ArvostelutOnePlusYleinen

Testissä OnePlus Watch 3 – Pienin askelin kohti täydellisyyttä

OnePlus Watch 3

OnePlus on viime vuosina panostanut vahvasti puettavaan teknologiaan, ja yhtiö vakuutti viime vuonna Watch 2– ja Watch 2R -älykelloillaan. Tänä vuonna markkinoille on saatu uusi OnePlus Watch 3, jota on SuomiMobiilissa testailtu aktiivisesti usean viikon ajan.

Uutuuskellon kanssa OnePlus on pyrkinyt parantamaan asioita, jotka edeltäjässä ei ollut kunnossa. Samalla jatketaan tutulla strategialla, mutta tietysti parantamalla kokemusta entisestään. OnePlus Watch 3:n uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi pyörivät kruunupainike, EKG-valmius sekä pidempi jopa 120 tunnin akunkesto. Kyseessä on edelleen täysiverinen älykello, sillä käytössä on Wear OS -käyttöjärjestelmä ja mukana on monipuoliset terveys- ja urheilutoiminnot.

Suomessa OnePlus Watch 3:n suositushinta on 349 euroa ja se on saatavilla huhtikuun lopulla. Kellosta on kaksi väriversiota, jotka ovat vihreä Emerald Titanium ja musta Obsidian Titanium.

Artikkelissa tulemme tutustumaan OnePlus Watch 3 -älykelloon muun muassa rakenteen, teknisien ominaisuuksien sekä terveystoimintojen osalta. Alapuolella on vielä yhteenveto kellon tärkeimmistä teknisistä ominaisuuksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus Watch 3

  • Näyttö: 1,5 tuumaa, LTPO AMOLED (466 x 466), 60 Hz, 2200 nitiä, tukee kosketusta
  • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 + BES2800
  • RAM-muisti: 2 gigatavua
  • Tallennustila: 32 gigatavua (Wear OS) + 4 Gt (RTOS)
  • Yhteydet: Bluetooth 5.2, Wi-Fi 5, NFC
  • Akku: 631 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: 7,5 watin lataus (laturi toimitetaan mukana)
  • Käyttöjärjestelmä: Wear OS 5 + RTOS
  • Sensorit: GPS, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, valoanturi, ilmanpaineanturi, sykeanturi, SpO2, EKG, lämpötila-anturi
  • Mitat: 46,6 x 47,6 x 11,75 millimetriä
  • Paino: 49,7 grammaa (ilman ranneketta)
  • Valmistusmateriaalit: Titaani, muovi ja safiirilasi
  • Vedenkestävyys: 5 ATM ja IP68
  • Värit: Obsidian Titanium ja Emerald Titanium
  • Tuetut laitteet: Android
  • Hinta: 349 euroa (musta ja vihreä)

Ikoninen muotoilu nyt kestävämpänä

OnePlus Watch 3 jatkaa muotoilun osalta tuttua linjaa, eikä sitä ole lähdetty liian radikaalisti uudistamaan verrattuna edeltäjään. Valmistusmateriaaleja on kuitenkin hieman muutettu, ja nyt mukaan on saatu esimerkiksi titaania kellon kehyksen muodossa, mutta runko on edelleen ruostumatonta terästä. ´

Näytön suojaamisesta vastaa edelleen safiirilasi, jonka pitäisi kestää naarmuja ja iskuja huomattavasti paremmin kuin perinteiset kellolasit. OnePlussan mukaan lasin pinta on käsitelty erityisellä pinnoitteella, joka parantaa naarmunkestävyyttä. Edeltäjämallissa havaitsin tietynlaista naarmuuntumista, mutta tätä ei nyt OnePlus Watch 3:n kohdalla ollut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus Watch 3 on myös rakennettu kestäväksi, sillä se on saanut IP68-, 5 ATM- ja MIL-STD-810H -sertifikaatit. Kello kestää siis vettä ja upotuksen makeaan veteen 50 metrin syvyyteen. Lisäksi armeijatason MIL-ST-810H -sertifikaatti on testattu 16 eri tasolla, eli kellon pitäisi kestää matalaa painetta, äärimmäisiä lämpötiloja, kosteutta, tärinää sekä jäätä.

Yksi OnePlus Watch 3:n näkyvimmistä uudistuksista rakenteessa on uusi pyörivä kruunupainike, jota voidaan käyttää käyttöliittymän navigointiin. Tämä on tervetullut parannus, sillä aiemmassa mallissa painike oli vain perinteinen painalluspainike. Pyörivä kruunu helpottaa sovellusten selaamista ja tuo käyttökokemukseen enemmän premium-tuntumaa.

OnePlus Watch 3 on saatavilla kahdessa värissä, jotka ovat musta Obsidian Titanium ja vihreä Emerald Titanium. Mustassa mallissa on tyylikkään musta titaanikehys ja kiiltävä teräsrunko, ja mukana toimitetaan musta fluoroelastinen ranneke. Vihreässä mallissa kehyksen ja rungon sävyt ovat vaaleammat ja hopeaan vivahtavat, ja ranneke on sävyltään vihreä. Molemmissa versioissa on siis edelleen urheilullinen ilme, eikä OnePlus tarjoa vaihtoehdoksi esimerkiksi nahkarannekkeita, mikä korostaa kellon aktiivikäyttöön tarkoitettua luonnetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mukana toimitettava ranneke on valmistettu joustavasta materiaalista, joka kestää hyvin kulutusta ja hikoilua. Rannekkeet ovat käyttäjän itse vaihdettavissa, ja OnePlus on pitäytynyt yleisessä 22 millimetrin leveydessä, joten tarjolla on paljon vaihtoehtoja myös kolmansilta osapuolilta. Kiinnitysmekanismi on vakio, joten rannekkeen vaihtaminen sujuu helposti ilman erikoistyökaluja.

OnePlus Watch 3 on saatavilla vain yhdessä kokoversiossa, joka on kooltaan 46,6 x 47,6 x 11,75 millimetriä. Painoa kellolla on ilman ranneketta 49,5 grammaa, ja rannekkeen kanssa kokonaispaino nousee noin 81 grammaan. Kello ei siis ole aivan pienimmästä päästä, mutta istuu ranteessa tukevasti ilman että se tuntuu kohtuuttoman painavalta.

Rannekkeen ergonomia ja rungon keventynyt rakenne titaanin ansiosta tekevät kellosta miellyttävän tuntuisen myös pidemmässä käytössä. Valitettavasti OnePlus ei tarjoa edelleenkään pienempää versiota ja nyt 46 mm on varmasti monille liikaa.

Kellon oikeassa reunassa on kruunupainikkeen lisäksi myös toinen fyysinen pikapainike, jolla pääsee oletuksena urheilutilojen valikkoon. Lisäksi oikeaan reunaan on upotettu mikrofoni, ja vasemmassa reunassa sijaitsee kaiutin. Takaosassa on monikanavainen sykesensori, ja sen ympärille on painettu vaadittuja tietoja sekä kohua aiheuttanut virhe ”Meda in China”.

Rakenteessa takaosa on edelleen valmistettu muovista, mikä tuntuu hieman irtonaiselta muuten laadukkaisiin materiaaleihin verrattuna. Kiiltävä viimeistely kuitenkin antaa viimeistellyn vaikutelman, vaikka keraaminen takaosa olisi tuonut lisää premium-tuntumaa ja parantanut hengittävyyttä ihoa vasten.

Kellon etupuolella näyttö peittää suurimman osan pinta-alasta, mutta reunukset ovat edelleen hieman paksummat verrattuna esimerkiksi Apple Watchiin. Kokonaisilme on silti tasapainoinen ja käyttöliittymä sopeutuu hyvin näyttökoon asettamiin rajoihin.

Vaikka ulkoisesti kello ei ole uudistunut merkittävästi, niin se vaikuttaa enemmän viimeistellyltä. Titaanin tuoma keveys ja kestävyys, safiirilasi sekä uudistettu pyörivä kruunupainike tekevät siitä kokonaisuutena selvästi aiempaa houkuttelevamman. Pieniä kompromisseja löytyy edelleen, kuten muovinen takaosa, mutta yleisesti ottaen rakenne on laadukasta perustasoa ja paikoin jopa premium-tuntumaa hipova.

Pieniä parannuksia tekniikassa

OnePlus on uudistanut näyttöä hieman, sillä OnePlus Watch 3 on saanut 1,5 tuuman LTPO OLED -paneelin. Kyseessä on pyöreä paneeli, jonka kohdalla erityisesti näytön kehyksiä on pyritty pienentämään. Näytössä itsessään on 466 x 466 pikselin tarkkuus sekä korkea 2200 nitin maksimikirkkaus. Näytön erikoisuus on Q10-materiaali, joka tuo OnePlussan huipputason puhelimista tutun kirkkauden myös kelloon.

Näytössä oleva LTPO-teknologia osaltaan vähentää kellon virrankulutusta. Esimerkiksi Always-on-display-tilassa kello pystyy laskemaan virkistystaajuuden normaalista 60 hertsistä vain 1 hertsiin, jolloin näyttöä ei päivitetä sekunnissa 60 kertaa, vaan ainoastaan yhden kerran.

Akunkestoon OnePlus on pyrkinyt tekemään parannuksia, ja nyt älytilassa virtaa riittää 120 tunniksi, eli 5 päivän ajaksi. Kyseessä on noin päivän verran enemmän kuin edeltäjässä. Raskaammassa käytössä virtaa luvataan riittävän 3 päivän ajaksi ja jopa 16 päiväksi virransäästötilassa.

Kellossa käytetään OnePlussan huippupuhelimista tutuksi tullutta Dual-Engine-arkkitehtuuria ja uutta pii-hiili-teknologiaan perustuvaa ”OnePlus Silicon NanoStack” -akkua. Akku itsessään on kooltaan 631 milliampeerituntia, joka on myös selvästi suurempi kuin edeltäjän 500 milliampeeritunnin akku.

Lisäksi OnePlus Watch 3 tuo mukanaan VOOC-pikalatauksen, joka takaa 10 minuutin latauksella akkua päivän ajaksi. Kelloa ei valitettavasti ladata langattomasti, vaan OnePlussan oma laturi perustuu pogo-pinneihin, jotka löytyvät kellon alaosasta.

OnePlus Watch 3 jatkaa tuttua ”Dual-Engine” -ratkaisua, eli kellon sisuksissa on kaksi eri järjestelmäpiiriä. Käytössä on edeltäjästä tutuksi tullut Snapdragon W5 Gen 1 -järjestelmäpiiri Wear OS -käyttöjärjestelmää varten, jonka rinnalla on myös päivitetty BES2800 -järjestelmäpiiri kevyempää RTOS-käyttöjärjestelmää varten. Kahden järjestelmäpiirin ja kahden käyttöjärjestelmän avulla OnePlus pyrkii parantamaan akunkestoa.

Energiatehokas BES2800-piiri on jatkuvasti päällä ja ajaa RTOS-järjestelmää taustatoimintojen ja päivittäisten tehtävien hoitamiseksi. Kello herättää Snapdragon W5 Gen 1 -piirin hoitamaan raskaampia tehtäviä, kuten Wear OS -sovellusten suorittamista. Ratkaisun tavoitteena on parantaa akunkestoa ja se on avaintekijä 5 päivän akunkeston mahdollistamisessa.

BES2800-piiri on saanut suurimmat parannuksia verrattuna edeltäjään. OnePlussan mukaan se on valmistettu kehittyneemmällä 6 nanometrin FinFET-prosessilla, joten se tuo mukanaan 200 prosenttia paremman CPU-suorituskyvyn sekä 400 prosentin parannuksen NPU-yksikköön.

OnePlus on kertonut kellon tarjoavan 2 gigatavun verran RAM-muistia sekä 32 gigatavun verran sisäistä tallennustilaa. Lisäksi RTOS-järjestelmälle on erilliset 4 gigatavua EMMC-tallennustilaa. Nämä muistit ovat perustasoa, ja riittävät mainiosti kellon käyttötarkoitusta ajatellen.

Myös yhteyksiä on lähdetty parantamaan, sillä OnePlus Watch 3 tuo mukanaan tuen Bluetooth 5.2- ja Wi-Fi 5 -yhteyksille. Vaikka kyseessä on kehittynyt älykello, niin OnePlus ei ole saanut mukaan tukea mobiiliverkkoyhteyksille, joten Wi-Fi on ainoa verkkoyhteys. Itse olisin kaivannut mukaan tukea eSIM-kortille, jotta kelloa voisi käyttää oikeasti itsenäisesti. OnePlus tarjoaa tuen NFC-yhteydelle, joka mahdollistaa esimerkiksi lähimaksun kaupassa Google Payn avustuksella.

Yksi suurista parannuksista tekniikkaan on saatu GPS-toteutukseen. Tarjolla on nyt uusi kaksoistaajuus-GPS sekä uudelleen sijoitetut antennit, joka mahdollistaa signaalien vastaanoton useimmista suunnista. Uudistuksen pitäisi parantaa GPS:n tarkkuutta muun muassa kaupungeissa, joissa korkeat rakennukset saattavat vaikuttaa signaaliin.

Kellossa on kehittynyt 7 nanometrin prosessilla valmistettu Broadcom SYN4778 -piiri, joka nopeuttaa GPS:n hakua. Kaksoistaajuusratkaisun ansiosta kello pystyy vastaanottamaan L1 ja L5 -taajuuksia. OnePlus Watch 3:n pitäisi tarjota siis aikaisempaa tarkempi, mutta myös nopeammin löytyvä GPS-yhteys. Lisäksi OnePlussan mukaan GPS:n virrankulutusta on saatu vähennettyä jopa 50 prosentilla.

Sisäänrakennetun kaiuttimen ja mikrofonin avulla OnePlus Watch 3 toimii myös Bluetooth-puheluita varten. Eli puhelimeen yhdistettynä kelloa voidaan hyödyntää puheluihin ”kuulokkeiden tavoin”. Ominaisuus on kätevä, vaikka ainakin itselle siitä on todella vähän hyötyä.

Uudistuksia terveys- ja urheiluominaisuuksiin

OnePlus Watch 3 on ohjelmiston osalta melkein samanlainen kuin edeltäjänsä, mutta myös uudistuksia on saatu muutamien ominaisuuksien muodossa. Yksi uudistuksista on muun muassa videopohjaiset kellotaulut. Käyttäjät voivat saada näytölle itse ottaman videon, jolla voidaan saada aikaiseksi hieman erilaista tyyliä.

OnePlus on uudistanut kellon sensoreita ja päivittänyt algoritmeja, jotka takaavat tarkemman mittaustuloksen urheilusuorituksissa. Täysin uutena ominaisuutena on EKG-tuki, jota ei ole OnePlussan kelloissa aikaisemmin ollut. Lisäksi uutena sensori on ranteen lämpötilanmittaus sensori.

Muilta osin toteutus on tuttu. OnePlus Watch 3 tarjoilee 8-kanavaisen optisen sykesensorin ja 16-kanavaisen optisen pulssioksimetrisensorin.

Täysin uutena terveysominaisuutena OnePlus on toteuttanut kelloon 60-sekunnin terveystarkistuksen, joka mittaa 60 sekunnin aikana monta terveysmittaria. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ominaisuus toimii niin, että rannetta hieman nostetaan ja kosketetaan kellon oikean reunan skannauspainiketta. Tämän jälkeen kello aloittaa automaattisesti mittaamisen. Terveystarkastus tarkistaa seitsemän mittaria, jotka ovat syke, EKG, veren happisaturaatio, mielenterveyden tila, ranteen lämpötila, unen laatu sekä verisuonten ikä.

OnePlussan mukaan mittaukset on suunniteltu tukemaan kolmea terveyskategoriaa, jotka ovat unen aikainen kuorsaus, sydämen terveys ja verisuonten kunto. EKG:n avulla voidaan havaita sydämen rytmihäiriöitä, kun taas verisuonten ikä ja valtimoiden jäykkyys tarjoavat lisätietoa verenkiertoelimistön terveydestä. Veren happitasot ja unen laadun seuranta auttavat arvioimaan hengitystoimintaa erityisesti nukkuessa, ja ranteen lämpötilan mittaus voi paljastaa muutoksia elimistön peruskunnossa.

EKG-mittaus on täysin uusi ominaisuus OnePlussalla, ja se tekeekin sydämen rytmin tarkistamisesta helppoa. Käytännössä mittaus alkaa avaamalla EKG-sovellus kellosta ja asettamalla sormi skannauspainikkeelle. 30 sekunnin mittauksen jälleen käyttäjä näkee yksikanavaisen EKG-tuloksen heti kellon näytöltä.

Testissä mittausprosessi toimi luotettavasti ilman viiveitä, ja tulosten lukeminen oli helppoa. Kello antaa tiedon esimerkiksi siitä, onko sydämen rytmi normaali vai viitteellinen eteisvärinälle. Halutessaan käyttäjä voi lisätä mittaukseen liittyviä oireita suoraan kellosta, mikä tekee seurannasta tarkempaa. Laajemmat analyysit ja aiemmat mittaustiedot löytyvät OHealth-sovelluksesta puhelimessa.

OnePlus Watch 3:n EKG-mittaus tunnistaa eteisvärinän lisäksi myös normaalin sinussykkeen, sykevaihtelut ja äärimmäiset syketasot. Toki mittaus on tarkoitettu viitteelliseksi eikä korvaa lääkärin tekemää diagnoosia. On myös hyvä huomioida, että EKG-mittauksen saatavuus vaihtelee alueittain viranomaishyväksyntöjen mukaan, ja käyttö edellyttää kellon ja OHealth-sovelluksen uusimpia ohjelmistopäivityksiä. Euroopassa EKG tulee käyttöön Q2 2025 aikana (huhti-kesäkuu).

Kuten todettua, niin OnePlus Watch 3 pystyy myös mittaamaan verisuonten terveyttä. Kello mahdollistaa verisuonten iän arvioimisen nopeasti ja vertailun ikään perustuviin keskiarvoihin. Käytännössä mittaus onnistuu 60 sekunnissa ja se antaa hyvää viitteellistä tietoa verisuonten jäykkyydestä.

Mielen ja kehon hyvinvointia tukeva 360 Mind and Body -ominaisuus käyttää muun muassa HRV-dataa ja leposykettä arvioidakseen käyttäjän stressi- ja tunnetilaa. Kello esittää hyvinvointitilan helposti ymmärrettävänä emoji-symbolina, joka muuttuu päivän aikana kerätyn datan perusteella. Käytännössä tämä tuo jatkuvaa ja havainnollista palautetta omasta jaksamisesta. Lisäksi kello ehdottaa hengitysharjoituksia stressin lievittämiseksi.

Unenseuranta on OnePlus Watch 3:ssa monipuolistunut entisestään verrattuna edeltäjään. Testijaksolla kello seurasi unen laatua, vaiheita ja hengitystä luotettavasti. Yhdistämällä veren happitasot, hengitystaajuuden ja liikkeet.

Sykkeen mittaus on myös saanut parannuksia uuden PPG-moduulin ansiosta. Kellon jatkuva 24 tunnin sykeseuranta toimii luotettavasti. OnePlus on luvannut mittauksen parantuneen hieman, sillä rannekontaktin istuvuus on parantunut, jonka myötä ulkoisten tekijöiden aiheuttamat häiriöt ovat vähentyneet.

OnePlus Watch 3 tunnistaa myös nopeat, hitaat ja epäsäännölliset lyönnit ja ilmoittaa niistä käyttäjälle, mikä tukee sydämen hyvinvoinnin seurantaa tehokkaasti. Esimerkiksi itselle kello huomautti kerran lenkillä korkeasta sykkeestä, joka oli ihan kiva lisä.

Urheilusuorituksien mittaamiseen OnePlus Watch 3 on edelleen riittävä, ainakin tällaiselle kaverille, joka ei harrasta urheilua ammattimaisesti. Mistään huippu-urheilijoille tarkoitetusta kellosta ei edelleenkään ole kyse, mutta Watch 3 tarjoaa entistäkin tarkempaa ja monipuolisempaa tietoa tavallisen kuntoilijan tarpeisiin.

OnePlus Watch 3 tukee yli 100 erilaista urheilutilaa, ja mukaan on tuotu 11 tarkempaa ammattimaista harjoitustilaa, kuten juoksu, pyöräily, tennis, uinti ja hiihto. Automaattinen liikunnantunnistus toimii kuuden lajin kohdalla, mikä helpottaa käyttöä erityisesti silloin, kun treenin alussa unohtaa käynnistää seurantaa.

Testissä esimerkiksi juoksutila vaikutti selvästi kehittyneemmältä, sillä kello mittaa nyt muun muassa rasvan ja hiilihydraattien kulutusta, sykealueita ja juoksuteknisiä tietoja, kuten maakosketusaikaa ja pystysuuntaista liikehdintää. Näiden avulla OnePlus pyrkii tarjoamaan syvällisemmän näkymän suorituksiin, tukemaan rasvanpolttoa ja auttamaan juoksutekniikan kehittämisessä, mikä voi myös ehkäistä urheiluvammoja.

Mailapelilajeihin, kuten tennikseen ja sulkapalloon, on lisätty omat tilat, jotka mittaavat muun muassa lyöntinopeutta ja suoritusten määrää.

Perusominaisuudet ovat siis entistä paremmin kunnossa, ja OnePlus Watch 3:n urheilutilat tarjoavat aktiiviliikkujalle kattavaa seurantaa suuntaa-antavista tiedoista aina tarkempiin analyysiin asti. Samalla kello säilyttää sen helppokäyttöisyyden, joka tekee siitä sopivan valinnan myös kevyempään treenikäyttöön.

Käyttöjärjestelmä ja OHealth

OnePlus Watch 3 hyödyntää uusinta Wear OS 5 -käyttöjärjestelmää, joka parantaa kokonaiskokemusta monella tasolla. Käytännössä kello toimii aiempaa sulavammin, sovellukset latautuvat nopeammin ja virrankulutusta on optimoitu, mikä näkyy pidempänä akunkestona.

Wear OS 5:n myötä kelloon on tuotu päivityksiä tuttuihin Google-sovelluksiin. Gmail tukee nyt viestien synkronointia ja vastaamista suoraan kellosta, ja Google Mapsin päivitykset tekevät navigoinnista ja sijaintitietojen synkronoinnista helpompaa. Lisäksi Google Wallet tukee nyt laajemmin matkustamiseen liittyviä kortteja ja lippuja, mikä lisää kellon käytännöllisyyttä esimerkiksi lentomatkoilla ja tapahtumissa.

OnePlus Watch 3 toimii myös puhelimen kaukosäätimenä, mahdollistaen TikTok- ja YouTube Shorts -videoiden ohjaamisen sekä kameran etälaukaisun (toimii vain OnePlus- ja Oppo-puhelimilla). Kameran etäohjaus on loistava ominaisuus, mutta TikTok-videoiden etäskrollaus on oikeasti melko turha. Täytyy olla aika laiska, jos ei jaksa vaihtaa videota puhelimelta.

Päivityslupauksen osalta OnePlus Watch 3 ei vastaa kilpailijoita. OnePlus lupaa vain 2 + 3 vuotta päivityksiä, joka tarkoittaa kahta Wear OS -versiota (6 ja 7) sekä kolmea vuotta tietoturvapäivityksiä. Eli päivitykset loppuvat jo vuonna 2027. Vastaavasti esimerkiksi Samsungilla päivityslupaus on 4 Wear OS -versiota sekä 5 vuotta tietoturvaa.

Kaiken kaikkiaan Wear OS 5 tuo OnePlus Watch 3:een tervetullutta viimeistelyä, joka parantaa käyttömukavuutta. Itse en kokenut ohjelmistoa ongelmana, vaan OnePlus on mennyt oikeasti parempaan suuntaan.

OnePlus Watch 3 -kellon kanssa hyödynnetään Oppon kehittämää OHealth-sovellusta, joka on suunniteltu keräämään yhteen kellon tiedot. Toistaiseksi sovellus on saatavilla ainoastaan Google Play -sovelluskaupasta, joten OnePussan kello ei toimi yhdessä Applen laitteiden kanssa.

Kellon käyttöönotto on tehty miellyttävän helpoksi. Kello tukee Googlen Fast Pair -yhdistämistä, eli ilmoitus kellosta ilmestyy puhelimen ruudulle, jonka jälkeen ohjataan asentamaan OHealth-sovellusta Google Playsta. Sovellukseen voidaan kirjautua muun muassa OnePlus-tilillä.

OHealth on sovelluksena yllättävän yksinkertainen, joten sen käytön ymmärtää nopeasti. Samaan aikaan sovellus tuntuu myös hieman keskeneräiseltä. ”Terveys” -päänäkymässä on esillä kaikki kellon keräämät tiedot omissa korteissaan, joten yhdellä silmäyksellä voi nähdä päivittäisen aktiviteetin, sykkeen, unen, stressin, verenhappipitoisuuden sekä treenit.

Kortit saa myös auki, jolloin esille tulee tarkemmat tiedot esimerkiksi unesta tai treeneistä. Mitään liian tarkkoja tietoja ei sovellus tarjoa, vaan käytännössä samat tiedot nähdään myös suoraan kellon kautta. Terveys- ja urheilutietojen osalta OHealth ei ole kategoriansa monipuolisin, vaan tarjoaa kaiken perustasolla vaadittavan.

Sovelluksen ”Kuntoilu” -näkymässä on mahdollista ainoastaan käynnistää juoksu- tai kävelysuoritus. ”Laite” -näkymässä voi hallita kelloa paremmin. Sovelluksen kautta voi esimerkiksi vaihtaa kellotaulua, kellon widgettien asettelua, ilmoituksia sekä terveys- ja kuntoiluasetuksia.

Erikoinen toteutus sovelluksen kanssa on se, että OnePlus ei lähetä tietoja mihinkään pilveen, vaan ne ovat jatkuvasti laitteella. Vaikka sovellukseen kirjautuu OnePlus-tilillä, niin siltikään tiedot eivät automaattisesti siirry uuteen puhelimeen yhdistettäessä. OnePlussan mukaan tietoja ei lähetetä pilveen GDPR-asetuksen täyttämiseksi, mutta allekirjoittaneen mielestä kyseessä on hieman erikoinen perustelu. OnePlus ei ole kertonut tarkemmin onko asiaan tulossa korjausta.

Itselle on erittäin tärkeää, että saan tutut tiedot toiseen puhelimeen suoraan. OnePlussan toteutus on kestämätön, eikä toimi kovin käyttäjäystävällisellä tavalla. Kyseessä on OnePlussalta täyttä laiskuutta sekä kuluttajien aliarvioimista. Aina kun vaihtaa puhelinta, niin tiedot katoavat, jollei niitä manuaalisesti itse muista siirtää. Täysin typerää, OnePlus korjaa tämä!

Yhteenveto

SuomiMobiili suosittelee OnePlus Watch 3 -älykelloa.

OnePlus Watch 3 jatkaa OnePlussan tuttua linjaa yhdistämällä tyylikkään rakenteen ja monipuoliset ominaisuudet parannettuun käyttökokemukseen. Uutuuskellossa on otettu oppia edeltäjästä, rakenne on viimeistellympi titaanin ansiosta, ja uusi pyörivä kruunupainike tuo lisää premium-tuntumaa. Kelloa on helppo lähteä suosittelemaan.

Tekniikan puolella OnePlus Watch 3 tarjoaa nyt pidemmän, jopa 120 tunnin akunkeston, kirkkaamman ja energiatehokkaamman näytön sekä parannetun GPS-tarkkuuden. Wear OS 5 -käyttöjärjestelmä tekee käyttökokemuksesta sulavamman.

Terveysominaisuudet ovat kehittyneet selvästi, sillä uutena ominaisuutena mukana on EKG-mittaus, 60 sekunnin terveystarkastus sekä ranteen lämpötilamittaus. Urheilutilat tarjoavat entistä tarkempaa dataa muun muassa juoksutekniikasta ja rasvanpoltosta, vaikka kello ei olekaan tarkoitettu ammattilaistason urheiluun.

Kokonaisuutena OnePlus Watch 3 on onnistunut päivitys, mutta parannettavaa on edelleen erityisesti OHealth-sovelluksessa ja pilvitallennuksen puutteessa. Lisäksi kellon suuri koko ja muovinen takaosa voivat jakaa mielipiteitä. Mielestäni yksi suurista puutteista on myös LTE-version puuttuminen valikoimista.

Hyvää

  • Tyylikäs ja kestävä rakenne (titaani, 5 ATM ja MIL-STD-810H)
  • Pitkä akunkesto ja nopea lataus
  • Kirkas LTPO-näyttö.
  • Wear OS 5
  • Laajat ja kehittyneet terveysominaisuudet:
  • EKG-mittaus
  • Nopea GPS
  • Yli 100 urheilutilaa

Huonoa

  • Ei tukea eSIM:lle tai mobiiliverkolle
  • 46 mm voi olla monille liian suuri
  • Muovinen takaosa
  • Ei langatonta latausta
  • OHealth-sovellus keskeneräinen, tietoja ei siirretä pilveen
  • Kellon päivityslupaus ei kilpailun tasolla
  • Ei yhteensopivuutta iOS-käyttöjärjestelmän kanssa
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Se, ettei tavaraa siirretä nykyaikana väkisin pilveen on ehdottomasti iso plussa! Toki mahdollisuus siihen tulisi olla, mutta ei mitenkään oletuksena missään nimessä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut