HMDNokiaYleinen

Uusi Nokia 3310 kopioitiin Malesiassa – jälleenmyyjille luvassa kova rangaistus

Suomalainen HMD Global Oy julkaisi maailmanlaajuisesti helmikuussa uudet Android-puhelimensa sekä loppuhuipennuksena nykyaikaan päivitetyn Nokia 3310 -puhelimen. Erityisesti Nokia 3310 on herättänyt globaalisti suurta kiinnostusta. Suurella kiinnostuksella on myös omat haittansa, sillä nyt Malesiassa markkinoille on saapunut myyntiin härski kopio uudesta Nokia 3310:stä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Asian on tuonut julki Facebook-sivullansa muun muassa InfoTech Trading. HMD Globalin puhelimia Malesiassa toimittaa Avaxx Corporation, joka on valtuutettu Nokia-puhelimien jakelukumppani. Avaxx on kertonut ryhtyvänsä tarvittaviin toimenpiteisiin estääkseen kopioidun Nokia 3310 -puhelimen myymisen. Avaxxin lausunnon mukaan väärennetyt Nokia 3310 -puhelimet ja muut väärennetyt Nokia-laitteet loukkaavat Nokian immateriaalioikeuksia, mukaan lukien tavaramerkkejä, patentteja ja tekijänoikeuksia. Avaxx kertoo tarvittaessa ryhtyvänsä jopa oikeudellisiin toimenpiteisiin väärentäjiä ja jälleenmyyjiä vastaan.

Jälleenmyyjät, joilta löytyy myynnistä väärennettyjä Nokia-puhelimia, eivät tule Avaxxin mukaan saamaan myyntiin virallisia Nokia-laitteita.

Nokialle on ollut aina tärkeää suojella yhtiön immateriaalioikeuksia, jonka takia Avaxxin kovat otteet Malesiassa ei tule yllätyksenä. Helmikuussa julkaistu Nokia 3310 ei toistaiseksi ole vielä saapunut myyntiin. HMD Global on kertonut aloittavansa uusien puhelimien myynnin vuoden toisella neljänneksellä, eli huhti-kesäkuussa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD