AndroidArvostelutOnePlusYleinen

Testissä OnePlus 5T – ”hyppäys nykyaikaan”

OnePlus 5T

OnePlus 5 julkaistiin kesällä ja nyt marraskuussa puhelimesta esiteltiin päivitetty OnePlus 5T -versio. Saimme OnePlus 5T:n perusversion lisäksi testattavaksi OnePlus 5T Star Wars Limited Edition -version, joka tuli Suomen lisäksi myyntiin muissa Pohjoismaissa sekä Intiassa. OnePlus 5T:ssä on päivitetty joitakin OnePlus 5:n ominaisuuksia nykyaikaisemmiksi, mutta puhelimista löytyy kuitenkin sama jalanjälki.

Jo OnePlus 5 oli hyvin vakuuttava, mutta OnePlus 5T on hyppäys nykyaikaan ja näin OnePlus seuraa lukuisia muita valmistajia uuden näyttötrendin kanssa. OnePlus 5T on näyttönsä lisäksi vahvoilla kaksoiskameransa sekä laadukkuuden kanssa, mikä ei ole yllätys. OnePlus on saanut jälleen luotua loistavan tuotteen alle 500 eurolla, millaista ei monelta kilpailijalta Suomen markkinoilla löydy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koska OnePlus 5T on pitkälti hyvin identtinen OnePlus 5 -puhelimen kanssa, niin tässä testissä tullaan keskittymään paremmin ainoastaan eroavaisuuksiin, joista suurin löytyy näytöstä sekä muutoksia on tapahtunut myös kameraan. OnePlus on tuonut mukaan myös kasvojentunnistuksen, mutta pitänyt mukana myös sormenjälkilukijan. Artikkelissa mainitut mielipiteet ovat henkilökohtaisia.

Tekniset tiedot
OnePlus 5T (A5010)
Mitat: 156.1 x 75 x 7.3 mm
Paino: 162 g
Näyttö: 6.01 tuumaa (18:9) Full HD+ (1080 x 2160)Gorilla Glass 5
Suoritin: 8-ytiminen Snapdragon 835 (Adreno 540)
Muisti: 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia / 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 16 + 20 MP kaksoispääkamera ja 16 MP etukamera
Akku: 3300 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 7.1.1 Nougat (OxygenOS 4.7.5)
Muuta: Dual-SIM
Liitännät: USB-C / 3.5 mm kuulokeliitin
Värit: Midnight Black / Sandstone White (Star Wars -versio)
Hinta: 499-579 €

Myyntipakkaus

OnePlus 5T:n myyntipakkaus on hyvin identtinen OnePlus 5 -puhelimen kanssa, mutta käydään se nyt kuitenkin vielä kerran läpi. Katsotaan myös, mitä OnePlus 5T Star Wars Limited Edition -version myyntipakkauksesta löytyy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus toimittaa puhelimen jälleen tutussa myyntipakkauksessa, joka on väritykseltään valkoinen ja punainen. Pakkauksen pääsivulla on OnePlussan logo sekä puhelimen mallinumero, viisi. Myyntipakkauksen sivuilla lukee puhelimen virallinen nimi kokonaisuudessaan, eli OnePlus 5T. Myyntipakkauksen takana on puhelimen malli, väri sekä IMEI-tietoja.

Myyntipakkausta avatessa heti ensimmäiseksi ilmestyy itse OnePlus 5T omasta muovisesta kolostaan. Kyseessä on samalla myös oma laatikkonsa, jonka sisältä löytyy metallinen SIM-korttiluukun avain sekä pikakäyttöopas muun muassa suomeksi. Laatikossa on myös ohut turvallisuuskirjanen sekä muutama OnePlus-tarra. Pienenä lisäyksenä OnePlus on laittanut laatikkoon mukaan ruskehtavan silikonisen suojakuoren. Tämän laatikon alta löytyy vielä OnePlussan perinteinen valkoinen Dash Charge -laturi sekä punainen USB-C-tyypin lataus- ja tiedonsiirtokaapeli.

Testiin OnePlus 5T saapui niin kutsutussa arvostelijan pakkauksessa, joka sisälsi myös viidet suojakuoret puhelimelle. Pakkaukseen kuuluneet suojakuoret olivat pintamateriaaleiltaan Ebony Wood, Karbon, Rosewood sekä Sandstone. Näiden lisäksi oli vielä punainen silikoninen suojakuori.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 5T Star Wars -version myyntipakkaus poikkeaa huomattavasti OnePlus 5T:n perusversiosta. Paketti on väritykseltään musta, mutta päältä löytyy punainen Star Wars -logo sekä OnePlussan oma logo. Paketin sisältä paljastuu ensiksi tietysti itse puhelin, joka on aseteltuna takakansi ylöspäin omaan syvennykseensä. Puhelimen alapuolelta löytyy OnePlussan Dash Charge -laturi sekä USB-C-kaapeli. Yksi Star Wars -version mukana tulevista erikoisuuksista on Kylo Ren -suojakuori. Myyntipakkauksen sisältöön kuuluu lisäksi SIM-korttiluukun avaustyökalu, pikakäyttöopas sekä Star Wars- ja OnePlus-tarroja. ”Virallisen sisällön” lisäksi pakkaus kätkee sisuksiinsa vielä pienen yllätyksen. Myyntipakkauksen pohja irtoaa ja siitä löytyy oma pieni lokeronsa, jossa on muovinen ”hologramminäyttö”. Tämän avulla on mahdollista katsella YouTuben avustuksella videoita hologrammimaisesti.

Muotoilu ja ulkoiset huomiot

Muotoilultaan OnePlus 5T on pitkälti kuin OnePlus 5, mutta joitakin minimaalisia muutoksia on havaittavissa. Kädessä pidettäessä eroa on vaikea huomata, mutta OnePlus 5T on kuitenkin hieman suurempi. Puhelimessa on jo edeltäjästään tuttu Horizon Line, joka kiertää koko puhelimen ympäri ja sen tarkoituksena on tehdä laitteen reunaan horisonttia muistuttava raja.

Puhelimen mitat ovat 156,1 x 75 x 7,3 millimetriä ja painoa löytyy 162 grammaa, joten puhelin on varsin kevyt. OnePlus 5 oli hieman pienempi, sillä sen mitat olivat 154,2 x 74,1 x 7,25 millimetriä ja painoa 153 grammaa. OnePlus 5T on siis joka suunnassa hieman suurempi.

Jo OnePlus 5:n kohdalla kiinnitin huomiota puhelimen muovisiin antennijuoviin, jotka näyttivät tuoreeltaan kuluneilta ja myös OnePlus 5T:n kohdalla on vastaavaa havaittavissa, mutta ei yhtä suurissa määrin. Lisäksi yksi halvemmista älypuhelimista tuttu seikka on löytynyt tiensä myös OnePlus 5T -malliin. Tämä on nimittäin näyttöä kiertävä muovinen kaistale, josta en ainakaan henkilökohtaisesti tykkää.

OnePlus 5T:n etuosaa peittää noin 80-prosenttisesti 6,01 tuuman näyttö, jonka alapuolella ei ole enää OnePlus 5:stä tuttuja navigointipainikkeita. Tällä kertaa näytön alapuolella on vain kapea musta alue, sillä näyttö vie suurimman osa puhelimen etupuolesta.

Näytön yläpuolella on tuttuun tyyliin etukamera, valoisuudentunnistin sekä puheluihin käytettävä kuuloke. OnePlus 5T:n takaosan vasemmassa yläkulmassa on hieman koholla oleva kaksoiskamera, mikrofoni sekä kaksois-LED-salama. Takaosasta löytyy myös sormenjälkilukija, joka siirretty pois etupuolelta näytön tieltä. Takaosassa on myös OnePlussan logo. Laitteen takaosan ylä- ja alareunoihin on sijoitettuna tutut antenniviivat, jotka ovat valmistettu muovista.

Puhelimen oikeassa kyljessä on SIM-korttiluukku, jonne on mahdollista asettaa kaksi nano-SIM-korttia. Samalla sivulla on myös käynnistyspainike. Vasemmasta kyljestä löytyy taasen OnePlussan perinteinen kolmivaiheinen hälytysäänen liukukytkin sekä äänenvoimakkuuspainikkeet. OnePlus 5T:n yläreuna on jätetty kokonaan tyhjäksi, kun taasen alareunasta löytyy kaiutin, USB-C-tyypin liitäntä, mikrofoni sekä tuttu 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Näyttö

OnePlus 5T:ssä on yksinkertaisesti loistava näyttö. Siinä kiteytyy monet seikat, joita henkilökohtaisesti arvostan puhelimien näytöissä. Tällaisia seikkoja ovat OLED-teknologia, 18:9-kuvasuhde sekä loistava kokonaisuus. Mielestäni OnePlus on onnistunut näissä kohdissa loistavasti, eikä näytössä ole näin kovasti valittamista.

Puhelimen näyttö on kooltaan siis 6,01 tuumaa ja sen resoluutio on 1080 x 2160 pikseliä, joka tuottaa markkinointitermein Full HD+ -tarkkuuden. Näytössä on 18:9-kuvasuhde, joka tekee OnePlus 5T:stä nykyaikaisemman verrattuna 16:9-kuvasuhteen OnePlus 5 -malliin. OnePlus 5T:n näyttö perustuu Samsungin valmistamaan AMOLED-näyttöön, joka tuottaa loistavan värintoiston ja varsinkin tummat väritasot näyttävät oikeasti aidoilta. Näytössä ei ole suuria valittamisenaiheita, sillä siinä on lisäksi loistavat katselukulmat ja siitä saa hyvin selvää myös auringonpaisteessa. OnePlus on tuonut puhelimeen myös Sunlight-tilan, jonka ansiosta näyttö mukautuu automaattisesti voimakkaaseen valoon, kun käytössä on kamera, galleria tai pelaat pelejä.

Vaikka näytön tarkkuus on vain Full HD -tasoa, niin se on kuitenkin riittävän tarkka, eikä paljain silmin ole mahdollista havaita yksittäisiä pikseleitä. Jos jotain heikkouksia näytöstä pitää kuitenkin löytää, niin yksi sellainen on ”sateenkaariefekti”, joka on havaittavissa näyttöä tarkasteltaessa hyvin pienessä kulmassa. Lisäksi kuitenkin on hyvä huomata, ettei puhelimella pysty toistamaan toistaiseksi esimerkiksi Netflix-sisältöä Full HD -tasoisena, eikä puhelimessa ole tukea HDR-toistolle. Kokonaisuutena OnePlus 5T:n kosketusnäyttö on kuitenkin todella lähellä täydellistä älypuhelinnäyttöä.

Tekniikka ja akunkesto

Teknisesti OnePlus 5T -puhelinta tutkittaessa on havaittavissa, että kyseessä on lähes 100-prosenttisesti vastaava kuin kesällä julkaistu OnePlus 5. OnePlus 5T:stä löytyy Qualcommin tuorein Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri. Snapdragon 835 on kahdeksanytiminen ja se rakentuu neljästä 2,45 GHz:n taajuudella toimivasta Kryo-ytimestä sekä neljästä 1,9 GHz:n taajuudella hyrräävästä vastaavanlaisesta Kryo-ytimestä. Grafiikkasuorittimen virkaa puhelimessa hoitaa Adreno 540. Sisäistä tallennustilaa puhelimesta löytyy jopa 128 gigatavua, mutta tarjolla on myös 64 gigatavun tallennustilalla varusteltu versio. Erillistä muistikorttipaikkaa OnePlus ei ole kuitenkaan puhelimeensa laittanut, joka on ymmärrettävissä suurien tallennustilakapasiteettien myötä.

OnePlus 5 -puhelimessa eniten huomiota saanut seikka oli aikoinaan sisälle pakattu huimat 8 gigatavua RAM-muistia. Nyt myös OnePlus 5T:n kalliimmasta versiosta löytyy 8 gigatavua RAM-muistia, jota kuitenkin voidaan pitää hieman liioitteluna. Nykyisin Android-älypuhelimissa on vakiintunut 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia, joka riittää mainiosti, mutta OnePlus on halunnut laittaa huomattavasti enemmän muistia, jotta laite toimisi sulavammin. Käytännössä 8 gigatavusta RAM-muistista ei ole juurikaan hyötyä normaalissa käytössä. Toki OnePlus 5T:n halvemmasta perusversiosta löytyy RAM-muistia ”vain” 6 gigatavua, mikä on jo ymmärrettävissä. Mielestäni myös 6 gigatavua RAM-muistia on enemmän kuin tarpeeksi Android-puhelimelle, sillä normaalissa käytössä 4 gigatavun RAM-muistilla en ole havainnut koskaan ongelmia.

Ajoimme OnePlus 5T:ssä läpi tuttuun tyyliin yleisimmät suorituskykymittaukset ja se pärjäsi niissä hienosti. Aivan alkuperäisen OnePlus 5 -puhelimen tasolle ei pisteissä päästy, mutta OnePlus 5T:n pisteet ovat kuitenkin tuttua lippulaivapuhelinluokkaa. Eri pisteytykset suorituskykymittauksissa on nähtävissä alla olevasta taulukosta. OnePlus 5T:n rinnalla on nähtävissä myös Exynos 8895 -piiriin perustuvan Galaxy Note8, Kirin 970 -piiriin perustuvan Mate 10 Pron sekä Snapdragon 835 -piiriin perustuvan Mi MIX 2 -puhelimien vastaavat pisteet.

Testitulokset
OnePlus 5T (SD835) Galaxy Note8 (E8895) Mate 10 Pro (K970) Mi MIX 2 (SD835)
AnTuTu: 177 947 pistettä 174 194 pistettä 177 072 pistettä 173 804 pistettä
Geekbench 4 (single): 1968 pistettä 1997 pistettä 1908 pistettä 1904 pistettä
Geekbench 4 (multi): 6683 pistettä 6679 pistettä 6757 pistettä 5533 pistettä
PCMark 2.0: 6912 pistettä 5599 pistettä 7033 pistettä 7041 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited: 40 703 pistettä 31 070 pistettä 31 146 pistettä 40 920 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (graphics): 56 557 pistettä 36 072 pistettä 35 223 pistettä 56 640 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (physics): 20 546 pistettä 20 917 pistettä 22 166 pistettä 20 757 pistettä
3DMark Slingshot Extreme: 2883 pistettä 2711 pistettä 2930 pistettä 2756 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (graphics): 2887 pistettä 2794 pistettä 2944 pistettä 2980 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (physics): 2868 pistettä 2455 pistettä 2883 pistettä 2181 pistettä

Huom. Mitä korkeammat pisteet, sitä tehokkaampi laite.

OnePlus 5T:ssä on täysin sama 3300 milliampeeritunnin akku kuin edeltäjässään OnePlus 5:ssä. Kyseessä ei ole nykymittapuulla kovin suuri akku, mutta kuitenkin perustasoa. Olisin itse toivonut OnePlussan suurentavan akkua, koska puhelimen edeltäjän OnePlus 5:n akunkesto ei itseäni päässyt vakuuttamaan. OnePlus 5T jatkaa samaa rataa edeltäjänsä kanssa ja akku kestää tuttuun tapaan yhden päivän, mutta toista päivää ei kannata yrittääkään ilman latausta.

Olen kuitenkin vakuuttunut OnePlussan Dash Charge -pikalatausteknologiasta, joka on läsnä myös OnePlus 5T -mallissa. Kyseessä on yksi markkinoiden tehokkaimmista pikalatausteknologioista, joka on yksi OnePlussan suurimmista vahvuuksista. Dash Charge -pikalatausteknologian luvataan pitävän puhelimen viileänä, eikä sen pitäisi aiheuttaa puhelimen lämpenemistä, vaikka teknologia kuljettaakin enemmän virtaa kuin useimmat muut pikalatausteknologiat. Lämpenemisongelma on ratkaistu sillä, että latauksen aikana syntynyt lämpö on siirretty laturiin ja latausjohtoon, joten lämmön ei pitäisi päästä puhelimeen saakka. Testijakson aikana en havainnut OnePlus 5T:n kohdalla merkittäviä lämpenemisiä latauksen aikana.

Kokonaisuudessaan OnePlus 5T on akunkestoltaan perustasoa, mutta tätä on paikkaamassa todella nopea pikalataus, joka lataa noin 85 minuutissa akun nollasta täyteen.

Kamera

Nopeasti voisi kuvitella, että OnePlus ei olisi kajonnut OnePlus 5:n hyvään kaksoiskameraan OnePlus 5T:ssä, mutta kuitenkin joitakin muutoksia on tullut. OnePlus 5T:n kaksoiskamera koostuu kahdesta Sonyn valmistamasta värillisestä sensorista, joista päätarkoitukseen käytettävä IMX398-sensori on 16 megapikseliä (1,12 um, f/1.7) ja toinen hämäräkuvaukseen keskittyvä IMX376K-sensori on 20 megapikseliä (1,0 um, f/1.7). Toista kameraa hyödynnetään siis parantamaan kuvausta hämärässä ja OnePlussan mukaan puhelin vaihtaa käyttämään 20 megapikselin kameraa alle 10 luksin valaistuksessa, jolloin kamera yhdistää myös neljä pikseliä yhdeksi tarkempien kuvien saamiseksi.

OnePlus 5:n kohdalla oli tarjolla vielä 2x osittain optinen zoomaus, mutta nyt OnePlus 5T:n kamera ei enää tällaiseen teknisesti kykene. OnePlus on kutienkin pitänyt mukana muotokuvatilan, eli bokeh-efektin luominen on mahdollista edelleen.

OnePlus 5T:n kameralla otetut kuvat ovat pääsääntöisesti todella hyviä, mutta tarkkuudessa kuvat eivät pääse kuitenkaan esimerkiksi Samsungin lippulaivapuhelimien tasolle. Mielestäni puhelimella otetut kuvat toistavat värit luonnollisesti ja kaikilta osin kameran jälki on hyvää. Hyvässä valaistuksessa jälki on erityisen hyvää, mutta hieman hämärässä kuvaaminen on haastavampaa ja kuviin tulee enemmän kohinaa. Alla on muutamia kuvia, jotka on otettu puhelimen pääkameralla.

OnePlus 5T kuvat

2x zoomaustesti

Videokuvauksen osalta OnePlus 5T kykenee tuttuun lippulaivapuhelintyyliin 4K-kuvaukseen. Puhelimessa ei ole edeltäjänsä tavoin optista kuvanvakainta, mutta tämä on korvattu kohtuullisen luotettavasti toimivalla elektronisella kuvanvakaimella. Testien perusteella puhelimella otetut videot ovat hyviä, vaikka eivät tarjoa mitään erikoista kilpailijoihin verrattuna. OnePlus 5T:llä on mahdollista taltioida korkeintaan Full HD -tasoista nopeutettua videota ja HD-tasoista hidastusvideota.

OnePlus 5T:n yksi vahvuuksista on myös etukamera, joka perustuu Sonyn valmistamaan 16 megapikselin IMX 371 -anturiin (1,0 um, f/2.0). Kyseessä on siis täysin sama etukamera, joka löytyi jo OnePlus 5:sta. Etukameralla on mahdollista saada todella hyvää jälkeä hyvässä valaistuksessa, mutta mitään erikoista ei kuitenkaan kannata odottaa hämärissä olosuhteissa. Peruskäyttöön OnePlus 5T:n etukamera on täysin riittävä.

OnePlussan oma vakiokamerasovellus pääsi vakuuttamaan jo OnePlus 5:n kohdalla ja nyt OnePlus 5T:n kohdalla sovellusta on paranneltu entisestään. Kamerasovellus on heti avatessa käytettävissä, eikä sovelluksen käytössä ollut havaittavissa mitään ongelmia tai bugeja. Edelleen OnePlus 5T:n kohdalla kameran Pro-tila on kattava. Pro-tilassa voi säätää esimerkiksi ISO-arvoa, suljinaikaa, tarkennusta sekä valaistusta, joiden lisäksi tarjotaan vakiona myös histogrammia, sommitteluviivoja sekä vesivaakaa, joiden avulla kuvan saa aseteltua tyylikkäästi suoraan.

Käyttöjärjestelmä ja kasvojentunnistus

Käyttöjärjestelmänä OnePlus 5T:ssä toimii edelleen Android 7.1.1 Nougat, jonka päällä hyrrää OnePlussan oma OxygenOS 4.7.6 -käyttöliittymä. Artikkelin kirjoitushetkellä myös puhelimen tietoturva on ajan tasalla, sillä uusin päivitys toi mukanaan joulukuun tietoturvan. Testijakson aikana puhelimen käyttöjärjestelmä ja ohjelmistot ovat toimineet kokonaan ilman ongelmia, mikä on osoitus siitä, että OnePlus haluaa parhaimman mahdollisen käyttökokemuksen puhelimilleen.

OxygenOS tarjoaa pitkälti puhtaan Androidin kaltaisen kokemuksen, mutta OnePlus on tehnyt joitakin muutoksia ja tuonut omia hyödyllisiä ominaisuuksia. Kuten jo OnePlus 5:n kohdalla mainitsin, niin myös OnePlus 5T:ssä OxygenOS:n luultavasti paras seikka on tumma teema, jonka saa valinnaisesti käyttöön asetuksista. Tumman teeman ansiosta käyttöliittymä muuttuu mahdollisimman tummaksi, jotta se olisi suotuisa ja näyttäisi hyvältä puhelimen AMOLED-näytöllä.

Toistaiseksi puhelimeen ei ole saatavilla virallista Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäversiota, mutta tämä pitäisi olla kuitenkin tuloillaan vuoden 2018 alussa.

Mielenkiintoinen ominaisuus OnePlus 5T:ssä on kasvojentunnistus. Kyseessä on vastaava ominaisuus kuin esimerkiksi iPhone X:ssä, mutta toteutus on kuitenkin vain etukameran varassa, eikä näin ollen puhelimeen ole lisätty ylimääräisiä sensoreita. OnePlus 5T:ssä on siis mahdollista avata lukitus kasvoilla ja mielestäni ominaisuus toimii todella hyvin, vaikka se ei ole yhtä luotettava ”salauskeino” kuin iPhone X:n kasvojentunnistus. Puhelimen lukitus aukeaa todella nopeasti, kun painaa puhelimen näytön päälle. Testikäytössäni tykkäsin käyttää kasvojentunnistusta, sillä se oli todella nopea ja se toimii varmasti.

Pieniä ongelmia lukituksen avaamisessa kasvoilla kuitenkin oli. Se ei toimi kunnolla hämärässä tai pimeässä, sillä kamera ei tunnista kasvoja. OnePlus korjasi ongelmaa viimeisimmässä päivityksessä ja toi ominaisuuteen avustavan valaistuksen. Puhelimen näyttö muuttuu nyt siis valkoiseksi, jotta kameralla olisi tarpeeksi valoa tunnistaa kasvot. Vaikka ominaisuus ei ole yhtä turvallinen kuin sormenjälkilukija, niin ainakin se on toimiva ja nopea.

Yhteenveto

OnePlus 5T on loistava kokonaisuus ja sitä voidaankin kutsua hyppäykseksi nykyaikaan uuden näytön ansiosta. Itse tykästyin puhelimessa erityisesti upeaan näyttöön, OnePlus 5 -mallista tuttuun ja tyylikkääseen ulkoiseen laatutuntumaan sekä kameraan, joka tuottaa hyvää jälkeä. Puhelimen heikkous on mielestäni muistikorttipaikan puuttuminen, mutta tätäkin suurempi heikkous on vedenkestävyyden puute. Suomen varsin kosteassa ilmastossa vedenkestävyys olisi varmasti monelle tarpeellinen ominaisuus. OnePlus 5T on jälleen kerran hyvä esimerkki siitä, ettei lippulaivapuhelimesta ole pakko maksaa tuhatta euroa, vaan hyvin pitkälti vastaavat ominaisuudet voi saada puolet halvemmalla.

Suomessa OnePlus 5T:n saa itselleen halvimmillaan 499 eurolla, jolloin kyseessä on 6 + 64 gigatavun versio. Hieman kalliimpi 8 + 128 gigatavun versio maksaa 559 euroa, joten 60 euron lisäsijoituksella saa huomattavasti enemmän muistia kuin perusversiossa. Lisäksi tarjolla on OnePlus 5T Star Wars Limited Edition -versio, joka maksaa 579 euroa. Kyseinen versio on loistava vaihtoehto Star Wars -faneille.

Yhteenveto

9.4

OnePlus 5T on loistava puhelin, jossa on vain muutamia puutteita. Erityisesti postiivista puhelimessa on loistava uuden suuntauksen mukainen kosketusnäyttö, loistava laatutuntuma sekä suorituskyky. Lisäksi OnePlus 5T:n kamerat ovat hyvät ja hintalaatusuhde on erinomainen. Puhelimen heikkouksiksi voidaan luetella muistikorttipaikan puuttuminen ja vedenkestävyyden puuttuminen.

Hyvää
  • Loistava laatu
  • Näyttö on yksi parhaimmista Full HD -näytöistä
  • Suorituskyky
  • Muistien määrä
  • Dual-SIM
  • Hinta-laatusuhde
  • OxygenOS ja sen ominaisuudet
  • Nopea Dash Charge -pikalataus
Huonoa
  • Ei vedenkestävä
  • Ei muistikorttipaikkaa
  • Näytössä "sateenkaariefekti"
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android