SamsungYleinen

Tässä on 5 nanometrin Exynos 1380 – Samsung esitteli tulevan hittipuhelimensa järjestelmäpiirin

Exynos 1380

Samsungin omista Exynos-järjestelmäpiireistä luovuttiin tänä vuonna lippulaivapuhelimissa, mutta kehitystä ei ole täysin lopetettu. Samsung on nimittäin julkaissut nyt uuden keskihintaisiin puhelimiin suunnatun Exynos 1380 -järjestelmäpiirin. Exynos 1380 -järjestelmäpiiriä odotetaan Samsungin hittipuhelimien seuraajaan, eli Galaxy A54 5G -puhelimeen.

Exynos 1380 on valmistettu 5 nanometrin prosessilla ja se tarjoaa kahdeksan ydintä. Neljä pääydintä ovat 2,4 GHz:n kellotaajuudella toimivia Cortex-A78-ytimiä, ja neljä muuta ydintä ovat 2,0 GHz:n taajuudella toimivia Cortex-A55-ytimiä. Samsung hyödyntää järjestelmäpiirissä viidestä ytimestä koostuvaa Mali-G68 MP5 -grafiikkaprosessoria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on luvannut uutuuspiirin tarjoavan paremman suorituskyvyn pelitilanteissa. Lisäksi toinen mainittava parannus nähdään tekoälyssä. Samsung käyttää 4.9TOPS-tekoäly-yksikköä, joka vastaa kaikesta tekoälytoiminnasta. Parannuksia on saatu muun muassa äänen ja kohteiden tunnistamiseen, joka parantaa muun muassa kameran suorituskykyä.

Exynos 1380 tukee kameroita aina 200 megapikseliin asti, mutta ilman suljinviivettä voidaan ottaa 64 megapikselin kuvia. Videoiden osalta tuettuna on 4K 10-bittinen videokuvaus 30 fps -tasolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspiirissä on tuki korkeintaan 144 hertsin näytöille Full HD+ -tarkkuudella. Exynos 1380 on varusteltu integroidulla 5G-modeemilla, jossa on NR Sub-6 GHz -tuki. Samsung lupaa jopa 3,7 Gbps latausnopeudet sekä 1,38 Gbps lähetysnopeudet. Mustien osalta tuettuna on LPDDR5- ja UFS 3.1 -standardit.

Samsung ei ole itse vielä vahvistanut puhelimia, joissa uusi Exynos 1380 tullaan näkemään. Huhuissa on puhuttu järjestelmäpiirin tulevan ainakin Galaxy A54 5G- ja Galaxy M54 5G -puhelimiin. Järjestelmäpiirin julkaisu voisi viitata uutuuspuhelimien julkaisun tapahtuvan tulevina viikkoina.

Lähde: Exynos 1380 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung