XiaomiYleinen

Xiaomi vahvisti: Uudet Xiaomi 12 -sarjan huippupuhelimet ja MIUI 13 julkaistaan 28. joulukuuta

Xiaomi 12

Xiaomi on tänään vahvistanut odotettujen Xiaomi 12 -sarjan huippupuhelimien julkaisuajankohdan. Yhtiön mukaan uudet puhelimet julkaistaan Kiinan markkinoilla 28. joulukuuta, eli vielä tämän vuoden puolella. Julkaisuun ei ole enää kuin viikko aikaa, mutta jo nyt ennen julkaisua Xiaomi on paljastanut muutamia yksityiskohtia.

Nähtävästi ensi viikon julkaisutilaisuudessa Xiaomilta voidaan odottaa ainakin kolmea uutta puhelinta mallistoon. Xiaomin johtajat ovat julkaisseet postauksia Weibo-palvelussa kolmella eri puhelimella, joiden mallinimiksi on ilmoitettu Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro sekä Xiaomi 12X.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelimet tulevat saamaan Qualcommin tuoreimman Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin, joka on suunnattu ensi vuoden lippulaivapuhelimiin. Kyseessä on 4 nanometrin prosessilla valmistettu piiri, joka koostuu kahdeksasta ytimestä, jotka pohjautuvat ARMv9-tekniikkaan. Tehokkain ydin on Cortex-X2-ydin, joka toimii 3,0 GHz:n kellotaajuudella. Kolme muuta tehoydintä ovat Cortex-A710-pohjaisia ja ne toimivat 2,5 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi neljä energiatehokasta ydintä perustuvat Cortex-A510-ytimiin ja ne toimivat 1,8 GHz:n kellotaajuudella.

Odotettavasti Xiaomi 12- ja 12 Pro -puhelimissa olisi 6,7 tuuman näyttöpaneelit 120 hertsin virkistystaajuudella. Lisäksi pääkameran tarkkuuden odotetaan olevan 50 megapikseliä ja akkua ladattaneen 120 watin pikalatauksella. Xiaomi 12X -mallin odotetaan perustuvan kompaktimpaan 6,2 tuuman Full HD+ -tasoiseen näyttöpaneeliin ja tehoista vastaisi Snapdragon 870 tai Snapdragon 888+.

Xiaomi on julkaissut Weibossa kuvan Xiaomi 12 -sarjan puhelimien näytöistä, josta saadaan vahvistus kompaktiin muotoiluun. Kuvassa on kaksi puhelinta, joista toinen on pienempi ja toinen suurempi. Molempien laitteiden näyttö kaartuu reunoilta hieman ja yläreunassa on esillä etukameraa varten tehty reikä. Kuvat paljastavat puhelimissa olevan myöskin metallinen kehys.

Samassa tilaisuudessa Xiaomi tulee esittelemään myöskin uuden MIUI 13 -käyttöliittymänsä, jonka luvataan olevan ”nopeampi ja vakaampi” verrattuna aikaisempaan versioon. Huhujen mukaan MIUI 13 -käyttöliittymän kohokohtia olisivat virtuaalinen RAM-muisti, mukautettu ilmoitusten hallinta, kelluvat widgetit, uudet animaatiot ja teemat, uusi akun hallinta sekä paremmat asetukset yksityisyyden suojaamiseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki tiedot Xiaomi 12 -sarjan puhelimista tullaan kuulemaan viimeistään viikon päästä. Todennäköisesti Xiaomi tulee kertomaan ennen julkaisua jo muutamia yksityiskohtia laitteista pohjustaakseen odotettua lanseerausta. Puhelimia ei odoteta vielä 28. joulukuuta globaalisti, sillä julkaisu tapahtunee vasta ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lähde: Weibo (Xiaomi, kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi