HuaweiYleinen

8 vinkkiä Huawei Mate 8 -puhelimen käyttöön

 

IMG_6006Huawei julkaisi viime vuonna Kiinassa Mate 8 -puhelimen ja yhtiö esitteli laitteen kansainväliselle yleisölle tammikuussa. Puhelin on saapumassa myyntiin Suomessa ja vinkit uuden laitteen käyttöön on aina tervetulleita. Tässä artikkelissa annan kahdeksan vinkkiä, joilla uudesta Huawei Mate 8 -puhelimesta saa heti tuoreltaan kaiken irti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Ota näyttökuva

IMG_6400Huawei on tehnyt uudessa Mate 8 -puhelimessa näyttökuvan ottamisen entistä helpommaksi. Tuntuuko näyttökuvan ottaminen valillä hankalalta normaalilla käynnistys- ja äänenvoimakkuusnäppäin yhdistelmällä? Huawei Mate 8 ottaa näyttökuvan, kun napautat laitteen näyttöä kaksi kertaa.

Etkö halua koko näyttöä kuvaan? Liu`uta sormeasi näytöllä, niin saat juuri sellaisen näyttökuvan kuin itse haluat, vaikka sydämen muotoisen!

2. Hae tietoja helposti puhelimesta

IMG_6384Huawei Mate 8 käyttää vakiona Emotion UI -käyttöliittymää, josta ei löydy sovellusvalikkoa, eikä aloitusnäytöstä löydy hakupalkkia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos et löydä tai sinun on vaikea löytää sovelluksia puhelimista, niin voit pyyhkäistä aloitusnäytössä alaspäin, jolloin esille tulee hakupalkki, jolla voit etsiä puhelimesta sovelluksia tai vaikkapa yhteistietoja.

3. Käynnistysohjelman vaihtaminen

IMG_6387Jollet yhtään pidä Huawein omasta käyttöliittymästä, niin voit vahtaa sen helposti. Voit asentaa Mate 8 -puhelimeen vaikka Google Now -käynnistysohjelman, joka tekee puhelimesta lähes ”normaalin” Androidin näköisen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näin vaihdat: Asetukset > Sovellukset > Lisäasetukset > Sovell. oletusaset. > Käynnistysohjelma. Tästä valikosta voit valita Huawei-koti -käynnistysohjelman tilalle jonkin muun, jonka olet ladannut Google Play -kaupasta.

4. Muokkaa käyttöliittymä pienemmäksi

IMG_6388Jos kaikki näyttää puhelimessa aivan liian isolta, niin syy saattaa olla, että laite toimitetaan vakiona suurimmalla näkymätilalla. Käyttöliittymää voi ”pienentää” asetuksista. Näin saat Mate 8 näytölle näkymään enemmän juttuja.

Näin muokkaat: Asetukset > Näyttö > Näkymätila. Vakiona on valittuna suuri, mutta suosittelemme valitsemaan ”Keskikoko”, jolloin puhelin näyttää paremmalta.

5. Käytä kahta sovellusta samanaikaisesti

IMG_6382Huawei Mate 8 mahdollistaa kahden sovelluksen yhtäaikaisen käytön. Pyyhkäisemällä kahdella sormella näytön alareunasta ylöspäin saa esille valikon, josta voi valita ne kaksi sovellusta, joita haluaa käyttää.

6. Ota parempia kuvia hämärässä

IMG_6383Puhelimen kamerasta löytyy ominaisuus, joka on nimeltään ”Superyö”. Ominaisuuden avulla voi ottaa entistä parempia kuvia hämärässä.

Näin käytät ominaisuutta: Kamera > Valikko (Kolme viivaa oikeassa yläkulmassa) > Superyö. Nyt sinulla on Superyö ominaisuus päällä.

7. Ota kuva sormenjälkilukijalla

IMG_6381Huawei Mate 8:n kamera tukee ominaisuutta, jolla voi ottaa kuvan nopeasti pitämällä sormea sormenjälkilukijalla, kun kamera on päällä.

8. Piilotetut sovellukset

IMG_6379Huawein uutuuspuhelimesta löytyy mielenkiintoinen ominaisuus, joka on nimeltään ”Piilotetut sovellukset”. Kansioon voi piilottaa aloitusnäytöltä pois sovelluskuvakkeita, joita ei itse tarvitse.

Näin käytät ominaisuutta: zoomaa aloitusnäyttöä keskeltä reunoille päin, jolloin tulee näkyville ”Piilotetut sovellukset”. Tuohon kansioot voit siis siirtää haluamiasi sovelluksia.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei