OnePlus Nord CE 2 jatkaa suosittua keskihintaluokan älypuhelimien valikoimaa OnePlussan tuotemallistossa. Kyseessä on seuraaja vain puoli vuotta sitten julkaistulle OnePlus Nord CE 5G -mallille, joten päivitystahti on nopea. OnePlus Nord CE 2 on niin sanottu ”Core Edition”, jonka tarkoituksena on tuoda Nord 2 -puhelimen ominaisuuksia edullisempaan hintaluokkaan.
Uutuuspuhelin tarjoaa monia samoja ominaisuuksia kuin edeltäjänsä, mutta myöskin joitakin muutoksia on havaittavissa. OnePlus Nord CE 2 on rakennettu 6,43 tuuman AMOLED-näyttöpaneelin varaan, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus sekä integroitu sormenjälkilukija. Puhelimen tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 900 -järjestelmäpiiri. Puhelimen muita kohokohtia ovat 64 megapikselin kolmoiskamera, 65 watin SuperVOOC-pikalataus sekä muistikorttipaikka. OnePlus Nord CE 2 tulee myyntiin edullisimmillaan 369 euron hintaan.
Olemme SuomiMobiilissa testanneet Nord CE 2 -puhelinta reilun viikon ajan, joten laitteesta on muodostunut nyt hyvä käsitys arviota varten. Tässä arvostelussa tulemme tutkimaan laitteen rakennetta, teknisiä ominaisuuksia, kameroita sekä ohjelmistoa. Lisäksi testijakson aikana toteutimme laitteelle tutun pakkastestin ja lataustestin. Alapuolella on vielä yhteenveto puhelimen teknisistä ominaisuuksista.
OnePlus Nord CE 2 (IV2201) | |
---|---|
Mitat: | 160.6 x 73.2 x 7.8 mm |
Paino: | 173 g |
Rakenne: | Muovinen kehys / muovinen takaosa / Gorilla Glass 5 -lasi edessä |
Näyttö: | 6.43 tuumaa / Full HD+ (2400 x 1080) / 20:9-kuvasuhde / AMOLED / 90 Hz |
Järjestelmäpiiri: | 8-ytiminen MediaTek Dimensity 900 (2x 2.4 GHz Cortex-A78 & 6x 2.0 GHz Cortex-A55) |
Grafiikkasuoritin: | Mali-G68 MC4 |
5G-taajuudet: | NSA: n1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/77/78 / SA: 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/78 |
Muisti: | 8 Gt RAM-muistia [LPDDR4x] / 128 Gt sisäistä tallennustilaa [UFS 2.2] + muistikorttipaikka |
Takakamera: | 64 MP pääkamera (f/1.7 / 1.4 µm / PDAF / EIS) + 8 MP ultralajaakulmakamera (f/2.2 / 119 asteen kuvakenttä) + 2 MP makrokamera (f/2.4) + LED-salama |
Etukamera: | 16 MP etukamera (f/2.4 / 1.0 µm / EIS / FF) |
Akku: | 4500 mAh (ei irrotettava) |
Käyttöjärjestelmä: | Android 11 + OxygenOS 11.3 (sisältää Googlen palvelut) |
Muuta: | Dual-SIM / 5G-tuki sub-6-Ghz / 65 watin pikalataus / OTG |
Liitännät: | USB-C / USB 2.0 / Kuulokeliitin / NFC |
Ääni: | Bluetooth 5.2 ja yksi kaiutin |
Tunnistimet: | valoisuustunnistin / etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / E-kompassi / gyroskooppi / sormenjälkilukija näytössä |
Värit: | Bahama Blue / Gray Mirror |
Hinta: | 369 euroa (8 + 128 Gt) |
Myyntipakkaus
OnePlus toimittaa uuden Nord CE 2 -puhelimen tutussa myyntipakkauksessa, jollainen on nähty muissakin Nord-malliston laitteissa. Pakkaus on väritykseltään musta ja sen päälipuolta koristaa monesti Nord-teksti. Myyntipakkauksen lähes jokaisella sivulla on OnePlussa logo tai puhelimen mallinimi. Pakkauksen takaosassa on merkittynä kaupallisessa tuotteessa laitteen mallikoodi, muisti- ja väriversio sekä IMEI-tiedot.
Myyntipakkausta avatessa heti ensimmäisenä esille tulee musta pahvitasku, joka pitää sisällään pehmeämuovisen suojakuoren sekä vielä pienemmän pahvitaskun, jonka sisällä on metallinen SIM-korttiluukun avaustyökalu, pikakäyttöopas sekä kirje OnePlus Nord -tiimiltä. Tämän jälkeen paljastuu itse OnePlus Nord CE 2 -puhelin, joka on kääritty vahvasti muoviin. Myyntipakkauksen pohjalta löytyy vielä myös 65 watin tehoinen SuperVOOC-laturi sekä lataus- ja tiedonsiirtokaapeli.
OnePlus Nord CE 2:n myyntipakkaus on juuri sellainen kuin mitä OnePlussalta voikin odottaa. Mukana on kaikki käytön aloittamiseen vaadittava, mutta myös hieman ekstraa. Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen siihen, että OnePlus sisällyttää myyntipakkaukseen edelleen laadukkaan suojakuoren sekä parhaimman mahdollisen pikalaturin.
Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot
Rakenteessa OnePlus on tehnyt joitakin muutoksia verrattuna edeltäjäversioon, mutta mitään kovin mullistavaa ei nähdä. OnePlus luottaa jälleen kokonaan muoviseen rakenteeseen Nord CE 2 -mallissa, mikä on normaalia tässä hintapisteessä. Tuttujen kehyksien lisäksi nyt myös puhelimen takaokuori on kiiltävää muovia.
OnePlus tarjoaa uutuuspuhelinta ainoastaan kahdessa väriversiossa, jotka ovat sininen Bahama Blue sekä harmaa Gray Mirror. Testiin saatu väriversio oli sininen, joka nähdään artikkelin kuvissa. Viime vuoden Nord CE 5G -puhelimesta poiketen nyt Nord CE 2 on kokonaan kiiltäväpintainen. Henkilökohtaisesti olisin ollut mattapintaisen viimeistelyn ystävä, mutta nyt sellaista ei valitettavasti ole tarjolla. Kiiltävässä toteutuksessa sininen väri on kuitenkin tyylikäs erilaissa valaistusolosuhteissa.
Kiiltävä pinta ei ole mielestäni kovinkaan hyvä, jos puhutaan muovisesta puhelimesta. Kiiltävä muovi naarmuuntuu selvästi herkemmin kuin mattapintainen, minkä lisäksi kiiltävät pinnat keräävät huomattavasti sormenjälkiä. Tämä huomattiin myös testijakson aikana, kun OnePlus Nord CE 2:n takaosaan tuli nopeasti selviä naarmuja. OnePlus on päivittänyt näyttöä suojaavaa lasia, sillä nyt käytössä on edeltäjässä olleen Dragontrail-lasipinnan sijasta Gorilla Glass 5. OnePlus on myös asentanut tehtaalla näyttöön suojakalvon, joka suojaa lasia ensimmäisien kuukausien ajan.
Heti puhelinta otettaessa käteen ei voi välttyä painikkeiden tuottamasta erittäin halvasta tuntumasta. Virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet pääsevät hieman liikkumaan koloissaan sekä aikaisempaa voimakkaampi painikkeiden pyöristys tuo huonomman ensituntuman, kun edeltäjäversiossa painikkeet olivat selvästi paremmat. OnePlus on pyöristänyt Nord CE 2:n takapintaa niin, että sitä on kiva pitää käsissä. Puhelimen etuosassa on jälleen näyttöä kiertämässä kohtalaisen paksu muovikehys, joka luo yhden ylimääräisen saumakohdan puhelimen rakenteeseen. Onneksi saumakohtaa ei suuresti tunne puhelinta käytettäessä.
OnePlus on ilmoittanut puhelimen mitoiksi 160,6 x 73,2 x 7,8 millimetriä, joten kyseessä ei ole kompakti älypuhelin, vaan se asettuu tuttuun kokokategoriaan. Painoa laitteelta löytyy 173 grammaa, joten kyseessä ei ole myöskään kaikista painavin laite. Testijakson aikana koin puhelimen rakenteen olevan miellyttävän kevyt. Kyseessähän on myös OnePlussan ohuin puhelin koskaan (wow!). Yleisessä laatuvaikutelmassa on otettu hieman takapakkia, sillä OnePlus Nord CE 2 antaa hieman periksi ja päästelee yllättävän paljon natinoita kevyesti käsien välissä taivuteltaessa.
Valitettavasti virallista IP-luokitusta OnePlus Nord CE 2 -puhelimeen ei ole saatu, mutta OnePlus on kuitenkin ottanut roiskevedenkestävyyden jokseenkin huomioon. Esimerkiksi puhelimen SIM-korttitelakassa on pieni kumitiiviste, joka pitää vähäisen veden laitteen ulkopuolella. Puhelinta ei kannata kuitenkaan altistaa vedelle, vaikka toki kaikki puhelimet kestävät jokseenkin kevyttä sadetta.
OnePlus Nord CE 2 -puhelimesta on tehty etuosalta geneerinen, ja se näyttää pitkälti edeltäjältään. Näyttö peittää etuosan pinta-alasta suurimman osan, mutta näyttöä kiertää edelleen kohtalaiset mustat kehykset. Verrattuna edeltäjäversioon on Nord CE 2 -mallissa huomattavasti suurempi musta kaistale näytön alareunassa. Näytön vasemmassa yläkulmassa on esillä etukameraa varten tehty reikä sekä näyttölasin ja muovikehyksen välissä on puheluita varten tarkoitettu kaiutin. Näyttölasin yläreunassa on lisäksi valoisuuden- ja etäisyydentunnistimet.
Puhelimen takaosassa katse kiinnittyy uusittuun laatikkomaiseen kamera-alueeseen. OnePlus on pyrkinyt tekemään kamera-alueesta saumattoman takapinnan kanssa, sillä se on tehty osaksi muovipintaa. Kamera-alue ei ole yhtä geneerinen kuin se voisi olla, vaan OnePlus on saanut siihen hieman uutta ilmettä. Kameroita on yhteensä kolme, joiden kaverina on myös yksi LED-salamavalo. Puhelimen takaosassa on esillä OnePlussan tuttu logo ja alaosassa nähdään myös vaadittuja tietoja pienellä huomaamattomalla präntillä.
OnePlus Nord CE 2:n oikeassa kyljessä on ainoastaan virtapainike, mutta vasemmassa kyljessä on kaksi erillistä äänenvoimakkuuspainiketta. Painikkeet on valmistettu rungon tapaisesti muovista. Laitteen vasemmassa kyljessä on lisäksi SIM-korttiluukku, jonne on mahdollista asettaa samanaikaisesti kaksi nano-SIM-korttia sekä muistikortti. OnePlus Nord CE 2:n yläreunassa on vain yksi mikrofoni, mutta alareunasta löytyy perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin, mikrofoni, USB-C-liitin sekä kaiutin. Valitettavasti OnePlussan kalliimmista puhelimista tuttua Alert Slider -kytkintä ei Nord CE 2 -malliin ole saatu.
Näyttö, tekniikka ja suorituskyky
Näytön osalta OnePlus Nord CE 2 ei tarjoa oikeastaan mitään uutta, sillä OnePlus käyttää edeltäjäversiosta tuttua toteutusta. OnePlus hyödyntää puhelimessa 6,43 tuuman suuruista näyttöpaneelia, joka perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus, eli 2400 x 1080 pikseliä, joka tekee 409 pikseliä tuumaa kohden. Näytön tarkkuus on tutulla hyvällä tasolla, eikä yksittäisien pikseleiden havaitseminen ole kovinkaan helppoa. Näytössä on lisäksi 20:9-kuvasuhde, 90 hertsin virkistystaajuus sekä etukameraa varten tehty reikä.
OnePlus on käyttänyt monissa Nord-puhelimissaan AMOLED-näyttöjä, joten sen löytyminen Nord CE 2 -mallista ei ole mikään yllätys. Tässä hintapisteessä AMOLED on jopa vaadittava, vaikka LCD-näytöt ovat edelleenkin aika yleisiä. AMOLED toistaa värit selvästi paremmin ja näytöllä musta on oikeasti mustaa. OnePlus Nord CE 2:n kohdalla näyttö oli erinomainen ja ainakin itselleni se riittäisi mainiosti. Toki näyttö ei ole kirkkaimmasta päästä ja luettavuus ei ollut kovinkaan erikoinen suorassa auringonvalossa. Onneksi suurimmassa osassa tilanteista näytön kirkkaus riitti hyvin.
90 hertsin virkistystaajuus on toinen näytön vahvuus, sillä se tekee käyttökokemuksesta paremman. Näyttö päivittää itsensä 90 kertaa sekunnin sisällä, mikä mahdollistaa muun muassa miellyttävämmät animaatiot ja sulavamman selailun. OnePlus Nord CE 2:n kohdalla korkea virkistystaajuus on oletuksena päällä, mutta käyttäjät voivat ottaa käyttöön myös pelkän 60 hertsin virkistystaajuuden. Dynaamista virkistystaajuutta ei löydy.
OnePlus Nord CE 2:lla on myös Widevine L1 -sertifikaatti, joka mahdollistaa paremman laadun ja HDR-tuen monissa suoratoistopalveluissa. Esimerkiksi Netflixin kautta puhelimella voidaan katsoa Full HD -tasoista sisältöä, mutta valitettavasti tukea HDR-ominaisuuksille ei ole ainakaan arvostelun kirjoitushetkellä. OnePlus Nord CE 2:n näyttö on mielestäni hintaluokassaan hyvällä tasolla, mutta mitään mullistavaa uutta OnePlus ei ole tällä kertaa saanut mukaan.
OnePlus tarjoaa puhelimen näytölle monipuolisesti säätömahdollisuuksia asetuksien kautta. Näytön värejä voidaan säätää kahdesta oletusarvoisesta asetuksesta, jotka ovat elävä tai lempeä. Lisäksi erillisessä säätimessä voidaan säätää näytön veräjä viileämmäksi tai lämpimämmäksi. Valitettavasti OnePlussan käyttäessä pohjana ColorOS-käyttöliittymää ovat monet OnePlussan puhelimien tutut ja monipuoliset asetukset kadonneet myös näytön osalta.
Asetuksien kautta on kuitenkin mahdollista piilottaa näytön etukamerareikä. OnePlus Nord CE 2 tukee myös tummaa tilaa, silmien mukavuustilaa sekä always-on-display-toimintoa. Toiminnon avulla suljetulla näytöllä saadaan näkyviin jatkuvasti kellonaika, päivämäärä sekä ilmoitukset. OnePlus on toteuttanut myös useita erilaisia kellotyylejä, joista kukin voi valita mieleisensä.
Järjestelmäpiirin osalta OnePlus on tehnyt suurimmat muutokset verrattuna edeltäjämalliin. OnePlus Nord CE 2 tarjoilee MediaTekin kehittämän Dimensity 900 -järjestelmäpiirin, eikä mukana ole enää Qualcommin tekniikoita. OnePlus päätyi käyttämään MediaTekin piiriä myös Nord 2 -puhelimessa, joten nyt kyseessä on jo toinen brändin puhelin MediaTekin tekniikoilla. Dimensity 900 on lähes vuoden vanha järjestelmäpiiri, joka on nähty useissa kiinalaisvalmistajien edullisissa puhelimissa.
Dimensity 900 -järjestelmäpiiri on valmistettu 6 nanometrin tekniikalla ja kyseessä on kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Se koostuu kahdesta 2,4 GHz:n taajuudella hyrräävästä Cortex-A78 -ytimestä, sekä kuudesta 2,0 GHz:n taajuudella toimivasta samaisesta Cortex-A55-ytimestä. Grafiikkasuorittimena toimii Mali-G68 MC4. Kyseessä on alemman keskihintaluokan laitteisiin suunniteltu järjestelmäpiiri, jonka luvataan tarjoavan hyvää suorituskykyä sekä monipuoliset 5G-ominaisuudet.
Suomessa OnePlus Nord CE 2 on saatavilla vain yhdessä muistiversiossa, joka on 8 + 128 gigatavua. OnePlus ei enää tarjoa edeltäjämallin tavoin suurempia muisteja, vaan on jopa karsinut hieman. Puhelimesta on olemassa myös 6 gigatavun RAM-muistillinen versio, mutta sitä ei tulla myymään Suomessa. OnePlus hyödyntää puhelimessa LPDDR4X-RAM-muistia sekä UFS 2.2 -tallennustilaa, jotka ovat varsin normaalit toteutukset tässä hintapisteessä. OnePlus on myös tuonut mukaan muistikorttipaikan, joka on pieni parannus verrattuna yhtiön aikaisempiin malleihin. OnePlus Nord CE 2 tukee muistikortteja aina yhteen teratavuun asti.
Dimensity 900 -puhelimia ei ole aikaisemmin vielä testattu SuomiMobiilissa, joten ajoimme puhelimessa mielenkiinnolla läpi tutut suorituskykytestit. OnePlus Nord CE 2 pärjäsi testeissä hyvin, sillä Dimensity 900 tuntui tarjoavan hyvää suorituskykyä omassa kategoriassaan. Lähes jokaisessa tilanteessa Nord CE 2 sai parempia tuloksia kuin edeltäjänsä, mutta kuitenkaan mistään merkittävästä päivityksestä ei ole kysymys. Päivitys suorituskyvyssä ei ole kuitenkaan niin suuri kuin mitä tässä hintaluokassa voisi kaivata. Esimerkiksi 30 euroa kalliimpi Nord 2 -puhelin tarjoaa selvästi paremman suorituskyvyn. Alapuolella olevasta taulukosta voi verrata Nord CE 2:n, Nord CE 5G:n ja Nord 2:n saamia pisteytyksiä samoissa suorituskykytesteissä.
OnePlus Nord CE 2 (MTK D900) | OnePlus Nord CE 5G (SD750G) | OnePlus Nord 2 (MTK D1200) | |
---|---|---|---|
AnTuTu (V8): | 432 377 pistettä | 383 391 pistettä | 611 249 pistettä |
Geekbench 5 (single): | 726 pistettä | 628 pistettä | 812 pistettä |
Geekbench 5 (multi): | 2132 pistettä | 1702 pistettä | 2686 pistettä |
PCMark 2.0: | 7826 pistettä | 8183 pistettä | 8102 pistettä |
3DMark Slingshot Extreme: | 3714 pistettä | 2677 pistettä | MAX pisteet |
3DMark Slingshot Extreme (graphics): | 4017 pistettä | 2563 pistettä | MAX pisteet |
3DMark Slingshot Extreme (physics): | 2938 pistettä | 3171 pistettä | MAX pisteet |
3DMark Wild Life: | 2028 pistettä | 1113 pistettä | 4175 pistettä |
Mitä korkeammat pisteet sitä suorituskykyisempi laite. *Testi ei ollut käytettävissä puhelimella tai sitä ei ole testattu.
Dimensity 900 tarjoaa mielestäni peruskäyttäjälle kaiken tarvittavan, eikä ainakaan itsellä OnePlus Nord CE 2:n testijakson aikana tullut vastaan ongelmia suorituskyvyn kanssa. Perustoiminnot sujuvat ongelmitta ja sovellukset käynnistyvät nopeasti. Myöskin kevyt pelaaminen puhelimella onnistuu, mutta raskaiden pelien kanssa on varmasti havaittavissa enemmän ongelmia. Jos suorituskyky ei ole tärkeässä roolissa ja haluaa perustoimivan laitteen, niin silloin Nord CE 2 on varma valinta. Jos kuitenkin haluaa selvästi enemmän suorituskykyä, niin jo 30 euron lisähinnalla saa Nord 2:n, joka tarjoaa huomattavasti paremman suorituskyvyn.
MediaTek on integroinut Dimensity 900 -järjestelmäpiiriin 5G-modeemin, joten OnePlus Nord CE 2 tarjoilee tuen 5G-yhteyksille. Puhelin tarjoaa yhteydet non-standalone- ja standalone-5G-verkoissa (NSA ja SA). OnePlus Nord CE 2 -puhelimeen on saatu tuki 5G-yhteyksille sub-6 GHz -taajuuksilla, mutta luonnollisesti mmWave-tukea ei löydy. MediaTekin ratkaisun ansiosta puhelimessa on myös tuki kahdelle 5G-SIM-kortille samanaikaisesti.
5G-taajuustuki on puhelimessa hyvä, sillä puhelin tukee kaikkia Suomessa ja monissa Euroopan maissa käytössä olevia sub-6 GHz -taajuusalueita. Nord CE 2:ssa on non-standalone (NSA) -verkoissa tuki taajuusalueille N1, 3, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40, 41, 66, 77 ja 78, mutta myös standalone (SA) -verkoissa taajuusalueille N1, 3, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40, 41 ja 78. Taajuusalueita on puhelimessa tuettuna hyvä määrä. Suomessa 5G-verkot pohjautuvat tällä hetkellä pääosin n78-taajuusalueeseen, mutta tulevaisuudessa 5G-verkko voi kuitenkin vaatia enemmän taajuusalueita. Suomessa on esimerkiksi otettu käyttöön myös n28-taajuusaluetta, joka löytyy valmiiksi myös OnePlus Nord CE 2 -puhelimesta.
Testijakson aikana 5G-yhteydet tuntuivat toimivan puhelimessa hyvin. Valitettavasti testijakson aikana ei suuremmin 5G-alueella oltu, mutta muutamien nopeustestien perusteella tulokset olivat tutulla 5G-tasolla.
Muuta tekniikasta
OnePlus Nord CE 2 ei valitettavasti tarjoa tukea stereoäänentoistolle, vaan käyttäjien on tyydyttävä ainoastaan yhden kaiuttimen varassa olevaan ääneen. Samainen toteutus nähtiin myös alkuperäisessä OnePlus Nord CE 5G -mallissa. Monesta alle 300 euron älypuhelimesta löytyy tällä hetkellä stereoäänentoisto, mutta syystä tai toisesta OnePlus on halunnut jättää sen pois. Yhden kaiuttimen kautta äänenlaatu on kohtuullista, mutta kovin pitkään sen kautta musiikkia ei jaksa kuunnella. Puheen kuunteluun esimerkiksi videoista kaiutin on tarpeeksi hyvä, mutta musiikin kuunteluun siitä ei juurikaan ole.
Puhelimeen on saatu 3,5 millimetrin kuulokeliitin, joka puuttuu muun muassa Nord 2 -puhelimesta. Kuulokeliitin on edelleen varmasti monien mieleen ja se mahdollistaa langallisten kuulokkeiden käyttämisen puhelimessa. OnePlus on mainostanut puhelinta juurikin kuulokeliittimen avulla, mutta mielestäni se ei ole kovinkaan yllättävä ominaisuus, koska monet keskihintaiset puhelimet tarjoavat edelleen kuulokeliittimen. OnePlus Nord CE 2 -puhelimessa ei ole unohdettu langattomien kuulokkeiden ystäviä, sillä vakaa yhteys onnistuu Bluetooth 5.2 -yhteyden ylitse.
OnePlus Nord CE 2 on varusteltuna näytönalaisella sormenjälkilukijalla, joka ei ole tässä hintapisteessä mikään itsestäänselvyys. Lukija perustuu optiseen ratkaisuun ja se on tutulla OnePlussan tasolla. Näytönalainen sormenjälkilukija tuntui testijakson aikana toimivan pääosin nopeasti sekä varmasti, mutta jos sormi oli likainen tai märkä, niin silloin vastaan tuli myös tilanteita, joissa lukeminen ei onnistunut. Omassa hintapisteessään näytönalainen sormenjälkilukija tuntui mielestäni hyvältä.
Sormenjälkilukijalle on mahdollista määrittää laitteen asetuksista erilaisia animaatiotehosteita, joita on yhteensä neljä kappaletta. Animaation saa myös tarvittaessa pois, jos sitä ei halua käyttää. Sormenjälkilukijan ohella OnePlus on toteuttanut puhelimeen myös kasvojentunnistuksen, joka perustuu etukameraan. Etukameraan perustuvat kasvojentunnistukset eivät ole koskaan yhtä luotettavia kuin sormenjälkilukijat, mutta ainakin testijakson aikana OnePlus Nord CE 2:n kasvojentunnistus toimi nopeasti.
Akunkesto ja pakkastesti
OnePlus Nord CE 2 -puhelimessa luotetaan edelleen 4500 milliampeeritunnin kokoiseen akkuun, joka on jaettu puhelimen sisällä kahteen pienempään 2250 milliampeeritunnin akkuun. OnePlus ei ole antanut mitään lupausta akunkestosta, mutta testijakson perusteella virtaa riittää mukavasti yhdeksi päiväksi. Usein iltaisin akkua oli jäljellä noin 30 prosenttia, joten ainakaan mikään huono akunkesto ei laitteessa ole.
Päivittäin puhelinta käytettiin sosiaalisen median selaamiseen, videoiden katseluun, muutamiin puheluihin, viestittelyyn sekä kuvaamiseen. Lisäksi puhelimella kuunneltiin päivän aikana usein musiikkia Bluetooth-kuulokkeiden tai -kaiuttimien kautta useita tunteja. Lisäksi Nord CE 2:ssa oli jatkuvasti aktivoituna näytön 90 hertsin virkistystaajuus, mutta valitettavasti 5G-yhteyksien vaikutusta akunkestoon ei pystytty testijakson aikana todentamaan.
Pienemmällä käytöllä akku riittää todennäköisesti kahdeksi päiväksi, mutta itse en siihen päässyt. Onneksi yksi OnePlus Nord CE 2:n valttikorteista löytyy lataamisesta, sillä OnePlus laittaa sen aivan uudelle tasolle, tai ainakin isoveljensä Nord 2:n tasolle. Edeltäjämallista löytynyt 30 watin pikalataus korvataan 65 watin tehoisella pikalatauksella, joka on harvinaisuus tässä hintapisteessä. Tehokas laturi toimitetaan myös suoraan puhelimen mukana, eli sitä ei tarvitse erikseen ostaa.
OnePlus Nord CE 2 on ensimmäinen Suomessa myyntiin tullut OnePlus-puhelin, jossa on Oppon SuperVOOC-pikalataus. Mukana ei ole siis enää OnePlussan tuttua Warp Charge -pikalatausta, vaikka teknisesti ne ovatkin lähes samanlaisia. Mukana toimitettavassa laturissa on kuitenkin hieman säästelty, sillä se tukee 10 watin lähtötason latausta tai 65 watin pikalatausta. Muita lataustehoja ei laturista löydy, joten sillä ei voi ladata nopeammalla teholla muita laitteita.
OnePlus on luvannut puhelimelle päivän virrat vain 15 minuutissa, mikä tarkoittaa yhtiön mukaan 65 prosentin tasoon latautumista. Toteutimme OnePlus Nord CE 2 -puhelimelle tutun lataustestin ja tulokset siitä ovat nähtävillä alapuolella olevassa kuvaajassa.
Kuten kuvaajasta nähdään, niin aivan OnePlussan mainostamaan 65 prosentin varaustasoon ei päästä 15 minuutissa, vaan se vaatii vielä pari minuuttia lataamista. Tyhjästä täyteen akku latautuu tasan 35 minuutissa, mikä on erinomainen saavutus alemman keskihintaluokan puhelimelle. 15 minuutissa akkua on ladattu 56 prosenttia ja 90 prosentin varaustaso saavutetaan 27 minuutin kohdalla. Akun lataus hidastuu noin 87 prosentin kohdalla. Ensimmäiset 10 prosenttia ladattiin vain 2,5 minuutissa, kun taasen viimeiset 10 prosenttia vaativat latausajaksi 8 minuuttia.
Lataaminen on mielestäni yksi OnePlus Nord CE 2 -puhelimen vahvuuksista, sillä SuperVOOC-lataus on erittäin tehokas. Vastaavaa pikalatausta ei kovinkaan monesta saman hintaluokan laitteesta löydy, mikä on OnePlus Nord CE 2:n vahvuus. Jos etsinnässä on nopeasti latautuva puhelin, niin parempaa on vaikea löytää. Pikalatauksesta on hyötyä monessa tilanteessa ja puhelimen akun saa ladattua täyteen esimerkiksi aamukahvia juodessa, jos puhelinta ei halua ladata yöllä. USB-C-liittimen kautta tapahtuva lataus on ainoa tapa ladata puhelinta, sillä OnePlus ei ole laittanut mukaan langatonta latausta.
Testijakson aikana OnePlus Nord CE 2 laitettiin SuomiMobiilin tuttuun pakkastestiin. Testissä on tarkoitus testata kuinka hyvin älypuhelimet kestävät pakkasta. Laitoimme puhelimen pakastimeen ja katsoimme kuinka paljon 60 minuutin oleskelu -18 asteessa kulutti akkua. Testi suoritettiin kahdesti: ensimmäisellä kerralla puhelimen näytön ollessa sammutettu sekä toisella kerralla videon toistuessa näytöllä.
Ensimmäisellä testauskerralla OnePlus Nord CE 2 laitettiin pelkiltään 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen näytön ollessa sammutettuna. Testin jälkeen akunvarausta oli jäljellä 100 prosenttia, joten akkua ei kulunut ollenkaan. AMOLED-tekniikkaan perustuva näyttö ei ottanut itseensä pakkasessa, vaan toimi ongelmitta. Myös näyttöön integroitu sormenjälkilukija toimi hyvin ja salamaa oli mahdollista käyttää kamerassa. OnePlus oli perinteiseen tyyliinsä estänyt akun lataamisen laitteen ollessa jääkylmänä. Yleisesti akun lataus estetään turvallisuussyistä.
Toisella testauskerralla puhelin laitettiin jälleen 100 prosentin akunvarauksessa 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen. Tällä kerralla OnePlus Nord CE 2:n näyttö oli päällä koko testin ajan ja toisti Full HD -tasoista videota. Tämän testin jälkeen akkua oli kulunut vain 5 prosenttia, eli varausta oli jäljellä 95 prosenttia. Akun kuluminen oli testissä varsin vähäistä, sillä yleensä tämän testin aikana akkua kuluu 5-15 prosenttia. 5 prosentin kulumisella OnePlus Nord CE 2 asettuu parhainten testissä pärjänneiden puhelimien joukkoon. Myöskään toisen testauskerran aikana ei havaittu muita ongelmia, joita ei olisi havaittu jo ensimmäisessä testissä.
Pakkastestissä OnePlus Nord CE 2 pärjäsi siis hyvin, eikä mitään suuria ongelmia tullut vastaan. Akun kuluminen kummankaan testauskerran aikana ei ollut kovinkaan huolestuttavalla tasolla, ja AMOLED-näyttöpaneeli ei ottanut itseensä pakkasesta. Lisäksi OnePlus oli estänyt akun latauksen turvallisuussyistä puhelimen ollessa jääkylmänä, mutta laite toki palautui normaaliksi muutamassa minuutissa huoneenlämmössä.
Kamerat
Kamerat eivät ole OnePlus Nord CE 2 -mallissa saaneet suurempia päivityksiä, sillä OnePlus hyödyntää lähes samoja kamerasensoreita kuin OnePlus Nord CE 5G -puhelimessa. Kyseessä on kolmesta kamerasensorista koostuva takakamerakokonaisuus, joka on hyvin perinteikäs edullisissa laitteissa. Pää- ja ultralaajakulmakameroiden rinnalle OnePlus on tuonut erillisen (ja turhan) makrokameran. Kyseessä on siis eri kamerasensori kuin edeltäjämallissa ollut mustavalkokamera.
Puhelimessa hyödynnetään OmniVisionin kehittämää 64 megapikselin tasoista OV64B40-kamerasensoria, jossa on 1,4 µm pikselikoko. Kamerassa on kerrottu olevan myös f/1.7-aukolla varusteltu linssi, vaiheentunnistava automaattitarkennus ja elektroninen kuvanvakautus. OnePlus Nord CE 5G:n toinen kamera on 8 megapikselin tasoinen ultralaajaakulmakamera, joka perustuu Sony IMX355 -sensoriin (edeltäjässä Hynix HI846). Ultralaajakulmakamerassa on kerrottu olevan f/2.2-aukolla varusteltu linssi ja se mahdollistaa 119 asteen kuvien taltioimisen.
Kolmas kamera on 2 megapikselin tasoinen makrokamera, jossa on f/2.4-aukko (GalaxyCore GC02M1B). OnePlus Nord CE 2:n etuosaan on saatu tuttu 16 megapikselin selfiekamera, joka perustuu Sony IMX471 -sensoriin. Kamerajärjestelmä on saanut siis pieniä muutoksia, mutta ei kuitenkaan mitään mullistavaa.
OnePlus Nord CE 2:n kamerat lyhyesti:
- Takaosan kolmoiskamera:
- Pääkamera: 64 megapikseliä (OmniVision OV64B40, f/1.7, 1,4 µm, PDAF, EIS)
- Ultralaajakulma: 8 megapikseliä (Sony IMX355, f/2.2, 119 asteen näkökenttä)
- Makrokamera: 2 megapikseliä (f/2.4)
- Etukamera: 16 megapikseliä (Sony IMX471, f/2.4, 1,0 µm, EIS, FF)
Huom. artikkelissa kuvat on pakattu, mutta täydessä resoluutiossa niitä voi tarkastella OneDrivesta.
Pääkameran kanssa ei OnePlus Nord CE 2 -puhelimessa nähdä merkittäviä parannuksia ainakaan teknisesti. OnePlus on kuitenkin mainostanut uuden järjestelmäpiirin mahdollistavan parannuksia kuvankäsittelyyn, joten yleinen laatu pitäisi olla parempi. Pääkamera on 64 megapikselin tasoinen, ja OnePlus hyödyntää tuttua pikseleiden yhdistämistekniikkaa, jossa neljä pikseliä yhdistetään yhdeksi suuremmaksi pikseliksi. Tämän avulla saadaan aikaiseksi 16 megapikselin kuvia oletusarvoisesti, vaikka toki täyden 64 megapikselin kuvienkin taltioiminen on mahdollista. Testijakson aikana puhelinta käytettiin oletusasetuksilla, joten testikuvatkin ovat 16 megapikselin tasoisia.
Valitettavasti OnePlussan mainostamat parannukset kuvien laadussa ovat hyvin vähäisiä, sillä pääkamera ei suuremmin vakuuta omassa hintapisteessään. OnePlus Nord CE 2 on jälleen hyvä osoitus siitä, ettei megapikseleiden määrä kerro kameran laadukkuudesta, vaan kyseessä on täysin markkinointikikka. Kamera on myöskin sama kuin selvästi edullisemmassa Nord N10 5G -mallissa.
Pääkameralla pystytään kuvaamaan mielestäni hyviä kuvia hyvässä valaistuksessa, sillä kuviin saadaan hyvin yksityiskohtia sekä varsin luonnolliset värit. Toisinaan värit taltioituvat myös hieman haaleiksi, eikä kuvien dynaaminen alue ei ole paras mahdollinen. Heikommassa valaistuksessa pääkameran kuvien laatu ei vakuuta, sillä kuvien yksityiskohtia katoaa ja rakeisuus lisääntyy. Kamera tukee onneksi myös yötilaa, jonka avulla saadaan hieman enemmän valoa taltioitua, mutta mihinkään ihmeisiin ei yötilakaan pysty. Testasimme esimerkiksi kuvata revontulia, eikä siitä mitään tullut.
Kameran perässä OnePlus Nord CE 2 -puhelinta ei kannata ostaa, sillä kuvat ovat hintaluokassaan huonompia kuin voisi odottaa. Alapuolella on vielä kuvia, jotka ovat otettu pääkameralla erilaisissa kuvaustilanteissa.
Toinen OnePlus Nord CE 2:n tärkeistä kameroista on 8 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, jonka sensoria OnePlus on päättänyt hieman muuttaa. Yleisesti 8 megapikselin ultralaajakulmakamerat eivät tarjoa mitään mullistuksia, eikä nyt kamerasensorinkaan vaihtaminen tarkoita parempaa kuvanlaatua. Kameralla voi taltioida 119 asteen kuvakentällä kuvia ja ainakin vääristyksen korjaus tuntui laitteessa toimivan hyvin.
Ultralaajakulmakameran kuvat eivät ole kovinkaan tarkkoja ja erityisesti kuvien kulmat ovat todella pehmeitä. Ultralaajakulmakameran todettiin taltioivan kuviin monesti hieman erikoista harmaata varjostusta. Lisäksi ultralaajakulmakameran ja pääkameran kuvien välillä väritaltioiminen oli täysin eri maailmoista. Heikommassa valaistuksessa ultralaajakulmakamera on todella heikko, mutta erillinen yötila avustaa parempien kuvien taltioimisessa. Alapuolella on muutamia ultralaajakulmakameralla taltioituja kuvia.
Makrokamera on monissa keskihintaluokan puhelimissa todella turha, eikä OnePlus Nord CE 2 pääse muuttamaan mielipidettäni. 2 megapikselin makrokameralla voidaan kuvata 4 senttimetrin päästä kohteesta. Kuvat ovat laadultaan tilanteessa kuin tilanteessa erittäin heikkoja. Tarkemmin kameraa ei käsitellä, mutta alapuolella on muutama testikuva.
Videota puhelimella voidaan kuvata pääkameran avulla peräti 4K 30 fps -tasolla, mutta ultralaajakulmakameran videokuvaus on rajoitettu 1080p 30 fps -tasoiseksi. Valitettavasti OnePlus Nord CE 2 ei tue enää kameroiden välillä liikkumista kesken kuvaamisen. Kyseessä on erikoinen puute, sillä vastaava toiminto löytyi vielä edeltäjämallista. Yleisesti videoiden laatu on vähintään kohtalainen, mutta mitään ihmeitä ei Nord CE 2 pääse tarjoamaan. Videota kuvattaessa puhelin tukee elektronista kuvanvakautusta, joka tuntui testijakson aikana toimivan hyvin.
Etuosan selfiekamera on OnePlus Nord CE 2 -puhelimessa samanlainen kuin monissa muissakin OnePlussan älypuhelimissa. Kamerasensori on sama Sony IMX471, jota OnePlus on hyödyntänyt jo monta vuotta myös huippupuhelimissaan. Kameran tarkkuus yltää 16 megapikseliin ja sen avulla pystytään taltioimaan mukavan hyviä ja yksityiskohtaisia selfiekuvia. Kameraan ei ole valitettavasti saatu tukea automaattitarkennukselle. Etukamera tukee myös elektronista kuvanvakautusta ja sen avulla voidaan kuvata korkeintaan Full HD 60 fps -videokuvaa.
OnePlus on luopunut yhtiön omasta ja kehutusta kamerasovelluksesta ja käyttöön on otettu Oppon kehittämä ColorOS-käyttöliittymän kamerasovellus. Erikoista Nord CE 2:n sovelluksen kohdalla on se, että OnePlus näyttää tällä kertaa käyttävän aikaisemmin Realmen puhelimista tuttua sovellusliittymää, eikä Nord 2 -mallissa ollutta Oppon sovellusliittymää. Kokemus on kuitenkin hyvä, vaikka ei mielestäni enää tutulla OnePlussan tasolla. Uusi kamerasovellus pitää sisällään liikaa kiinalaisvalmistajille tuttuja kauneusominaisuuksia sekä muutamat asetukset ovat monen mutkan takana piilossa.
Kamerasovelluksen päänäkymässä ominaisuudet ovat pääasiassa vain yhden painalluksen päässä. Sovelluksen yläreunassa on muun muassa pikapainikkeet salamalle, HDR-kuvaukselle, AI-tilalle, 64 megapikselin kameratilalle sekä lisävalikolle. Lisäksi kuvasuhdetta, ajastusta ja asetuksia voidaan vaihtaa alaspyyhkäisyn kautta avautuvasta lisävalikosta.
Sovelluksen alareunassa on mahdollista vaihtaa etu- ja takakameran välillä, avata Google Lens sekä vaihtaa karusellimaisessa valitsimessa eri kuvaustilojen välillä, jotka ovat yö, video, valokuva tai muotokuva sekä lisää-valikossa asiantuntija (pro), extra HD, panoraama, makro, hidastus, intervallikuvaus, kaksoisnäkymävideo tai tekstiskanneri. Kamerasovelluksen päänäkymässä on esillä myös kameravalitsin, jossa voidaan vaihtaa suoraan ultralaajakulmakameran (0,6x) ja laajakulmakameran (1x) välillä. Lisäksi mukaan on tuotu 2x-tila, joka on digitaalisesti zoomattu pääkamerasta, sillä OnePlus Nord CE 2 ei tarjoa telekameraa.
Tärkein ominaisuus monelle kamerasovelluksessa on toimiva pro-tila, joka kantaa Nord CE 2:n kohdalla kömpelösti nimeä ”asiantuntija”. Pro-tila on jälleen monipuolinen, mutta käytettävissä ainoastaan pääkameralla. Tilassa on mahdollista säätää esimerkiksi ISO-arvoa (100 – 6400), valkotasapainoa (2000 – 8000K), suljinaikaa (1/8000 – 32 s), tarkennusta sekä valotuksen korjausta. Pro-tilassa ei ole mahdollista kuvata RAW-kuvia, eikä siinä ole mahdollista ottaa kuvia 64 megapikselin tarkkuudella.
Kamerasovellus tuntui olevan ihan toimiva viritys, vaikka kokemuksessa ollaankin kaukana siitä, mitä OnePlussan puhelimet tarjosivat aikaisemmin. Sovellus toimi OnePlus Nord CE 2:n testijakson aikana sulavasti eikä kuvaustilojen välillä siirtyminen ei ollut tuskallisen hidasta.
Käyttöjärjestelmä
Käyttöjärjestelmä on OnePlus Nord CE 2 -puhelimessa melkoinen pettymys, sillä OnePlus hyödyntää jo vanhaa Android 11 -versiota. Google julkaisi Android 12 -version jo viime syksynä, joten sen puuttuminen uutuuspuhelimesta on enemmän kuin hämmentävää. Toinen pettymys on OxygenOS 11.3 -käyttöliittymä, johon on yhdistetty Oppon ColorOS-ominaisuuksia. Käytännössä OnePlus Nord CE 2 tarjoaa saman ohjelmistokokemuksen kuin OnePlus Nord 2.
Testijakson lopuksi OnePlus Nord CE 2 -puhelimessa oli tuoreimman ohjelmistoversion mukana asennetut Googlen 5. tammikuuta 2022 julkaisemat tietoturvakorjaukset, joten ainakin tietoturva on vielä ajan tasalla. OnePlus on antanut puhelimelle kohtuullisen päivityslupauksen, sillä Nord CE 2 tulee saamaan kaksi vuotta Android-versiopäivityksiä sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä. Puhelimelle on lupa odottaa Android 12- ja Android 13 -päivityksiä, mutta myös tasaisin väliajoin julkaistavia tietoturvapäivityksiä vuoteen 2025 asti. OnePlussan päivityslupaus jää jo tällä hetkellä hieman kilpailijoiden varjoon, kun otetaan vielä huomioon julkaisu valmiiksi vanhalla käyttöjärjestelmäversiolla.
Kovinkaan nopeasti OnePlus Nord CE 2 -malliin ei kannata Android 12 -versiota odottaa, sillä OnePlus on kertonut sen olevan tulossa vasta kesällä. Tarkemmin OnePlus täsmensi päivityksen tulevan keskikesällä, eli parhaimmillaan vasta lähempänä Android 13 -version virallista julkaisua. OnePlussalla on ollut paljon ongelmia OxygenOS 12- ja Android 12 -päivityksen kanssa, ja yhtiö on maininnut uutuuspäivityksen olevan odotettua hankalampaa ottaa käyttöön. OnePlus kuitenkin kertoi Nord CE 2:n tarjoavan edelleen ”tutun ja varmatoimisen käyttöjärjestelmäversion, ja kesällä tulee jotain uutta ja jännittävää”.
OxygenOS-käyttöliittymä on ollut OnePlussan puhelimissa jo vuosia, ja käyttäjät ovat tykänneet sen selkeydestä, puhtaudesta ja sulavuudesta. OnePlus kuitenkin ilmoitti Oppoon yhdistymisen seurauksena myös ohjelmistokehityksen yhdistyvän, ja OxygenOS integroidaan Oppon kehittämään ColorOS-käyttöliittymään. Kyseessä on ColorOS:n koodin käyttäminen OxygenOS:n pohjana, ja OnePlus vakuutti, ettei muutos tule näkymään käyttäjille. Toisin kuitenkin kävi ja muutos on selvästi esillä myös OnePlus Nord CE 2 -puhelimessa.
Heti OnePlus Nord CE 2 -puhelinta otettaessa käyttöön mitään suurempia muutoksia ei näe, vaan kokemus on tuttu OxygenOS. Toki puhelimen aloitusasetuksissa oli muutamia muutoksia havaittavissa, mutta ei mitään radikaalia. Kun käyttöliittymää kuitenkin selaa ja menee syvemmälle, niin olo ei ole ollenkaan kotoisa, jos on aikaisemmin käyttänyt OnePlussan puhelinta.
Ensimmäisenä huomaa käyttöliittymän kielen, joka on hieman erityylinen kuin aikaisemmissa OnePlussan puhelimissa. Aikaisemmin OxygenOS-käyttöliittymän suomen kieli oli jokseenkin käyttäjäystävällisempi, mutta nyt mukana on jokseenkin tönkköjä käännöksiä, eikä kokemus ole yhtä lokalisoitu. Uuden OxygenOS-version asetusvalikko muistuttaa pitkälti aikaisempaa OxygenOS-kokemusta, mutta tarkemmin katsottaessa selviä eroja on. OnePlus on nyt vain naamioinut asetusvalikon ilmeen OxygenOS:n kaltaiseksi, vaikka todellisuudessa kaikki asetukset, niiden järjestys sekä valikot ovat identtiset Oppon ColorOS 11 -version kanssa.
Vaikka muutoksia on tuttuun ja turvalliseen OnePlus-kokemukseen tullut, niin ohjelmistokokemus on silti sulava ja hyvällä tasolla. OnePlus Nord CE 2 on nyt ohjelmiston osalta uutta aikakautta, jossa OnePlus on entistäkin geneerisempi ja lähempänä isäntäbrändi Oppon puhelimia. Testijakson aikana ohjelmiston kanssa ei tullut vastaan vakavia bugeja, joten OnePlus on saanut optimoitua Oppon ohjelmiston toimivaksi omaan puhelimeensa.
Yhteenveto
OnePlus Nord CE 2 -puhelinta voidaan kutsua jopa pieneksi pettymykseksi. Kyseessä on edelleen hyvä älypuhelin, mutta se ei ole kuitenkaan sellainen päivitys, jonka alkuperäinen OnePlus Nord CE 5G olisi ansainnut. Mitään yllätyksiä OnePlus ei enää pääse tarjoamaan ja laite on hinnoiteltu selvästi liian kalliiksi verrattuna kilpailijoihin ja ominaisuuksiin.
Testijakson aikana OnePlus Nord CE 2 -puhelimessa todettiin olevan muutamia vahvuuksia. Puhelimen AMOLED-näyttöpaneeli on miellyttävä käyttää ja 90 hertsin virkistystaajuus tekee siitä sulavan. Dimensity 900 -järjestelmäpiiri tarjoaa hyvää suorituskykyä ja erityisesti 5G-tuki mahdollistaa nopeammat mobiiliverkot. Suurin valttikortti on 65 watin SuperVOOC-pikalataus, joka antaa virtaa mukavan nopeasti. Muita vahvuuksia olivat mielestäni kuulokeliitin, USB-C-liitin, erillinen muistikorttipaikka, NFC sekä toimiva näytönalainen sormenjälkilukija.
Valitettavasti huonojen puolien listaus on selvästi pidempi, sillä OnePlus on tehnyt joitakin hölmöjä ratkaisuja. Esimerkiksi kiiltävämuovinen rakenne on erittäin laaduton ja se naarmuuntuu herkästi. Puhelimessa ei ole vedenkestävää rakennetta ja muovia on pitänyt vielä erikseen lisätä näyttölasin ympärille. OnePlus Nord CE 2:n kamerat tuntuivat olevan luokassaan jopa todella huonot, ja erityisesti erillisestä 2 megapikselin makrokamerasta saisi jo vuonna 2022 antaa miinuspisteitä. Käyttöjärjestelmänä on edelleen vanhempi Android 11 ja ohjelmistossa on vahvasti Oppo läsnä. Lisäksi OnePlus on luvannut tuoreimman Android 12 -version vasta kesällä, mikä tarkoittaa hämmästyttävän pitkää odotusaikaa.
Hinnoittelu on suurimpia ongelmia OnePlus Nord CE 2:n kohdalla. OnePlus tarjoaa puhelinta Suomessa 369 euron hintaan, joten hintaan on saatu selvä korotus verrattuna edeltäjämalliin. OnePlus Nord CE 5G maksoi uutena edullisimmillaan samassa muistiversiossa 329 euroa. Näillä ominaisuuksilla uutuusversion hinnan pitäisi olla alle 300 euroa, jotta se olisi järkevä valinta. Tällä hetkellä selvästi paremman OnePlus Nord 2 -puhelimen voi saada jopa edullisemmin sekä edeltäjämalli Nord CE 5G:n voi saada alennukesta 229 euron hintaan. Mielestäni OnePlus on hinnoitellut uutuuspuhelimen Suomessa yllättävän korkeaksi, ja se olikin suurin yllätys koko puhelimessa.
OnePlus Nord CE 2 on arvostelun kirjoitushetkellä vasta julkaistu, mutta se tulee ennakkomyyntiin 3. maaliskuuta ja toimitukset käynnistyvät 10. maaliskuuta 2022. Puhelin on saatavilla vain 8 + 128 gigatavun muistivariantissa ja kahdessa väriversiossa, jotka ovat harmaa Gray Mirror sekä sininen Bahama Blue. Hintaa puhelimella on 369 euroa.
OnePlus Nord CE 2
SuomiMobiilissa testattiin OnePlussan uusi alle 400 euron hintaluokkaan asettuva OnePlus Nord CE 2 -puhelin.
Hyvää
- Hyvä AMOLED-näyttöpaneeli 90 hertsin virkistystaajuudella
- Dimensity 900 tarjoaa hyvää suorituskykyä ja 5G-tuen
- Toimiva näytönalainen sormenjälkilukija
- Hyvä akunkesto ja erittäin tehokas 65 watin SuperVOOC-pikalataus
- Kuulokeliitin, USB-C-liitin, muistikorttipaikka ja NFC
Huonoa
- Kiiltävä ja muovinen rakenne ei tarjoa hyvää laatuvaikutelmaa
- Ei IP-luokituksen mukaista pölyn- tai vedenkestävyyttä
- Näyttöä kiertää musta muovikaistale
- Heikot kamerat + erittäin turha makrokamera
- Ei OnePlussan tuttua Alert Slider -kytkintä tai stereokaiuttimia
- Vanha Android 11 -käyttöjärjestelmä
- Oppo-integraatio vahvasti läsnä ohjelmistossa
- Korkea hinnoittelu