AndroidMicrosoftXiaomiYleinen

Xiaomi valitsi Microsoftin: Cortana esiasennettuna uudessa Mi Mix -puhelimessa

xiaomi-mi-mix-1479916711-1-12Monet Android-valmistajat ovat parin viime vuoden aikana ilmoittaneet yhteistyöstä Microsoftin kanssa. Esimerkiksi Samsung ja monet muut valmistajat toimittavat puhelimissaan esiasennettuna Microsoftin Office-sovellukset. Myös kiinalainen Xiaomi ilmoitti jo kesällä yhteistyöstä Microsoftin kanssa, jossa Xiaomin puhelimien mukana tulee esiasennettuna Office-sovellukset ja vastineeksi Microsoft myi Xiaomille reilut tuhat patenttia.

Alun perin Microsoft ja Xiaomi sopivat vain Office-sovellusten esiasentamisesta puhelimiin, mutta nyt yhteistyö näyttäisi olevan syventynyt, koska uusien raporttien mukaan Xiaomin uudesta Mi Mix -puhelimesta löytyisi esiasennettuna myös Microsoftin kehittämä henkilökohtainen avustaja Cortana.

Xiaomi ei ole ensimmäinen yhtiö, joka on integroinut Cortanan toimimaan tiivisti puhelimiensa kanssa. Microsoft kertoi viime vuonna yhteistyöstä Cyanogenin kanssa tuodakseen Cortanan kaikille Cyanogen OS -puhelimille yhdessä muiden Microsoftin sovellusten kanssa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android