XiaomiYleinen

Xiaomi julkisti Watch S1 Pro -älykellon, Buds 4 Pro -kuulokkeet ja Scooter 4 Ultra -potkulaudan globaaleille markkinoille – tällaisista tuotteista on kyse

Xiaomi on esitellyt globaaleille markkinoille myös uusia premium-tason AIoT-tuotteita, jotka ovat Xiaomi Buds 4 Pro, Xiaomi Watch S1 Pro ja Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra. Uutuuslaitteet ovat tulossa saataville myös Suomessa kevään aikana.

Watch S1 Pro on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja rungon koko on 46 millimetriä. Kellon sivusta löytyy pyöreä navigointikruunu ja toinen rungossa kiinni oleva lähes huomaamaton nappi, jota käytetään kellon ohjelmistossa liikkumiseen. Kello julkaistiin kahdessa väriversiossa, jotka ovat hopea sekä musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kellon näytön koko on 1.47 tuumaa ja näytön resoluutio on 480 x 480 pikseliä. Näyttö on toteutettu AMOLED-tekniikalla. Näytön maksimikirkkaus yltää 600 nitiin asti. Akun koko kellossa on 500 milliampeerituntia ja sen pitäisi Xiaomin mukaan kestää 14 päivää täydellä latauksella. Akkua ladataan magneettisella latausalustalla ja kello tukee käänteistä langatonta latausta ominaisuutta tukevien puhelimien kanssa.

Xiaomi Watch S1 Pro -älykellon tehoista vastaa 12 nanometrin järjestelmäpiiri, joka on varustettu virransäästöominaisuuksilla, jotta kello kykenisi edellä mainittuun 14 päivän toiminta-aikaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kello toimitetaan Xiaomin omalla kelloihin suunnatulla MIUI-käyttöjärjestelmällä, joka tukee myös kolmannen osapuolen sovelluksia. Älykellossa on Bluetooth 5.0 -yhteys ja NFC-tuki. Kello mittaa käyttäjän sykettä 24 tuntia vuorokaudessa, jonka lisäksi mukana on SpO2-sensori. Kellossa on unen- ja stressinseuranta. Treenienseurantaan kello tarjoaa yli 100 urheiluvaihtoehtoa. Watch S1 Pro kykenee mittaamaan kävely- ja pyörälenkkejä ilman älypuhelinta.

Suomessa Xiaomi Watch S1 Pron hinnaksi on kerrottu 329 euroa. Myynti alkaa huhtikuussa 2023.

Xiaomi Buds 4 Pro -kuulokkeet on varustettu mukautuvalla dynaamisella taustamelunvaimennuksella. Kuulokkeiden taustamelunvaimennus tukee kolmitasoista mukautuvaa säätöä, joka tunnistaa automaattisesti ympäristön melun ja säätää sen mukaan älykkäästi kuulokkeiden taustamelunvaimennuksen.

Melunvaimennussyvyys on 48 desibeliä, joka tarkoittaa sitä, että kuulokkeet pystyvät hiljentämään ääniä 48 desibelin verran. Melunvaimennusleveys jopa 4000 hertsiä. Kuulokkeiden taajuusvaste toimii 20 hertsistä 40 kilohertsiin ja Xiaomi kertookin, että kuulokkeet tukevat Hi-Fi-tason äänenlaatua. Kuulokkeissa on 11 millimetrin kaiutinelementit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuulokkeissa on sisällä 12 nanometrin järjestelmäpiiri, joka vastaa kuulokkeiden toiminnasta. Kuulokkeet tukevat SBCm AAC ja LHDC 4.0 -äänikoodekkeja ja kuulokkeissa on tuki tilaäänelle. Tilaääntä voidaan käyttää myös muissa kuin Xiaomin laitteissa.

Xiaomi lupaa kuulokkeille 9 tunnin kuunteluaikaa ja latauskotelosta saa yhtiön mukaan virrat kokonaisuudessaan 38 tunnin kuuntelua varten. Latauskotelo tukee pikalatausta ja sen saakin ladattua täyteen vain puolessa tunnissa.

Xiaomi esitteli uutuuskuulokkeet kahdessa väriversiossa, jotka ovat Star Gold sekä Space Black. Hintaa kuulokkeilla on 249 euroa ja myynti alkaa huhtikuussa 2023.

Xiaomi laajensi myös sähköpotkulautavalikoimaa uudella lippulaivamallilla. Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra tarjoaa valmistajan mukaan tasaisen ja turvallisen ajokokemuksen myös haastavassa maastossa. Korkeamman alustan ja kehittyneen kaksoisjousitusjärjestelmän ansiosta kuljettajalla on entistä parempi näkyvyys ja tasaisempi ajomukavuus myös epätasaisilla pinnoilla kulkiessa.

Renkaan puhkeamisen riskin vähentämiseksi Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra on varustettu suuremmilla puhkeamattomilla ja itsepaikkautuvilla 10-tuumaisilla Xiaomi DuraGel -renkailla.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultrassa on useita päivitettyjä ominaisuuksia, joiden ansiosta se saavuttaa jopa 25km/h nopeuden ja kulkee jopa 25 prosenttia kaltevilla rinteillä. Sen vaikuttava 940W9 vaihdemoottorin enimmäisteho ja pitkään kestävä akku antavat käyttäjille vapauden matkustaa jopa 70km yhdellä latauksella. Uusi S+-tila kiihdyttää sähköpotkulaudan vauhtiin nopeasti.

Sähköpotkulaudassa on kevyt alumiinirunko, joka tukee jopa 120 kilogramman maksimikuormitusta. Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra on myös luokiteltu IP55-kestävyydellä.

Suomessa Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra tulee myyntiin 999 euron suositushinnalla huhtikuussa 2023.

Lähde: Xiaomin materiaalit

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi