Black FridayYleinen

Älypuhelin alle 100 eurolla? Tällaisia vaihtoehtoja löytyy Black Friday -alennuksista

Honor X6a ja Motorola Moto E13

Etsitkö älypuhelinta, joka ei kuitenkaan maksa maltaita? Nykyään monien älypuhelimien hinnat ovat nousseet ja parhaimmista joutuukin maksamaan jo yli 1500 euroa. Black Friday -kampanjoiden aikana useat puhelimet ovat alennuksissa, ja myös 100 euron budjetilla voi löytää mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

Alle 100 euron puhelin sopii esimerkiksi lapsen ensimmäiseksi puhelimeksi tai peruskäyttöön ikäihmisille. Yleensä edullisissa puhelimissa on karsittu todella paljosta, ja monesti suurimmat heikkoudet löytyvät suorituskyvystä sekä kameroista. Edullisissa puhelimissa on usein hyvä akunkesto sekä perustason ominaisuudet perusasioita varten.

Olemme tässä artikkelissa poimineet neljä alle 100 euron hintaista älypuhelinta neljältä eri laitevalmistajalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Moto E13 – 59 euroa

Motorola Moto E13

Motorola Moto E13 on tämän hetken yksi edullisimmista älypuhelimista, jonka Black Friday -alennuksista voi hankkia. Motorola julkisti puhelimen alkuvuodesta, joten kyseessä ei ole mikään vuosia vanha malli.

Moto E13 tarjoaa teknisesti melko perinteisiä edullisemman hintapisteen ominaisuuksia. Puhelimessa on 6,52 tuuman kokoinen LCD-näyttöpaneeli, jossa on HD+ -tarkkuus. Tehoista vastaa Unisoc T606 -järjestelmäpiiri. RAM-muistia on 2 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on 64 gigatavun verran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Moto E13 pitää sisällään 5000 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata 10 watin teholla USB-C-liittimen kautta. Puhelimen takaosassa on yksi kamera, jonka tarkkuus on 13 megapikseliä. Lisäksi etuosassa on 5 megapikselin kamera selfiekuvia varten. Käyttöjärjestelmänä on Googlen kevennetty Android 13 Go Edition, joka on ymmärrettävää ottaen huomioon puhelimen tekniset ominaisuudet.

Puhelimen normaalihinta on 119 euroa. Alennetulla 59 euron hinnalla Motorola Moto E13 on saatavilla tällä hetkellä alapuolella olevien jälleenmyyjien kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia C32 – 89 euroa

Nokia C32

Nokia C32 on myös alkuvuodesta julkaistu puhelin, joka tarjoaa lähtötason ominaisuuksia ikonisen brändin alaisuudessa.

Puhelimessa on 6,5 tuuman kokoinen LCD-näyttöpaneeli, jossa on HD+ -tarkkuus. Tehoista on vastaamassa Unisoc 9863AI -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 3 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Nokia C32:n akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 10 watin teholla. Kameroita on takaosassa kaksi, jotka ovat 50 megapikselin pääkamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on yksi 8 megapikselin tasoinen selfiekamera. Puhelimessa on Android 13 -käyttöjärjestelmä.

Puhelin saapui Suomessa myyntiin keväällä ja hintaa sillä oli 159 euroa. Nyt puhelimen pystyy ostamaan edullisimmillaan 89 euron hintaa alapuolella olevien jälleenmyyjien kautta.

LUE MYÖS: Testissä Nokia C32 – Ylelliseksi mainostettu puhelin olikin jotain todella hirvittävää

Honor X6a – 99 euroa

Honor X6a

Honor X6a on hiljattain Suomeen saapunut edullinen laite. Puhelimessa on jo hieman paremmat tekniset ominaisuudet, mutta mitään mullistavaa ei rahalla saada.

Puhelin on rakennettu suuren 6,56 tuuman LCD-näyttöpaneelin ympärille, jossa on HD+ -tarkkuus (1612 x 720) sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Tehoista on vastaamassa MediaTekin edullinen 4G-piiri, joka on Helio G36. RAM-muistia Honor on laittanut uutuuspuhelimeen 4 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on 128 gigatavua.

Kameroita on takaosassa kolme, joista tärkein on 50 megapikselin tasoinen pääkamera. Lisäksi mukana on syvyys- ja makrokamerat. Akku on kooltaan 5200 milliampeerituntia ja se tukee 22,5 watin pikalatausta USB-C-liittimen kautta. Laitteessa on Android 13 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä hyrrää Honorin oma Magic OS 7.1 -käyttöliittymä.

Honor X6a tuli myyntiin syyskuussa Suomessa 169 euron hintaan. Nyt alennetulla 99 euron hinnalla puhelimen pystyy ostamaan alapuolella olevien jälleenmyyjien kautta.

Oppo A17 – 95 euroa

Oppo A17

Oppon valikoimasta myyntiin on vasta syksyllä saatu edullinen Oppo A17 -puhelin, joka julkaistiin ensimmäisillä markkinoilla jo yli vuosi sitten. Tämän takia puhelimessa ei ole kaikkia tämän hetken tuoreimpia ratkaisuja.

Oppo A17 -puhelimessa on 6,56 tuuman kokoinen LCD-näyttö, jossa on HD+ -tarkkuus sekä 60 hertsin virkistystaajuus. Tehoista vastaa MediaTekin edullinen Helio G35 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Kameroita on takaosassa kaksi kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin tasoinen. Etuosassa on 5 megapikselin selfiekamera. Akku on 5000 milliampeeritunnin kokoinen ja sen lataus tapahtuu vanhalla micro-USB-liittimellä. Käyttöjärjestelmänä on vanha Android 12.

Puhelin tuli myyntiin lokakuussa 149 euron hinnalla. Nyt puhelimen pystyy ostamaan edullisimmillaan 95 euron hintaan, mutta osa jälleenmyyjistä tarjoaa sitä 99 euron hinnalla.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Just tänään ostin Honor x6a luurin. Hinta 99€ hyvinkin sopiva. Kestää minkä kestää, takuuajan 2v kuitenkin. Yksikään kalliimpi ja hienompi ei ole juuri pidempään kestänyt. Sopii hyvin eläkeläiselle jolla puhelin on pelkkä äänikirjojen ja musan kuunteluun tarkoitettu. Tietysti pankkiasiat sujuu myös.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Black Friday