SpotifyYleinen

Adelella on valtaa: Spotify poisti valituksen jälkeen albumien satunnaistoiston palvelustaan

Suosittu musiikin suoratoistapalvelu on tehnyt muutoksen toimintaansa, koska Adele valitti yhdestä ärsyttävästä ominaisuudesta. Aikaisemmin Spotify-palvelussa albumien kohdalla toista-painikkeen päällä oli pienempi ”toista satunnaisesti” -kuva, joka oli oletusarvoisesti päällä. Jos käyttäjä painoi painiketta, niin albumin kappaleita ruvettiin toistamaan satunnaisessa järjestyksessä.

Ominaisuus on ollut pitkään Spotifyssa, eikä kaikki käyttäjät ole tykänneet siitä. Nyt kuitenkin muutos on tullut, sillä nyt toista-painike aloittaa toistamaan oletusarvoisesti albumin kappaleita siinä järjestyksessä, miten ne albumilla ovat. Ominaisuus on käytössä vain, jos käyttäjällä on premium-tilaus. Jos kuitenkin haluaa edelleen toistaa satunnaisesti kappaleita, niin se onnistuu yksittäisen kappaleen näkymässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Adele on nähtävästi pyytänyt tätä muutosta Spotifylta, sillä artistin mukaan albumeja tulisi kuunnella tietyssä järjestyksessä. Adele on myös julkaissut twiitin, jossa hän kiittää Spotifya muutoksesta. Adele totesi: ”Taiteemme kertoo tarinan ja tarinamme pitäisi kuunnella niin kuin olemme tarkoittaneet”.


”Kuten Adele mainitsi, olemme innoissamme voidessamme kertoa, että olemme aloittaneet uuden premium-ominaisuuden käyttöönoton, jota käyttäjät sekä artistit ovat pitkään pyytäneet”, kommentoi Spotifyn viestintäpäällikkö Chris Macowski The Vergelle.

Adelen vaikutusvalta Spotifyn toimintaan näyttää olevan suuri. Lisäksi Spotify on vastannut Adelen kiitokseen Twitterissä toteamalla ”Mitä vain sinulle”. Adelen uusi albumi, 30, on ollut erittäin suosittu Spotifyssa ja albumin kappale ”Easy on Me” pitää palvelun ennätystä. Kappaletta on kuunneltu globaalisti yhden päivän aikana enemmän kuin yhtäkään muuta Spotifysta löytyvää kappaletta. Aikaisemmin tämä ennätys oli eteläkorealaisella BTS-yhtyeellä.

Lähde: The Verge, BBC

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Spotify