Yleinen

Viisi hyvää syytä ostaa Huawei Mate S

IMG_4216Miksi pitäisi ostaa Huawei Mate S? Mitkä ovat puhelimen parhaimmat ominaisuudet? Miten puhelin eroaa muista puhelimista? Miksi Huawei?

Yllä olevia kysymyksiä kuulee ja näkee kysyttävän usein eri puhelinmallien kohdalla. Olen nyt koonnut testissä olevasta Huawei Mate S -uutuuspuhelimesta viisi syytä miksi puhelin pitäisi ostaa. Toivottavasti tämä antaa käsityksen siitä mitä puhelin pitää sisällää sekä antaa viittausta siihen mikä puhelimessa on oikeasti hyvää. Arvostelu puhelimesta on tulossa myöhemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_3996

  • 1. Ohut ja yksinkertainen muotoilu

Mate S on muotoilultaan mielestäni todella yksinkertainen ja juuri tämän takia kaunis. Puhelimen muotoilu on kokonaan metallia ja etupuoli on 2.5D lasia, joka siis kaartuu hieman reunoille. Muotoilussa on otettu kaikki pienet yksityiskohdat huomioon, jonka seurauksena Huawei on saanut puhelimesta siron sekä kompaktin kokoisen suhteutettuna laitteesta löytyvään suureen 5,5 –tuuman näyttöön.

IMG_4122

  • 2. Hyvä näyttö

Laitteen näyttö on kirkas sekä siitä löytyy kehuttavat katselukulmat sekä värintoisto. Mate S sisältää 5,5 –tuuman AMOLED Full HD kosketusnäytön, jonka ansiosta puhelimessa musta näyttää enemmän mustalta. Huawei on myös saanut näytön näyttämään siltä, että se yltäisi lähes puhelimen reunoille saakka, mutta näyttöä kuitenkin kiertää ohut musta kehys, joka tekee tämän illuusion varsinkin silloin kun näyttö on sammutettuna. Kaiken tämän lisäksi Huawei Mate S:n näyttö on suojattu uusimmalla Corning Gorilla Glass 4 –lasilla.

  • 3. Loistavat kamerat

Huawei on panostanut puhelimessa varsin kameroihin. Mate S on yksi harvoista Selfie kuvaajan unelma puhelimista, sillä puhelimen etupuolelta löytyy erinomainen 8 megapikselin etukamera, jonka tukena puhelimen etupuolelta löytyy myös vain ja ainoastaan etukameraa varten suunniteltu pehmeä salamavalo, jonka ansiosta saa Selfieitä otettua nyt myös hämärissä olosuhteissa. Puhelimen takaosaa on koristamassa 13 megapikselin kuvanvakaajalla höystetty pääkamera. Myös pääkamera on edukseen esimerkiksi hämärissä olosuhteissa sekä laajan ammattilaisominaisuuksien ansiosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_3872

  • 4. Nopea sormenjälkilukija

Sormenjälkilukija on puhelimen yksi parhaimmista ominaisuuksista, sillä se on nopea, yksinkertainen, hyvässä paikassa sekä älykkäitä ominaisuuksia pullollaan. Sormenjälkilukija on sijoitettuna puhelimen takapuolelle kameran alapuolelle, joka on todella luonnollinen paikka pitää etusormea puhelinta pidettäessä kädessä. Lukija ottaa miltei jokaisen sormenjäljen, joka tekee siitä todella nopean. Puhelimesta löytyy nimittäin ehkä puhelinmarkkinoiden nopein sormenjälkilukija tällä hetkellä.

  • 5. Nopeasti ladattava akku

Viides mutta ei vähäisin syy ostaa Mate S on, että puhelimen pystyy lataamaan varsin nopeasti. Tämä tietenkin vaatii sen, että ladatessa puhelinta täytyy muistaa laittaa puhelin alkuperäiseen mukana tulleeseen laturiin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen