WhatsAppYleinen

WhatsApp toimii jälleen! Käyttökatko kesti yli puolitoista tuntia

WhatsAppin logo

Päivitetty: WhatsApp toimii jälleen! Palvelu alkoi toimimaan noin 11.48 Suomen aikaan, joten käyttökatko kesti puolitoista tuntia. Käyttäjät saattavat edelleen kohdata haasteita viestien lähetyksen ja vastaanottamisen kanssa, mutta palvelun toiminta on elpymässä.

/// Alkuperäinen uutinen:

Suositun pikaviestipalvelu WhatsAppin käyttäjät ovat kohdanneet tänään paljon ongelmia palvelun käytössä. WhatsAppin on tällä hetkellä kaatuneena, eikä se toimi normaaliin tapaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muun muassa Downdetector-palvelun mukaan ongelmat palvelussa ovat alkaneet kello 10.17 Suomen aikaan. Tietojen mukaan WhatsAppin toimintahäiriö koskee suurinta osaa maista, joten palvelu ei toimi myöskään Suomessa.

WhatsApp-viestit eivät lähde, eikä käyttäjät pysty myöskään vastaanottamaan viestejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä on ensimmäinen suuri käyttökatkos WhatsApp-palvelussa sitten viime vuoden, jolloin katkos kesti lähes kuusi tuntia. Vime vuonna kyseinen katkos vaikutti Metan kaikkiin palveluihin, mutta nyt vaikutus on nähtävästi vain WhatsAppiin. Metan muut palvelut, kuten Facebook, Instagram ja Messenger toimivat ongelmitta.

Käyttökatkot WhatsAppissa ovat harvinaisia, mutta ne vaikuttavat moniin ihmisiin ympäri maailmaa. WhatsAppia käyttää maailmanlaajuisesti yli kaksi miljardia ihmistä joka kuukausi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WhatsAppin omistaja Meta on nyt myös kommentoinut tilannetta alapuolella olevan kommentin mukaisesti muun muassa The Vergelle. 

”Olemme tietoisia, että joillakin ihmisillä on tällä hetkellä vaikeuksia lähettää viestejä, ja pyrimme palauttamaan WhatsAppin toimintaan mahdollisimman nopeasti”, kertoi Metan tiedottaja Joshua Breckman The Vergen mukaan.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:WhatsApp