YhteisverkkoYleinen

Yhteisverkon 5G-rakennustyöt jatkuvat entistä laajemmalla alueella Pohjois-Savossa ja Kainuussa

5G-masto / Kuva: DNA

Kiuruveden, Kuopion, Leppävirran, Rautavaaran, Sonkajärven, Sotkamon, Suonenjoen ja Vieremän asukkaat pääsevät pian nauttimaan entistä kattavimmista yhteyksistä. DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy jatkaa 5G-verkon laajentamista helmikuussa. Samalla myös alueen 4G-yhteydet paranevat.

Nopeat yhteydet helpottavat asukkaiden arkea ja yritysten toimintaa. Muun muassa etätyöt ja viihdesovellusten käyttö vaativat verkolta enemmän kapasiteettia ja viiveettömyyttä. Nopean 5G-verkon myötä esimerkiksi suoratoistopalvelut, etäkokoukset ja pelit toimivat sujuvasti ja ongelmitta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomen Yhteisverkko aloitti 5G-verkon rakentamisen Itä- ja Pohjois-Suomeen keväällä 2021. Koko rakennusprojektin on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä.

Rakennustyö on aloitettu valmistelevilla töillä jo tammikuun lopulla, ja tukiasemien vaihdon on tarkoitus olla valmis perjantaina 23. helmikuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G-verkon rakentaminen on aloitettu seuraavilla alueilla:

  • Suonenjoki: Hakala, Kutumäki, Kutunkylä, Leppäkoski, Rajaharju, Ritomäki, Suonenjoen keskusta, Suontee, Suurijärvi, Tulilahti
  • Leppävirta: Hyvärilänniemi, Jokiniemi, Kilpikoski, Oravinkoski, Paukarlahti, Tammolahti, Unimäki
  • Kuopio: Heinäaho, Ilomäki, Kangasjärvi, Korpela, Kurkimäki, Kuusela, Lamperila, Lumpeela, Niinikoski, Pellesmäki, Saarinen, Tomperinlahti
  • Kiuruvesi: Aittojärvi, Heinäkylä, Kiuruveden keskusta, Koppelonharju, Perkkiö, Puronperä, Remesjoki, Toiviaiskylä
  • Vieremä: Koskenkylä, Olhava, Valkeiskylä
  • Sonkajärvi: Härkinniemi, Kaijanmäki, Karmitsanmäki, Tetrikoski
  • Rautavaara: Heikinmäki, Kattila-aho, Uitto
  • Sotkamo: Mäkelä, Niemelä, Purola

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Yhteisverkon mukaan palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.

Lähde: Yhteisverkon tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yhteisverkko