HuaweiYleinen

Huawei vahvisti: HarmonyOS ei ole tulossa puhelimiin globaaleilla markkinoilla – Tuki Android-sovelluksille säilyy

HarmonyOS

Netissä on kiertänyt viime aikoina raportteja, joiden mukaan Huawei olisi tiputtamassa puhelimistaan pois tuen Android-sovelluksille. Yhtiön oma HarmonyOS-käyttöjärjestelmä on tukenut Android-sovelluksia alusta lähtien, mutta ensi vuodesta lähtien tuki tulisi loppumaan.

Huawei on nyt vahvistanut, että tuki Android-sovelluksille ei ole loppumassa globaaleilla markkinoilla. Globaalisti yhtiö tulee tarjoamaan puhelimiaan edelleen tutulla EMUI-käyttöliittymällä varusteltuna, joka pohjautuu Androidiin tarjoten tuen Android-sovelluksille. Huawein tavoite on tulevaisuudessa lisätä tukea kehittäjille ympäri maailmaa tarjoten parempia kehitysympäristöjä sekä työkaluja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensi vuodesta lähtien Huawei pyrkii irtautumaan HarmonyOS-käyttöjärjestelmän kanssa Android-sovelluksien tuesta. Huawei ei ole asiaa kuitenkaan itse suoraan vahvistanut. Eri lähteet ovat kuitenkin kertoneet Huawein valmistelevan uuden HarmonyOS-version julkaisua ilman Android-tukea. Tarkkaa aikataulua sen osalta ei ole kuitenkaan tiedossa.

Jatkossa Huawei pyrkii erkanemaan Androidista enemmän ja haluaa rakentaa HarmonyOS-käyttöjärjestelmästä yhdenvertaisen ja itsenäisen iOS:n ja Androidin rinnalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei esitteli HarmonyOS-käyttöjärjestelmän korvatakseen Androidin. Yhdysvaltojen asettamien rajoitteiden takia Huawein puhelimissa ei ole voitu käyttää Googlen sertifioimaa kaupallista Android-versiota, jonka myötä puhelimista on puuttunut Googlen palvelut. Tilanne ei ole parantanut vuosien varrella, vaan Huawei on korvannut Googlen kokonaan HMS-palveluilla sekä AppGallery-sovelluskaupalla.

Lähde: Ithome.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei