, Saksassa, Alankomaissa ja Pohjoismaissa. Pohjoismaiden paikalliset suositushinnat vahvistetaan myöhemmin. Puhelimen rinnalla julkaistut Vlog monitor ja back cover ovat saatavana joulukuun alussa 199 euron ja 89,99 euron suositushinnoin.

Lähde: Sonyn tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony