SamsungYleinen

Vuotokuvissa Samsungin keskihintainen Galaxy A72 -älypuhelin – tulossa 4G- ja 5G -versioina

Samsungin uudet keskihintaluokan Galaxy A -malliston älypuhelimet ovat tulossa markkinoille todennäköisesti pian, ja tällä kertaa Winfuture.de-sivusto on saanut käsiinsä kuvia Galaxy A72 4G -älypuhelimesta. Samsungin odotetaan julkaisevan puhelimesta lähes identtisellä muotoilulla myös 5G-version, mutta nyt ensiksi vuodossa nähdään vain 4G-versio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvissa Galaxy A72 nähdään neljässä väriversiossa, jotka ovat musta, valkoinen, sininen sekä violetti. Puhelimen etuosassa on suuri näyttöpaneeli, jonka yläreunassa on etukameraa varten tehty reikä ja takaosassa nähdään suuri laatikkomainen kamera-alue. Takaosassa on neljä kamerasensoria, joiden rinnalla on myös LED-salamavalo. Kuvista voidaan päätellä myös, että Samsung on integroinut sormenjälkilukijan näyttöön, sillä sitä ei ole laitteen sivulla tai takaosassa.

Vuodon mukaan Galaxy A72 -puhelimessa olisi 6,7 tuuman Full HD+ -tasoinen näyttöpaneeli, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus. Näytön odotetaan perustuvan AMOLED-tekniikkaan. 4G-version tehoista on huhujen mukaan vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 720G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia. Galaxy A72 -puhelimesta odotetaan ainakin 128 ja 256 gigatavun tallennustilaversioita, joita voidaan myös laajentaa microSD-muistikortin avustuksella.

Galaxy A72:n takaosan neloiskameran on huhuttu koostuvan 64 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 8 megapikselin 2x optiseen zoomaukseen kykenevästä telekamerasta sekä 2 megapikselin makrokamerasta. Lähde kuitenkin toteaa, että kameran tiedot eivät ole vielä täysin varmoja, sillä aikaisemmin on huhuttu telekameran jäävän pois ja se olisi korvattuna 5 megapikselin makro- ja syvyyskameroilla. Galaxy A72 -puhelimen etuosaan on huhuttu 32 megapikselin tasoista selfiekameraa.

Samsungin odotetaan toteuttavan Galaxy A72:n rakenteesta IP67-sertifikaatin mukaisesti vedenkestävän. Puhelimessa on huhuttu olevan myös 5000 milliampeeritunnin akku, USB-C-liitäntä sekä 25 watin pikalataus. Puhelimessa tiedetään olevan tuoreeltaan myös uusin Android 11 -käyttöjärjestelmä.

Euroopassa Galaxy A72 4G -puhelinta odotetaan myyntiin 449 euron lähtöhinnalla. Toistaiseksi tiedot kannattaa ottaa pienellä varauksella vastaan, mutta tarkemmat tiedot varmistuvat lähiviikkojen aikana, kun Samsungin odotetaan esittelevän uusia Galaxy A -puhelimia julkisesti.

Lähde: Winfuture.de

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung