AppleYleinen

Yllättääkö Apple? Tulevissa AirPods-kuulokkeissa saattaa olla odottamaton uudistus

Applelta on odotettavissa tänä vuonna uusia AirPods-kuulokkeita, joita julkaistaisiin pariin eri hintaluokkaan. Kyseessä olisi edullisemmat AirPods-perusmallit ja hieman kalliimmat, kuitenkin AirPods Pro -kuulokkeiden alapuollele sijoittuvat AirPods-perusmallit. 

Nyt Apple-analyytikkona tunnettu Ming-Chi Kuo on kertonut tietoja vuonna 2026 massatuotantoon menevistä AirPods-kuulokkeista. Mielenkiintoisena paljastuksena Kuo kertoo, että Apple voisi varustaa AirPods-kuulokkeet kamerasensorilla. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuon mukaan kotelosta löytyvät sensorit olisivat Face ID -sensoreiden joukosta löytyvien infrapunasensoreiden kaltaisia. Infrapunakamerat kuulokkeisiin valmistutettaisiin Foxconnilla. 

Infrapunakameroiden käyttötarkoitus on tässä vaiheessa hieman hämäränpeitossa, mutta kamerat voisivat liittyä parempaan yhteistoimintaan esimerkiksi Vision Pro -lasien kanssa. Kuo myös veikkaa, että kameroita käytettäisiin tilaäänen käyttökokemuksen parantamiseksi. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi videota katsellessa AirPods-kuulokkeet osaisivat korostaa äänen suuntia Vision Pro -laseja käytettäessä. IR-kamera mahdollistaisi myös esimerkiksi eleohjauksen paremman toiminnan havaitsemalla käyttäjän ympäristöä ja sen muutoksia. 

Applen kerrotaan aiemmin hakeneen patenttia kameraratkaisulle AirPods-kuulokkeisiin. 

Lähde: Medium.com 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple