XiaomiYleinen

Xiaomi julkaisi pyöreänäyttöisen Mi Watch Color -älykellon – Pitää sisällään myös suomalaisosaamista

Xiaomi on julkaissut kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden Mi Watch Color -mallinimeä kantavan älykellon, joka laajentaa yhtiön älykellojen valikoimaa. Uutuuskellossa hyödynnetään myöskin pyöreää näyttöpaneelia sekä nimensäkin mukaisesti tarjolla on rannekkeita useissa väriversioissa.

Kellossa on kerrottu olevan 1,39 tuuman AMOLED-näyttö, jossa on 454 x 454 pikseliä. Akunkestosta vastaa 420 milliampeeritunnin akku, ja kello on varusteltuna Bluetooth 5.0 BLE -yhteydellä. Koska kyseessä on kehittynyt älykello, niin siinä on luonnollisesti mukana GPS sekä sykeanturi. Xiaomi on kertonut Mi Watch Colorin olevan myös 5ATM-vedenkestävä. Mi Watch Color on varusteltuna myös sisäänrakennetulla NFC-tuella, joka mahdollistaa muun muassa lähimaksut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomin mukaan uutuuskellon akunkesto on jopa 14 päivää yhdellä latauksella tyypillisessä käyttötilanteessa. Urheilutilassa akunkesto yltää kuitenkin vain 22 tuntiin. Erilaisten urheilutilojen algoritmien kanssa Xiaomi on tehnyt yhteistyötä suomalaisen Firstbeat -yrityksen kanssa. Firstbeatin tekniikkaa hyödynnetään muun muassa unenseurannassa, analysoinnissa, stressin seurannassa, palautumisajan laskemisessa sekä VO2MAX-tason tutkimisessa.

Värivaihtoehtoja on tulossa tarjolle kaksi, jotka ovat hopea ja musta. Rakenteeltaan kello on ruostumatonta terästä, ja mitat ovat 46,2 x 53,3 x 11,4 millimetriä. Erilaisia rannekevaihtoehtoja on tulossa tarjolle useita, joiden väriversioita ovat ainakin punainen, harmaa, oranssi, sininen ja vihreä.

Kiinassa Xiaomi Mi Watch Color on tulossa myyntiin 799 juanin hintaa, joka on noin 102 euroa. Xiaomi ei ole toistaiseksi vahvistanut kellon saatavuutta Euroopan markkinoilla.

Lähde: Xiaomi Watch Color -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi