ArvostelutOnePlusYleinen

Testissä OnePlus Nord CE 5G – hyvä puhelin omassa hintaluokassaan

OnePlus Nord CE 5G

OnePlussan tuorein lisäys Nord-älypuhelinsarjaan on uusi OnePlus Nord CE 5G, joka on suunniteltu viime vuonna julkaistun OnePlus Nord -puhelimen pikkuveljeksi. OnePlus on ottanut uutuuspuhelimessa huomioon monia Nord-puhelimen avainominaisuuksia, mutta samalla karsinut tietyissä osa-alueissa, jotta hinta on saatu painettua hieman alaspäin. OnePlus Nord CE 5G asettuu jo aikaisemmin testattujen OnePlus Nord– ja OnePlus Nord N10 5G -puhelimien välille teknisesti ja hinnoittelultaan.

Uuden OnePlus Nord CE 5G -puhelimen yksi suurimmista vahvuuksista on todennäköisesti 6,43 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus. Puhelimessa hyödynnetään myös Snapdragon 750G -järjestelmäpiiriä, jonka rinnalla on jopa huimat 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. OnePlus on varustellut puhelimen 64 megapikselin kolmoiskameralla, 4500 milliampeeritunnin akulla sekä tehokkaalla Warp Charge 30T Plus -latauksella. OnePlus Nord CE 5G tulee myyntiin edullisimmillaan 299 euron hintaan.

Olemme SuomiMobiilissa testanneet Nord CE 5G -puhelinta reilun viikon ajan, joten laitteesta on muodostunut nyt hyvä käsitys arviota varten. Tässä arvostelussa tulemme tutkimaan laitteen rakennetta, teknisiä ominaisuuksia, kameroita sekä ohjelmistoa. Lisäksi testijakson aikana toteutimme laitteelle tutun pakkastestin ja lataustestin, mikä paljastaa kuinka hyvin OnePlussan lupaukset pikalatauksen suhteen pitävät paikkansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tekniset tiedot
OnePlus Nord CE 5G (EB2103)
Mitat: 159.2 x 73.5 x 7.9 mm
Paino: 170 g
Rakenne: Muovinen kehys/ muovinen takaosa / Dragontrail-lasi edessä
Näyttö: 6.43 tuumaa / Full HD+ (2400 x 1080) / 20:9-kuvasuhde / Fluid AMOLED / 90 Hz
Järjestelmäpiiri: 8-ytiminen Snapdragon 750G (2x 2.2 GHz Kryo 570 & 6x 1.8 GHz Kryo 570)
Grafiikkasuoritin: Adreno 619
5G-modeemi: Snapdragon X52 (NSA: n1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/77/78) / (SA: n1/3/7/28/41/78)
Muisti: 6 / 8 / 12 Gt RAM-muistia [LPDDR4x] / 64 / 128 / 256 Gt sisäistä tallennustilaa [UFS 2.1]
Takakamera: 64 MP pääkamera (f/1.79 / 1.4 µm / PDAF / EIS) + 8 MP ultralajaakulmakamera (f/2.25 / 119 asteen kuvakenttä) + 2 MP mustavalkokamera (f/2.4) + LED-salama
Etukamera: 16 MP etukamera (f/2.45 / 1.0 µm / EIS / FF)
Akku: 4500 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 11 + OxygenOS 11 (sisältää Googlen palvelut)
Muuta: Dual-SIM / 5G-tuki sub-6-Ghz / 30 watin pikalataus / OTG
Liitännät: USB-C / USB 2.0 / Kuulokeliitin / NFC
Ääni: Bluetooth 5.1 ja yksi kaiutin
Tunnistimet: valoisuustunnistin / etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / E-kompassi / gyroskooppi / sormenjälkilukija näytössä
Värit: Blue Void / Charcoal Ink / Silver Ray
Hinta: 299€ (6 + 128 Gt) / 329€ (8 + 128 Gt) / 399€ (12 + 256 Gt)

Myyntipakkaus

OnePlus Nord CE 5G -puhelimen myyntipakkaus ja sen sisältö.

OnePlus toimittaa uuden Nord CE 5G -puhelimen tutussa myyntipakkauksessa, jollainen on nähty muissakin Nord-malliston laitteissa. Myyntipakkaus on väritykseltään musta ja päälipuolta koristaa monesti Nord-teksti sekä myyntipakkauksen lähes jokaisella sivulla on OnePlussa logo tai puhelimen mallinimi. Myyntipakkauksen takaosassa on merkittynä laitteen mallikoodi, muistiversio, väriversio sekä IMEI-tiedot. Lisäksi takaosassa on mainittuna kyseessä olevan Googlen palveluilla varusteltu Android-puhelin.

Myyntipakkausta avatessa heti ensimmäisenä esille tulee itse OnePlus Nord CE 5G -puhelin, joka on kääritty vahvasti muoviin. Puhelimen alapuolella on erillinen pahvitasku, joka pitää sisällään pehmeämuovisen suojakuoren sekä vielä pienemmän pahvitaskun, jonka sisällä on metallinen SIM-korttiluukun avaustyökalu, pikakäyttöopas, turvallisuustietoja sekä kirje OnePlus Nord -tiimiltä. Myyntipakkauksen pohjalta löytyy vielä myös 30 watin tehoinen Warp Charge 30T -laturi sekä lataus- ja tiedonsiirtokaapeli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus Nord CE 5G:n myyntipakkaus on juuri sellainen, mitä OnePlussalta voikin odottaa. Mukana on kaikki käytön aloittamiseen vaadittava, mutta myös hieman ekstraa. Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen siihen, että OnePlus sisällyttää myyntipakkaukseen edelleen laadukkaan suojakuoren sekä parhaimman mahdollisen pikalaturin.

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

Rakenteen osalta OnePlus Nord CE 5G ei pääse tarjoamaan suurempia yllätyksiä hintaluokassaan, sillä OnePlus on valmistanut laitteen pääosin vain muovista. Puhelimen kehys on kiiltäväksi viimeisteltyä muovia ja takaosa on mattapintaista muovia. Nykyisin alemman keskihintaluokan puhelimet ovat pääosin valmistettu muovista, vaikka toki puhelimeen olisi voinut toivoa myös lasista takapintaa, kun hinnoittelu nousee parhaimmillaan 400 euroon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus tarjoaa uutuuspuhelinta kolmessa väriversiossa, jotka ovat sininen Blue Void, musta Charcoal Ink sekä hopea Silver Ray. Testiin saatu väriversio oli sininen, joka nähdään tämän artikkelin kuvissa. Ainoastaan sininen väriversio on viimeistelty mattapintaiseksi, mutta muut väriversiot ovat takaosaltaan kiiltäviä. Testatussa sinisessä väriversiossa on lähes tasainen sininen takaosa, mutta molemmilla reunoilla on havaittavissa violetti liukuvärjäys, joka näyttää ainakin omaan silmääni erittäin hyvältä.

Itse tykästyin puhelimen mattapintaiseen takakuoreen, sillä se ei kerännyt suurempia naarmuja tai sormenjälkiä. Jos kyseessä olisi ollut kiiltäväpintainen muovi, niin se olisi varmasti ollut nopeasti täynnä naarmuja sekä kerännyt suuresti sormenjälkiä, mutta onneksi tällä kertaa OnePlus oli valinnut mattapinnan. OnePlus Nord CE 5G:n etuosassa on Dragontrail-lasipinta, eikä tutumpaa Gorilla Glass -lasia. Testijakson aikana näyttölasiin tuli yksi huomattava naarmu, joka viittaisi Dragontrail-lasin olevan varsin pehmeää ja helposti naarmuuntuvaa. Lisäksi OnePlus on toki asentanut näyttöön myös muovisen suojakalvon, jonka avulla lasipintaa voidaan suojata hyvin useita viikkoja. Kokonaisuudessaan OnePlus Nord CE 5G:n rakenne tuntui kestävän päivittäistä aktiivista käyttöä hyvin, eikä mitään suurempia kulumisen merkkejä ollut havaittavissa.

Mattapintainen viimeistely parantaa lisäksi laitteen käsituntumaa, jonka lisäksi takaosan kaartuvat reunat mahdollistavat ergonomisen otteen. OnePlus on onnistunut varsin hyvin yhdistämään takapinnan kehykseen, joten teräviä saumakohtia ei siinä ollut havaittavissa. OnePlus Nord CE 5G:n etuosassa on kuitenkin näyttöä kiertämässä kohtalaisen paksu muovikehys, joka luo yhden ylimääräisen saumakohdan puhelimen rakenteeseen. Onneksi saumakohtaa ei suuresti tunne puhelinta käytettäessä.

OnePlus on ilmoittanut puhelimen mitoiksi 159,2 x 73,5 x 7,9 millimetriä, joten kyseessä ei ole kompakti älypuhelin, vaan asettuu tuttuun kategoriaan. Lisäksi painoa laitteelta löytyy vain 170 grammaa, joten kyseessä ei ole kaikista painavin laite. Testijakson aikana koin puhelimen rakenteen olevan miellyttävän kevyt ja myös ohut 7,9 millimetrin paksuus tuntui hyvältä. Vaikka OnePlus hyödyntää valmistusmateriaalina pääosin muovia, niin Nord CE 5G ei suuremmin taivu käsien välissä kevyesti taivuteltaessa. Valitettavasti oli havaittavissa pientä natinaa laitteen rakenteesta, mutta sitä ei kyllä huomaa peruskäyttötilanteissa.

Valitettavasti IP-luokitusta OnePlus Nord CE 5G -puhelimeen ei ole saatu, eikä puhelimen suunnittelussa ole otettu huomioon mahdollista roiskevedenkestävyyttä. Esimerkiksi laitteen SIM-korttitelakassa ei ole erillistä tiivistettä, joka on monien valmistajien laitteissa tullut tutuksi myös edullisemmassa hintapisteessä. Puhelinta ei kannata siis altistaa vedelle, vaikka toki kaikki puhelimet kestävät jokseenkin kevyttä sadetta.

OnePlus Nord CE 5G -puhelimesta on tehty etuosalta geneerinen, sillä nykyään älypuhelimet eivät enää suuremmin eroa toisistaan. Näyttö peittää etuosan pinta-alasta suurimman osan, mutta näyttöä kiertää edelleen kohtalaiset mustat kehykset. Näytön alareunassa on myös selvästi paksumpi musta kehys, joka on hyvin huomattavissa. Näytön vasemmassa yläkulmassa on esillä etukameraa varten tehty reikä ja näyttölasin sekä muovikehyksen välissä on puheluita varten tarkoitettu kaiutin. Näyttölasin yläreunassa on lisäksi valoisuuden- ja etäisyydentunnistimet.

Puhelimen takaosa muistuttaa varsin paljon isoveljeään, sillä OnePlus hyödyntää Nord CE 5G:ssä jo viime vuoden Nordista tuttua ratkaisua. Takaosan vasemmassa yläkulmassa on pitkulainen pystysuorassa oleva kamera-alue, joka ulkonee hieman muusta rungosta. Kamera-alueessa on yhteensä kolme kamerasensoria ja sen vieressä on yksi LED-salamavalo sekä teksti ”64 MP AI Triple Cam”. Puhelimen takaosassa on esillä lisäksi OnePlussan tuttu logo ja alaosassa nähdään myös vaadittuja tietoja pienellä huomaamattomalla präntillä.

OnePlus Nord CE 5G:n oikeassa kyljessä on ainoastaan virtapainike, mutta vasemmassa kyljessä on kaksi erillistä äänenvoimakkuus painiketta. Painikkeet on valmistettu rungon tapaisesti muovista, mutta niiden tuntuma ja vaste ovat silti hyvät. Laitteen vasemmassa kyljessä on lisäksi SIM-korttiluukku, jonne on mahdollista asettaa samanaikaisesti kaksi nano-SIM-korttia, mutta valitettavasti muistikorttipaikkaa ei löydy. OnePlus Nord CE 5G:n yläreunassa on vain yksi mikrofoni, mutta alareunasta löytyy perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin, mikrofoni, USB-C-liitin sekä kaiutin. Valitettavasti alkuperäisestä Nordista tuttua Alert Slider -kytkintä ei puhelimeen ole saatu, joten tutusta OnePlussan ominaisuudesta joudutaan nyt luopumaan.

Puhelimelle saatavilla myös 100 prosenttisesti kompostoitavia suojakuoria

OnePlus on ottanut uutuuspuhelimensa suojakuorivalikoiman kanssa oppia suomalaiselta HMD Globalilta, joka toi Nokia X20 -puhelimelle tarjolle täysin kompostoitavat ekologiset suojakuoret. Nyt pitkälti identtiset suojakuoret ovat saataville OnePlus Nord CE 5G -puhelimelle. OnePlus myy erikseen puhelimelle Bumper Case -suojakuoria neljässä väriversiossa, jotka ovat musta, valkoinen, sininen sekä violetti.

Ekologisuus näkyy suojakuorissa, sillä niissä on esillä sahanpurua tai muuta vastaavaa materiaalia. OnePlussan mukaan suojakuoret on valmistettu täysin biohajoavasta kasvipohjaisesta biopolymeeristä, ja kuoren pitäisi suojata puhelinta takaosasta sekä sivuilta. Suojakuoret ovat mattapintaisia, joten ne tuntuvat hyvältä ja tarjoavat erinomaista pitoa. Testijakson aikana suojakuoria käytettiin puhelimessa vain parin päivän aikana ja ne tuntuivat suojaavan laitetta erinomaisesti. Lisäksi suojakuorien laaja värivalikoima antaa kuluttajille selvästi laajempia mahdollisuuksia personoida laitteen tyyliä omakseen.

OnePlussan mukaan suojakuoret on mahdollista kompostoida 100 prosenttisesti, joten niistä ei pitäisi paljoa jäädä jäljelle. Testijakson aikana suojakuorissa havaittiin hieman rakenteen hajoamista erityisesti laturiliitäntää varten tehdyssä ohuessa kohdassa, joten ekologinen suojakuori ei ole kaikista kohdista aivan yhtä kestävä kuin perinteiset muoviset suojakuoret. Suojakuoret kuitenkin tuntuivat laadukkailta ja ne todennäköisesti kestävät pidemmässä käytössä yhtä hyvin kuin muutkin perinteisemmät suojakuoret. Hintaa suojakuorilla on erikseen ostettaessa 19,99 euroa.

Näyttö, tekniikka, suorituskyky ja 5G

OnePlus hyödyntää puhelimessa 6,43 tuuman suuruista näyttöpaneelia, joka perustuu Fluid AMOLED -tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus, eli 2400 x 1080 pikseliä, joka tekee 410 pikseliä tuumaa kohden. Näytön tarkkuus on tutulla hyvällä tasolla, eikä yksittäisien pikseleiden havaitseminen ole kovinkaan helppoa. Näytössä on lisäksi 20:9-kuvasuhde, 90 hertsin virkistystaajuus sekä etukameraa varten tehty reikä.

Näytön suurin vahvuus hintaluokassaan on AMOLED-tekniikka, sillä monetkaan 300 euron hintaluokan laitteet eivät tarjoa laadukasta näyttöä. Usein tässä hintapisteessä nähdään LCD-näyttöpaneeli, mutta itse olen enemmän AMOLED-näyttöpaneeleiden ystävä. AMOLED toistaa värit selvästi paremmin ja näytöllä musta on oikeasti mustaa. OnePlus Nord CE 5G:n kohdalla näyttö oli erinomainen ja ainakin itselleni se riittäisi mainiosti. Toki näyttö ei ole kirkkaimmasta päästä ja luettavuus ei ollut kovinkaan erikoinen suorassa auringonvalossa. Onneksi suurimmassa osassa tilanteista näytön kirkkaus riitti hyvin.

90 hertsin virkistystaajuus on toinen näytön vahvuus, sillä se tekee käyttökokemuksesta paremman. Näyttö päivittää itsensä 90 kertaa sekunnin sisällä, joka mahdollistaa muun muassa miellyttävämmät animaatiot ja sulavamman skrollauksen. OnePlus Nord CE 5G:n kohdalla korkea virkistystaajuus on toteutettuna dynaamisesti, joten jokaisessa tilanteessa ei ole käytössä 90 hertsiä, vaan se kytketään päälle tilanteesta riippuen. Dynaamisen toteutuksen pitäisi säästää selvästi näytön käyttämää virtaa, joka vaikuttaa akunkestoon.

OnePlus Nord CE 5G:llä on myös Widevine L1 -sertifikaatti, joka mahdollistaa paremman laadun ja HDR-tuen monissa suoratoistopalveluissa. Esimerkiksi Netflixin kautta puhelimella voidaan katsoa Full HD -tasoista sisältöä HDR10-tuella. OnePlus Nord CE 5G:n näyttö on mielestäni hintaluokassaan erinomainen, ja paremman löytäminen on haastavaa verrattaessa kilpailijoiden näyttöratkaisuihin.

OnePlus tarjoaa puhelimen näytölle monipuolisesti säätömahdollisuuksia asetuksien kautta. Varsin harvoin valmistajat keskittyvät näytön asetuksiin keskihintaluokassa, joten on hienoa, että OnePlus Nord CE 5G:n käyttäjät pääsevät säätämään muun maussa värejä monipuolisesti. Näytön värejä voidaan säätää kahdesta oletusarvoisesta asetuksesta, jotka ovat eloisa ja luonnollinen. Lisäasetuksien kautta on mahdollista päättää, haluaako käyttää AMOLED Wide Gamut-, sRGB- tai Display P3 -väriprofiileja sekä myöskin näytön lämpötilan säätäminen on mahdollista.

Asetuksien kautta voidaan myös vaihtaa virkistystaajuutta 60 ja 90 hertsin välillä, ja myös näytön etukamerareikä voidaan piilottaa ohjelmistollisesti. OnePlus Nord CE 5G tukee myös tummaa tilaa, lukutilaa sekä Always-on-Display-toimintoa. Always-on-display-toiminnon avulla suljetulla näytöllä saadaan näkyviin jatkuvasti kellonaika, päivämäärä sekä ilmoitukset. OnePlus on toteuttanut toiminnolle myös useita erilaisia kellotyylejä, joista kukin voi valita mieleisensä.

OnePlus Nord CE 5G -puhelimen tehoista on vastaamassa jo jokseenkin ikääntynyt Qualcommin viime vuoden Snapdragon 750G -järjestelmäpiiri, joka on nähty aikaisemmin muun muassa Xiaomi Mi 10T Lite-ja Samsung Galaxy A51 5G -puhelimissa. Järjestelmäpiiri tarjoaa paljon samaa kuin viime vuonna OnePlus Nord -mallissa nähty Snapdragon 765G, mutta muutamia muutoksia on tehty. Koska OnePlus Nord CE 5G asettuu mallistohierarkiassa OnePlus Nordin alapuolelle, niin kyseessä on mielestäni edelleen hyvä valinta järjestelmäpiiriksi.

Snapdragon 750G -järjestelmäpiiri on valmistettu 8 nanometrin tekniikalla ja kyseessä on kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Snapdragon 750G koostuu kahdesta 2,2 GHz:n taajuudella hyrräävästä Kryo 570 -ytimestä, sekä kuudesta 1,8 GHz:n taajuudella toimivasta samaisesta Kryo 570 -ytimestä. Grafiikkasuorittimena toimii Adreno 619. Muutamilla osa-alueilla Qualcomm on siis joutunut karsimaan verrattuna aikaisempaan Snapdragon 765G -piiriin, jotta hinta on saatu pienemmäksi. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Snapdragon 750G olisi tarpeeksi kyvykäs ja toimiva alemman keskihintaluokan puhelimessa.

Suomessa OnePlus Nord CE 5G on saatavilla yleisesti kahdessa muistiversiossa, jotka ovat 8 + 128 gigatavua sekä 12 + 256 gigatavua, mutta rajallisemmin on tarjolla myös karsituin 6 + 64 gigatavun muistiversio. OnePlus hyödyntää puhelimessa LPDDR4X-RAM-muistia sekä UFS 2.1 -tallennustilaa, jotka ovat varsin normaalit toteutukset tässä hintapisteessä. Valitettavasti muistikorttipaikkaa ei puhelimeen ole saatu, ja sitä voidaankin pitää laitteen yhtenä suurimmista heikkouksista. Yleisesti kaikista keskihintaluokan puhelimista löytyy muistikorttipaikka, joten sen poissaoloa OnePlus Nord CE 5G:sta ei voi ymmärtää.

Testiin saatiin puhelimesta kaikista paras versio, joka tarjoaa huimat 12 gigatavua RAM-muistia. Henkilökohtaisesti en usko 12 gigatavun olevan kovinkaan tarpeellinen alemman keskihintaluokan puhelimessa, vaan myös 8 gigatavua RAM-muistia riittänee sulavaan käyttöön erinomaisesti. Kalleinta versiota puhelimesta ei ole siis suositeltavaa ostaa, paitsi jos tarvitsee 256 gigatavun suurta sisäistä tallennustilaa.

Suorituskyvyn osalta Snapdragon 750G on edelleen hyvällä tasolla. Ajoimme testijakson aikana puhelimessa läpi tutut suorituskykytestit, joissa saatiin varsin odotuksen mukaisia tuloksia. Alapuolella olevasta taulukosta on mahdollista verrata OnePlus Nord CE 5G:n saamia suorituskykytestien pisteitä samaan järjestelmäpiiriin perustuvan Samsung Galaxy A52 5G -puhelimen sekä Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriin perustuvan OnePlus Nord N10 5G -puhelimen vastaavien pisteiden kanssa. Suorituskykytestin pisteistä nähdään, että Nord CE 5G päihittää helposti Nord N10 5G -puhelimen, mutta on täysin samalla tasolla Galaxy A52 5G -puhelimen kanssa, joka ei toki ollut yllätys.

Testitulokset
OnePlus Nord CE 5G (SD750G) Samsung Galaxy A52 5G (SD750G) OnePlus Nord N10 5G (SD690)
AnTuTu (V8): 383 391 pistettä 385 312 pistettä 284 190 pistettä
Geekbench 5 (single): 628 pistettä 632 pistettä 608 pistettä
Geekbench 5 (multi): 1702 pistettä 1720 pistettä 1868 pistettä
PCMark 2.0: 8183 pistettä 9126 pistettä 8416 pistettä
3DMark Slingshot Extreme: 2677 pistettä 2693 pistettä 2176 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (graphics): 2563 pistettä 2558 pistettä 1983 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (physics): 3171 pistettä 3304 pistettä 3304 pistettä
3DMark Wild Life: 1113 pistettä 1098 pistettä EI TULOKSIA*
Mitä korkeammat pisteet sitä suorituskykyisempi laite. *Testi ei ollut käytettävissä puhelimella tai sitä ei ole testattu.

On kuitenkin hyvä jälleen muistaa, ettei suorituskykytestit anna täysin realistista kuvaa puhelimien suorituskyvystä. Snapdragon 750G on teknisesti hyvä ja varmasti riittävä monille peruskäyttäjille. OnePlus Nord CE 5G:n kohdalla järjestelmäpiirin suorituskyky tuntui riittävän aktiiviseen käyttöön, eikä vastaan tullut kovinkaan suuria hidasteluja. Mielestäni puhelin toimi pääosin sujuvasti, eikä edes aina huomannut kyseessä olevan keskihintaluokan puhelin. Toki toisinaan raskaat sovellukset käynnistyivät hieman hitaammin, mutta mitään merkittävää ei ollut havaittavissa. Raskasta pelaamista varten järjestelmäpiiriä ei ole suunniteltu, mutta kyllä kevyet ja puoliraskaat mobiilipelit puhelimessa toimivat ongelmitta.

Snapdragon 750G -järjestelmäpiiriin on integroituna varsin tuttu Snapdragon X52 -5G-modeemi, joka takaa loistavan tuen nykyisille 5G-verkoille. Puhelin tarjoaa 5G-yhteydet non-standalone- ja standalone-5G-verkoissa (NSA ja SA). OnePlus Nord CE 5G -puhelimeen on saatu tuki 5G-yhteyksille sub-6 GHz -taajuuksilla, mutta luonnollisesti mmWave-tukea ei löydy. 5G-verkoissa modeemin avulla päästään teoreettisesti jopa 3,7 Gbps latausnopeuksiin 5G-verkoissa ja LTE-verkoissa vastaavasti 1,2 Gbps latausnopeuksiin.

5G-taajuustuki on puhelimessa hyvä, sillä puhelin tukee kaikkia Suomessa ja monissa Euroopan maissa käytössä olevia sub-6 GHz -taajuusalueita. Nord CE 5G:ssä on non-standalone (NSA) -verkoissa tuki taajuusalueille n1, 3, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40, 41, 77 ja 78, mutta myös standalone (SA) -verkoissa taajuusalueille N1, 3, 7, 28, 41 ja 78. Taajuusalueita on puhelimessa tuettuna hyvä määrä. Suomessa 5G-verkot pohjautuvat tällä hetkellä pääosin n78-taajuusalueeseen, mutta tulevaisuudessa 5G-verkko voi kuitenkin vaatia enemmän taajuusalueita. Esimerkiksi Suomessa on otettu käyttöön jo hieman myös n28-taajuusaluetta, joka löytyy valmiiksi myös OnePlus Nord CE 5G -puhelimesta.

Testijakson aikana 5G-verkkoja ei päästy testaamaan päivittäisessä käytössä, mutta muutamia testauskertoja toteutettiin Elisan 5G-verkoissa Hämeenlinnan alueella. Kovin suurena yllätyksenä ei tullut OnePlus Nord CE 5G:n hyvä toimivuus 5G-verkoissa, sillä puhelimella päästiin odotettuihin tuloksiin. Keskimäärin latausnopeudet asettuivat noin 500 Mbps tasolle ja lähetysnopeudet 30-60 Mbps tasolle. Parhaimmillaan testeissä päästiin 939 Mbps latausnopeuteen 61,4 Mbps lähetysnopeuteen, joten lukemat olivat vaikuttavia. Toki 5G-verkkojen nopeus vaihtelee edelleen sijainnista riippuen paljon, eikä lukemat aina olleet hyviä. OnePlus Nord CE 5G tuntui mielestäni pysyvän hyvin 5G-verkoissa.

Äänentoisto ja sormenjälkilukija

OnePlus Nord CE 5G ei valitettavasti tarjoa tukea stereoäänentoistolle, vaan käyttäjien on tyydyttävä ainoastaan yhden kaiuttimen varassa olevaan ääneen. Monesta alle 300 euron älypuhelimesta löytyy tällä hetkellä stereoäänentoisto, mutta OnePlus Nord CE 5G:sta se on päätetty syystä tai toisesta jättää pois. Yhden kaiuttimen kautta äänenlaatu on kohtuullista, mutta kovin pitkään sen kautta musiikkia ei jaksa kuunnella. Puheen kuunteluun esimerkiksi videoista kaiutin on tarpeeksi hyvä, mutta musiikin kuunteluun siitä ei juurikaan ole.

Puhelimeen on saatu 3,5 millimetrin kuulokeliitin, joka alkuperäisestä Nord-puhelimesta puuttui. Kuulokeliitin on edelleen varmasti monien mieleen ja se mahdollistaa langallisten kuulokkeiden käyttämisen puhelimessa. OnePlus on mainostanut puhelinta kuulokeliittimen paluulla, mutta mielestäni se ei ole kovinkaan yllättävä ominaisuus, koska monet keskihintaiset puhelimet tarjoavat edelleen kuulokeliittimen. OnePlus Nord CE 5G -puhelimessa ei ole unohdettu langattomien kuulokkeiden ystäviä, sillä vakaa yhteys onnistuu Bluetooth 5.1 -yhteyden ylitse. OnePlus on laittanut puhelimeen lisäksi tuen Qualcommin kehittyneille tekniikoille, joita ovat muun muassa aptX ja aptX HD.

OnePlus Nord CE 5G on varusteltuna näytönalaisella sormenjälkilukijalla, joka ei ole tässä hintapisteessä mikään itsestäänselvyys. Sormenjälkilukija perustuu optiseen ratkaisuun ja se on tutulla OnePlussan tasolla. Näytönalainen sormenjälkilukija tuntui testijakson aikana toimivan pääosin nopeasti sekä varmasti, mutta jos sormi oli likainen tai märkä, niin silloin vastaan tuli myös tilanteita, joissa sormenjälkilukija ei toiminut. Omassa hintapisteessään näytönalainen sormenjälkilukija tuntui mielestäni kilpailijoita jopa paremmalta.

Sormenjälkilukijalle on mahdollista määrittää laitteen asetuksista erilaisia animaatiotehosteita, joita on yhteensä neljä kappaletta. Sormenjälkilukijan animaation saa myös tarvittaessa pois, jos sitä ei halua käyttää. Sormenjälkilukijan ohella OnePlus on toteuttanut puhelimeen myös kasvojentunnistuksen, joka perustuu etukameraan. Etukameraan perustuvat kasvojentunnistukset eivät ole koskaan yhtä luotettavia kuin sormenjälkilukijat, mutta ainakin testijakson aikana OnePlus Nord CE 5G:n kasvojentunnistus toimi nopeasti.

Akunkesto ja pakkastesti

Akunkesto on OnePlus Nord CE 5G -puhelimessa suurehkon 4500 milliampeeritunnin kokoisen akun varassa. Akku on hieman suurempi kuin aikaisemmassa Nord-puhelimessa, jonka ansiosta myös akunkesto on parantunut. Valitettavasti mitään kovin kummoisia lupauksia akunkeston suhteen OnePlus ei ole tehnyt, mutta testijakson aikana Nord CE 5G pääsi vakuuttamaan akunkeston kanssa. Aktiivisessa käytössä akku riittää mainiosti yhdeksi päiväksi, mutta hieman vähemmällä käytöllä akku kestänee varmasti myös kaksi päivää.

Testijakson aikana iltaisin akkua oli usein 30-40 prosenttia jäljellä, jos laitetta oli käytetty hyvin aktiivisesti. Päivittäin puhelinta käytettiin sosiaalisen median selaamiseen, videoiden katseluun, muutamiin puheluihin, viestittelyyn sekä kuvaamiseen. Lisäksi puhelimella kuunneltiin päivän aikana usein musiikkia Bluetooth-kuulokkeiden tai -kaiuttimien kautta useita tunteja. Lisäksi Nord CE 5G:ssa oli jatkuvasti aktivoituna näytön 90 hertsin virkistystaajuus, mutta valitettavasti 5G-yhteyksien vaikutusta akunkestoon ei pystytty testijakson aikana todentamaan. Kovinkaan paljoa pelaamista ei testijakson aikana harrastettu, mutta varmasti akun saa kulutettua nopeasti tyhjäksi myös erittäin raskaassa käytössä.

OnePlus Nord CE 5G:n yksi vahvuus on kuitenkin tehokas pikalataus, joka on ollut pitkään OnePlussan vahvuus. Laite tarjoaa tehokkaan Warp Charge 30T Plus -pikalatausratkaisun, jonka avulla suuren akun pitäisi latautua tyhjästä 70 prosentin varaustasoon vain puolessa tunnissa. Puhelimen mukana toimitetaan myöskin oletusarvoisesti tehokkain mahdollinen laturi, jonka takia pystyimme testijakson aikana katsomaan pitävätkö OnePlussan lupaukset paikkansa. Puhelimelle toteutetun lataustestin tulokset ovat nähtävillä alapuolella olevasta kuvaajasta.

Akun latausnopeus mukana toimitettavalla 30 watin tehoisella Warp Charge 30T Plus -pikalaturilla.

Kuten kuvaajasta nähdään, niin aivan OnePlussan mainostamaan 70 prosentin varaustasoon ei päästä puolessa tunnissa, vaan se ottaa muutaman minuutin enemmän. Tyhjästä täyteen akku latautuu tasan 60 minuutissa, joka on erinomainen saavutus alemman keskihintaluokan puhelimelle. 30 minuutissa akkua on ladattu 66 prosenttia ja 90 prosentin varaustaso saavutetaan 45 minuutin kohdalla. Akun lataus hidastuu noin 85 prosentin kohdalla. Ensimmäiset 10 prosenttia ladattiin vain 3 minuutissa, kun taasen viimeiset 10 prosenttia vaativat latausajaksi 15 minuuttia.

Akun lataus on mielestäni yksi OnePlus Nord CE 5G -puhelimen vahvuuksista, sillä Warp Charge 30T Plus hoitaa hommansa lähes niin, miten on luvattu. Valitettavasti USB-C-liittimen kautta tapahtuva langallinen lataus on ainoa tapa ladata puhelinta, sillä OnePlus ei ole laittanut mukaan langatonta latausta.

Testijakson aikana OnePlus Nord CE 5G laitettiin SuomiMobiilin tuttuun pakkastestiin. Testissä on tarkoitus testata kuinka hyvin älypuhelimet kestävät pakkasta. Laitoimme puhelimen pakastimeen ja katsoimme kuinka paljon 60 minuutin oleskelu -18 asteessa kulutti akkua. Testi suoritettiin kahdesti: ensimmäisellä kerralla puhelimen näytön ollessa sammutettu sekä toisella kerralla videon toistuessa näytöllä.

Ensimmäisellä testauskerralla OnePlus Nord CE 5G laitettiin pelkiltään 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen näytön ollessa sammutettuna. Testin jälkeen akunvarausta oli jäljellä 96 prosenttia, joten akkua oli kulunut neljä prosenttia. AMOLED-tekniikkaan perustuva näyttö ei ottanut itseensä pakkasessa, vaan toimi ongelmitta. Myös näyttöön integroitu sormenjälkilukija toimi hyvin ja salamaa oli mahdollista käyttää kamerassa. OnePlus oli perinteiseen tyyliinsä estänyt akun lataamisen laitteen ollessa jääkylmänä. Yleisesti akun lataus estetään turvallisuussyistä.

Toisella testauskerralla puhelin laitettiin jälleen 100 prosentin akunvarauksessa 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen. Tällä kerralla OnePlus Nord CE 5G:n näyttö oli päällä koko testin ajan ja toisti Full HD -tasoista videota. Tämän testin jälkeen akkua oli kulunut vain 6 prosenttia, eli varausta oli jäljellä 94 prosenttia. Akun kuluminen oli testissä varsin vähäistä, sillä yleensä tämän testin aikana akkua kuluu 5-15 prosenttia. 6 prosentin akunvarauksen kulumisella OnePlus Nord CE 5G asettuu yksien parhainten testissä pärjänneiden puhelimien joukkoon. Myöskään toisen testauskerran aikana ei havaittu muita ongelmia, joita ei olisi havaittu jo ensimmäisessä testissä.

OnePlus Nord CE 5G suoriutui pakkastestistä hyvin, eikä mitään suurempia ongelmia tullut vastaan. Akun kuluminen kummankaan testauskerran aikana ei ollut kovinkaan huolestuttavalla tasolla, ja AMOLED-näyttöpaneeli ei ottanut itseensä pakkasesta. Lisäksi OnePlus oli estänyt akun latauksen turvallisuussyistä puhelimen ollessa jääkylmänä, mutta laite toki palautui normaaliksi muutamassa minuutissa huoneenlämmössä. OnePlus Nord CE 5G pärjää pakkastestin perusteella hyvin Suomen kylminä pakkaspäivinä.

Kamerat

OnePlus on varustellut uuden Nord CE 5G -puhelimensa kolmoiskameralla, joka on varsin perinteinen omassa hintapisteessään. Puhelimeen ei ole onneksi saatu monesti turhiksi todettuja makro- tai syvyyskameroita, mutta valitettavasti mukana on silti yksi turha kamera. OnePlus luottaa puhelimessa yhtiön muistakin puhelimista tutuksi tulleeseen mustavalkokameraan, joka toimii filtterin tavoin pääkameran tukena. OnePlus Nord CE 5G:ssa on myös pääkameran ohella ultralaajakulmakamera.

Puhelimessa hyödynnetään OmniVisionin kehittämää 64 megapikselin tasoista OV64B40-kamerasensoria, jossa on 1.4 µm pikselikoko. Kamerassa on kerrottu olevan myös f/1.79-aukolla varusteltu linssi, vaiheentunnistava automaattitarkennus ja elektroninen kuvanvakautus. Alkuperäisestä Nord-puhelimesta tuttua optista kuvanvakautusta kameraan ei valitettavasti ole saatu. OnePlus Nord CE 5G:n toinen kameroista on 8 megapikselin tasoinen ultralaajaakulmakamera, joka perustuu Hynix HI846 -sensoriin. Ultralaajakulmakamerassa on kerrottu olevan f/2.25-aukolla varusteltu linssi ja se mahdollistaa 119 asteen kuvien taltioimisen. Kolmas kamera on 2 megapikselin tasoinen mustavalkokamera, jossa on f/2.4-aukko.

OnePlus Nord CE 5G kamerat lyhyesti:

 • Takaosan kolmoiskamera:
  • Pääkamera: 64 megapikseliä (OmniVision OV64B40, f/1.79, 1,4 µm, PDAF, EIS)
  • Ultralaajakulma: 8 megapikseliä (Hynix HI846, f/2.25, 119 asteen näkökenttä)
  • Mustavalkokamera: 2 megapikseliä (f/2.4)
 • Etukamera: 16 megapikseliä (Sony IMX471, f/2.25, 1,0 µm, EIS, FF)

Huom. artikkelissa kuvat on pakattu, mutta täydessä resoluutiossa niitä voi tarkastella Google Drivesta.

Pääkamera on OnePlus Nord CE 5G -puhelimessa 64 megapikselin tasoinen, mutta OnePlus hyödyntää tuttua pikseleiden yhdistämistekniikkaa, jossa neljä pikseliä yhdistetään yhdeksi suuremmaksi pikseliksi. Tämän avulla saadaan aikaiseksi 16 megapikselin kuvia oletusarvoisesti, vaikka toki täyden 64 megapikselin kuvienkin taltioiminen on mahdollista. Testijakson aikana puhelinta käytettiin oletusasetuksilla, joten testikuvatkin ovat 16 megapikselin tasoisia.

Valitettavasti pääkameran kuvien laatu ei suuremmin tässä hintapisteessä pääse vakuuttamaan, vaan kuvat ovat vain kohtuullisia. OnePlus Nord CE 5G on jälleen hyvä osoitus siitä, ettei megapikseleiden määrä kerro kameran laadukkuudesta, vaan kyseessä on täysin markkinointikikka. OnePlus hyödyntää puhelimessa itseasiassa täysin samaa kamerasensoria, joka nähtiin myös yhtiön aikaisemmassa Nord N10 5G -puhelimessa. Myöskään Nord N10 5G -mallin kamera ei aikoinaan suuremmin vakuuttanut, eikä OnePlus ole pystynyt kameraa parantamaan myöskään Nord CE 5G:n kohdalla.

Pääkameralla pystytään kuvaamaan mielestäni varsin hyviä kuvia erityisesti hyvässä valaistuksessa, sillä kuviin saadaan hyvin yksityiskohtia sekä varsin luonnolliset värit. Toisinaan värit taltioituvat myös hieman haaleiksi, mutta ainakaan liikaa vihreää tai sinistä kamera ei tuntunut korostavan. Kuvien dynaaminen alue ei ole paras mahdollinen, mutta ei se myöskään täysin toivoton ole. Heikommassa valaistuksessa pääkameran kuvien laatu ei suuremmin vakuuta, sillä kuvien yksityiskohtia katoaa ja rakeisuus lisääntyy. Kamera tukee onneksi myös yökuvaustilaa, jonka avulla saadaan hieman enemmän valoa taltioitua, mutta mihinkään ihmeisiin myöskään yötila ei pysty.

Kokonaisuudessaan OnePlus Nord CE 5G ei ole kovinkaan hyvä vaihtoehto paljon kuvia ottaville käyttäjille, vaan mielestäni kamerat riittävät sellaiselle, jolle kuvaaminen ei ole prioriteettilistan kärjessä. Alapuolella on vielä kuvia, jotka ovat otettu Nord CE 5G:n pääkameralla.

Toinen OnePlus Nord CE 5G:n tärkeistä kameroista on 8 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, joka on jälleen täysin identtinen aikaisemman Nord N10 5G -puhelimen ultralaajakulmakameran kanssa. Ultralaajakulmakameraan OnePlus on pystynyt tekemään pieniä parannuksia kuvanlaatuun, vaikka toki mistään erikoisesta kamerasta ei edelleenkään ole kysymys. Kameralla voi taltioida 119 asteen kuvakentällä kuvia ja ainakin vääristyksen korjaus tuntui laitteessa toimivan hyvin.

Ultralaajakulmakameran kuvat eivät ole kovinkaan tarkkoja ja erityisesti kuvien kulmat ovat todella pehmeitä. Ultralaajakulmakameran todettiin taltioivan kuviin korostetusti värejä, ja erityisesti vihreä ja sininen näyttävät epärealistisilta. Lisäksi ultralaajakulmakameran ja pääkameran kuvien välillä väritaltioiminen oli täysin eri maailmoista. Heikommassa valaistuksessa ultralaajakulmakamera on todella heikko, mutta erillinen yötila avustaa parempien kuvien taltioimisessa. Alapuolella on muutamia ultralaajakulmakameralla taltioituja kuvia.

Puhelimen kolmas kamera ja ainoa laitteen turhista kameroista on 2 megapikselin tasoinen mustavalkokamera. Kyseistä kameraa käytetään mustavalko-filtterinä pääkameran kaverina. Varmasti moni on kaivannut puhelimeensa erillistä mustavalkokameraa, sillä saman homman pystyisi helposti hoitamaan myös ohjelmistollisesti. Onhan se kuitenkin kiva, että puhelimessa on kolme kameraa, jonka takia päätimme testata myös mustavalkokameran. Alapuolella on muutamia mustavalkokameralla taltioituja kuvia, joista kukin voi itse päätellä onko kyseessä tarpeellinen ominaisuus.

Videota puhelimella voidaan kuvata pääkameran avulla peräti 4K 30 fps -tasolla, mutta ultralaajakulmakameran videokuvaus on rajoitettu 1080p 30 fps -tasoiseksi. Jos videota taltioidaan 1080p 30 fps -tasolla, niin silloin kesken videokuvauksen voidaan siirtyä pää- ja ultralaajakulmakameroiden välillä, mikä on erinomainen asia. Yleisesti videoiden laatu on vähintään kohtalainen, mutta mitään ihmeitä ei Nord CE 5G valitettavasti pääse tarjoamaan. Videota kuvattaessa puhelin tukee elektronista kuvanvakautusta, joka tuntui testijakson aikana toimivan hyvin.

Etuosan selfiekamera on OnePlus Nord CE 5G -puhelimessa samanlainen kuin monissa muissakin OnePlussan älypuhelimissa. Kamerasensori on sama Sony IMX471, jota OnePlus on hyödyntänyt jo monta vuotta myös huippupuhelimissaan. Kameran tarkkuus yltää 16 megapikseliin ja sen avulla pystytään taltioimaan mukavan hyviä ja yksityiskohtaisia selfiekuvia. Kameraan ei ole valitettavasti saatu tukea automaattitarkennukselle. Etukamera tukee myös elektronista kuvanvakautusta ja sen avulla voidaan kuvata korkeintaan Full HD 60 fps -videokuvaa.

OnePlus Nord CE 5G:n kamerasovellus on pitkälti samanlainen kuin muissakin tuoreimmissa OnePlussan puhelimissa. Kamerasovelluksen päänäkymässä ominaisuudet ovat pääasiassa vain yhden painalluksen päässä. Sovelluksen yläreunassa on muun muassa pikapainikkeensa kuvauksen ajastukselle, salamalle, kuvasuhteelle, 16/64 MP -kuvaukselle sekä asetuksille. Kamerasovellus pitää sisällään myös käteviä ominaisuuksia, joita ovat muun muassa kuvien pikajako pitämällä äskettäin otettua kuvaa pohjassa sekä helpompi zoomaus tai videon taltiointi painamalla pohjassa laukaisinpainiketta.

Sovelluksen alareunassa on mahdollista vaihtaa etu- ja takakameran välillä, avata Google Lens sekä sovelluksessa on käteväksi todettu karusellimainen ominaisuusvalitsin, jossa voidaan vaihtaa eri kuvaustilojen välillä (ajastettu kuvaus, panoraama, hidastus, video, kuva, pystykuva, yönäkymä ja pro). Kamerasovelluksen päänäkymässä on esillä myös kameravalitsin, jossa voidaan vaihtaa suoraan ultralaajakulmakameran (0,6x) ja laajakulmakameran (1x) välillä. Lisäksi mukaan on tuotu 2x-tila, joka on digitaalisesti zoomattu pääkamerasta, sillä OnePlus Nord CE 5G:ssä ei ole erillistä telekameraa.

Tärkein ominaisuus monelle kamerasovelluksessa on toimiva pro-kuvaustila, joka on OnePlussan tyylisesti myös Nord CE 5G:ssa monipuolinen. Pro-kuvaustilassa voi kuvata vain pääkameran avulla ja siinä voi säätää esimerkiksi ISO-arvoa (100 – 3200), valkotasapainoa (2300 – 7500K), suljinaikaa (1/8000 – 30 s), tarkennusta sekä valotuksen korjausta. Pro-tila tarjoaa vakiona myös histogrammia sekä sommittelu- ja vaakaviivoja, joiden avulla kuvan saa aseteltua tyylikkäästi suoraan. Pro-tilassa voi kuvata RAW-kuvia, joita on parempi jälkikäsitellä esimerkiksi tietokoneella. Pro-tilassa on mahdollista myös ottaa suoraan 64 megapikselin tarkkuudella kuvia jpg-muodossa.

Käyttöjärjestelmä

OnePlus Nord CE 5G perustuu tuoreeltaan Googlen uusimpaan saatavilla olevaan Android 11 -käyttöjärjestelmään, jonka päällä hyrrää yhtiön oma OxygenOS 11 -käyttöliittymä. Uutuuspuhelin tarjoaa käytännössä saman ohjelmistokokemuksen kuin OnePlussan huippupuhelimet, eikä esimerkiksi OxygenOS 11 ole saanut suuria muutoksia. Testijakson aikana puhelimessa käytettiin OxygenOS 11.0.2.2.EB13BA -versiota ja tuorein päivitys toi mukanaan Googlen 1. toukokuuta 2021 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Ohjelmiston osalta OnePlus on tuttuun tapaan vahvoilla päivityksien suhteen, vaikka toki edelleenkään ei tarjota kuukausittain julkaistavia tietoturvapäivityksiä. OnePlus Nord CE 5G:lle on kuitenkin luvattu sama varsin kattava päivityslupaus kuin yhtiön huippupuhelimille. Android-versiopäivityksiä on luvassa siis kahden vuoden ajan ja tietoturvapäivityksiä vastaavasti kolmen vuoden ajan. OnePlus Nord CE 5G:lle on lupa odottaa Android 12- ja Android 13 -versioita tulevaisuudessa. OnePlussan päivityslupaus ei ole kuitenkaan enää markkinoiden parhaimmasta päästä, mutta alemman keskihintaluokan laitteelle kaksikin Android-versiopäivitystä on erinomainen saavutus.

Puhelimessa oleva OxygenOS 11 -käyttöliittymä tarjoaa monet Android 11 -käyttöjärjestelmän ominaisuudet sekä uudistukset. Näiden lisäksi OnePlus on muokannut käyttöliittymäänsä niin, että lähtökohtana on ollut helpompi käytettävyys yhdellä kädellä. OnePlus on myös päivittänyt pelitilan kokonaan, minkä lisäksi mukana on myös uusi Ambient-display-ominaisuus. Sammutetulla näytöllä voi nyt siis olla nähtävillä kellonaika ja OnePlus tarjoaa myös kymmenen uutta kellotyyliä. Yksi OxygenOS 11:n uusista ominaisuuksista on Turbo Boost 3.0 -tekniikkaa, joka optimoi muistin niin, että sovellukset käynnistyvät 25 prosenttia nopeammin taustalta kuin aikaisemmin.

OnePlus Nord CE 5G:n ohjelmisto on tuttuun OnePlussan tapaan sulava ja helppokäyttöinen. Testijakson aikana vastaan ei tullut suurempia ongelmia tai bugeja, jotka olisivat haitanneet merkittävästi käyttökokemusta. OxygenOS 11 tuntui toimivan yhtä hyvin kuin OnePlussan huippupuhelimissa. Valitettavasti OxygenOS 11 ei ole enää yhtä lähellä puhdasta Androidia kuin aikaisemmat versiot, mutta varmasti monet silti tulevat pitämään sen toimintaperiaatteesta.

Yhteenveto

OnePlus Nord CE 5G on jälleen tuttu keskihintaluokan älypuhelin, joka tarjoaa OnePlussalle tuttuja vahvuuksia. Puhelimessa on paljon hyvää, mutta samalla OnePlus on joutunut luopumaan yhtiölle tutuista ratkaisuista, jotta hintaa on saatu painettua alaspäin. Jos kuitenkin hakusessa on 300 eurolla uusi puhelin, niin OnePlus Nord CE 5G tarjoaa ihan hyvän kokonaisuuden.

Testijakson aikana OnePlus Nord CE 5G pääsi vakuuttamaan erityisesti laadukkaalla Fluid AMOLED -näyttöpaneelilla, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus. Lisäksi Snapdragon 750G -järjestelmäpiiri tarjoaa edelleen hyvän suorituskyvyn ja samalla puhelimesta on tarjolla suurilla muisteilla varusteltuja versioita. OnePlus Nord CE 5G tarjoaa lisäksi toimivan näytönlaisen sormenjälkilukijan, erinomaisen akunkeston, tehokkaan pikalatauksen sekä Android 11 -käyttöjärjestelmän. OnePlus on luvannut myös päivittää puhelinta pitkään. OnePlus Nord CE 5G:n rakenteessa hyvää mielestäni oli kevyt ja ohut toteutus, mutta laadussa olisi ollut hieman parannettavaa.

Muovinen rakenne ei ole kovinkaan hyvä ratkaisu 300-400 euron puhelimelle, vaan ainakin itse jäin kaipaamaan vähintään lasista takaosaa. OnePlus Nord CE 5G ei tarjoa myöskään minkäänlaista vedenkestävyyttä ja rakenteessa luotetaan jälleen näyttöä kiertävään ylimääräiseen mustaan muovikaistaleeseen. Kameroiden osalta puhelimella ei ole juurikaan tarjottavana, vaan toteutus on hintaluokassaan hieman heikko, mutta se riittänee vähemmän kuvaaville käyttäjille. Varmasti yksi valtavista heikkouksista puhelimessa on muistikorttipaikan puuttuminen, joka on yleisesti vakio-ominaisuus keskihintaluokan laitteissa. Myöskin voi vain ihmetellä, minne OnePlus unohti kätevän Alert Slider -kytkimen.

OnePlus Nord CE 5G on arvostelun kirjoitushetkellä ennakkomyynnissä Suomessa ja se tulee saatavilla 21. kesäkuuta 2021. Puhelin on valittavissa kolmesta muistivariantista, jotka ovat 6 + 64 gigatavua, 8 + 128 gigatavua ja 12 + 256 gigatavua. Tarjolla on myös kolme väriversiota, jotka ovat sininen Blue Void, musta Charcoal Ink sekä hopea Silver Ray. Hintaa puhelimella on edullisimmillaan 299 euroa.

OnePlus Nord CE 5G

7.6

SuomiMobiilissa testattiin OnePlussan uusin keskihintaluokan OnePlus Nord CE 5G -puhelin, mikä vakuuttaa monella tavalla.

Hyvää
 • Kevyt ja ohut muotoilu + mattapintainen viimeistely
 • Loistava AMOLED-näyttöpaneeli 90 hertsin virkistystaajuudella
 • Edelleen kyvykäs Snapdragon 750G -järjestelmäpiiri
 • 5G-tuki sekä laaja taajuusaluetuki
 • Saatavilla suuria muistiversioita
 • Toimiva näytönalainen sormenjälkilukija
 • Hyvä akunkesto ja tehokas Warp Charge 30T Plus -pikalataus
 • Kuulokeliitin, USB-C-liitin ja NFC
 • Etukameran kuvien laatu
 • Android 11 ja OxygenOS 11:n monipuoliset ominaisuudet
 • Hyvä päivityslupaus
Huonoa
 • Muovinen rakenne ei paras mahdollinen
 • Ei IP-luokituksen mukaisesti pölyn- tai vedenkestävä
 • Näyttöä kiertää musta muovikaistale
 • Varsin heikko kameratoteutus
 • Ei muistikorttipaikkaa
 • OnePlussan tuttu Alert Slider -kytkin puuttuu
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut