AppleSovelluksetYleinen

Testi: iOS 9:n sisällönestäjät

IMG_0200

Olen kirjoittanut tämän artikkelin varmaan kolme kertaa uudelleen sovelluksiin kohdistuvien jatkuvien muutokset takia. Nämä muutokset ovat pakottaneet lykkäämään julkaisua tähän päivään asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aluksi suurin osa kyseisistä sovelluksista oli maksullisia, hintojen vaihdellessa viidestä dollarista alaspäin. Tämän jälkeen hinnat tippuivat hieman ja lopulta suurin osa, ellei jopa kaikki sovelluskehittäjäjistä tekivät sovelluksistaan ilmaisia. Nyt joku saattaa miettiä, että miten näillä sovelluksilla sitten voi tienata? Vastaus on aika simppeli. Crystal -Ad-blocker sovelluksen kehittäjä alkoi sallia mainosten näytön vaikka sovelluksen mainoksenesto-ominaisuus oli päällä. Tämän voi nähdä jopa Suomimobiilin etusivulla.

Valitsin testiin kolme sovellusta. Edellä mainitun Crystalin, F-Securen Ad-blockerin sekä intialaisen pienkehittäjä Hari Haranin Skynet Ad-blockerin. Mittaukset on tehty iPhone 6S Plus puhelimella ja iOS 9.3 Beta 2 käyttöjärjestelmällä. Testi suoritettiin iPhonen omalla datalaskurilla ja testinä toimi Suomimobiili.fi etusivun lataus Safari selaimella. Kontrollina toimii sivuston lataus ilman sisällönestäjää päällä.

Kontrolli:

IMG_0195

Kuten kuvasta huomataan niin sivuston lataus polttaa mobiilidataasi 4.2Mt verran ilman sisällönestäjää päällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Crystal Ad-blocker:

IMG_0197

Crystal on yksi ensimmäisitä App Storeen julkaistuista sisällönestäjistä. Crystal oli myös ensimmäinen joka salli mainosten näyttämisen maksua vastaan. Crystalin kanssa dataa palaa 1.6Mt, mikä todennäköisesti johtuu siitä, että alla olevassa kuvassa näkyy selvästi mainos Suomimobiilin etusivulla. Tämä näkyy, koska kyseinen mainosalustan kehittäjä on maksanut Crystalin kehittäjälle mainoksen näkyvyydestä sisällönestäjästä huolimatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_0196

F-Secure Ad-blocker:

IMG_0198

F-Securen sisällönestäjä tietääkseni blokkaa mainokset, mutta vie silti 1.0-1.3Mt dataa. Tämä ei ole paljon kontrolliin verrattuna, ja jos haluat kotimaisen sisällönestäjän, niin F-Securen sovellus on varmasti oiva vainta.

Skynet Ad-blocker:

IMG_0194

Intialaisen Hari Haranin sovellus on kolmikosta paras. Yllättävää sinäänsä, sillä nuoren kehittäjän resurssit ovat varmasti hieman pienemmät verrattuna F-Secureen. Skynet on tämän testin tehokkain sisällönestäjä, sen päästäessä läpi vain 418Kt dataa.

Sisällönestäjistä on myös toisenlaista hyötyä. Niiden ansiosta nettisivun lataamiseen vaadittava aika voi vähentyä merkittävästi. Kommentoikaa alle omia kokemuksianne iOS laitteen sisällönestäjistä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple