NokiaYleinen

Tiesitkö tämän? Nokia julkaisi 18:9-kuvasuhteen näytöllä varustellun puhelimen jo vuonna 2004

Nokia 7280 oli vuonna 2004 vaikuttava näky.

Tämän vuoden suurin trendi on älypuhelimissa ollut kiistatta 18:9-kuvasuhteen näytöt ja lähes kaikki puhelinvalmistajat ovat jo julkaisseet puhelimia, joista kyseinen tai vastaava kuvasuhde löytyy. 18:9-kuvasuhde ei ole älypuhelimissa kuitenkaan mikään uusi juttu, sillä jopa Nokia julkaisi puhelimen kyseisellä kuvasuhteella jo vuonna 2004. Kyseessä on puhelin nimeltä Nokia 7280, joka oli aikoinaan toteutukseltaan varsin poikkeuksellinen.

Nokia 7280 -puhelimen näyttö oli siis 18:9-kuvasuhteella varusteltu ja tarkkuus oli 208 x 104 pikseliä. Toteutukseltaan Nokia 7280:n näyttö oli kuitenkin huomattavasti erilainen kuin nykyisien älypuhelimien. Yksi puhelimen näytön erikoisuuksista oli erityisesti se, että näyttöä pystyttiin käyttämään myös peilinä, kun se oli sammutettuna. Puhelimen muita ominaisuuksia oli 50 megatavun sisäinen tallennustila, VGA-kamera sekä 700 milliampeeritunnin akku.

Nokian voidaan katsoneen olleen siis jo aikaansa edellä 18:9-kuvasuhteen näytöissä, sillä ne tekivät todellisen läpimurtonsa vasta hiljattain. Nykyisin Nokia-puhelimista vastaa suomalainen HMD Global, jonka valikoimaan ei toistaiseksi kuulu yhtäkään 18:9-kuvasuhteen näytöllä varusteltua puhelinta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. 18:9 näyttö on kuitenkin paljon parempi kuin 2:1 näyttö

  2. Tuosta tuli vielä uudempi malli, molemmat omistin.

  3. Tuosta tuli vielä uudempi malli, molemmat omistin. Kreikassa hotellin johtaja halusi väkisin ostaa minulta kyseisen puhelimen.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia