AppleYleinen

Apple avaa iPhone-puhelimien NFC-sirun kolmansille osapuolille iOS 17.4 -päivityksen myötä

iOS 17

Apple tulee avaamaan NFC-sirunsa kolmansille osapuolille iOS 17.4 -käyttöjärjestelmäpäivityksen yhteydessä. Uudistus on osa Euroopan unionin uuden DSA (Digital Service Act) lain velvoittamia toimenpiteitä, jotka astuvat voimaan maaliskuun alussa. 

NFC-maksut ovat jatkossa saatavilla suoraan sovelluksissa ilman, että maksujen läpiviemiseksi tarvitsee kiertää Apple Pay -maksutoiminnon tai Apple Walletin kautta. Tämä mahdollistaa kolmannen osapuolen maksu- sekä pankkipalveluille vapaat kädet kehittää ja tuoda iOS-laitteille omia Tap-To-Pay-ratkaisuja. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jatkossa iPhone-käyttäjät voisivat vapaasti valita kolmannen osapuolen vaihtoehdoista oletussovelluksen, joka aktivoituu, kun puhelin viedään lähelle NFC-päätettä tai kun virtapainiketta kaksoisnapautetaan. 

Apple edellyttää kolmannen osapuolten sovellusten noudattavan alan turvallisuusstandardeja sekä voimassa olevia sopimuksia valtuutettujen maksunpalveluntarjoajien kanssa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdessä NFC-sirun avaamisen kanssa Apple joutunee iOS 17.4 -käyttöjärjestelmäversiossa mahdollistamaan sovellusasennukset myös App Store -kaupan ulkopuolisista lähteistä. Tässä vaiheessa ei ole tarkkaan tiedossa, miten Apple aikoo uudistuksen käytännön tasolla toteuttaa ja tuoko Apple ominaisuudet testattavaksi jo iOS 17.4 -käyttöjärjestelmäversion beetatestaukseen. 

Tulevat uudistukset NFC-siruun tai App Storeen rajoittuvat ainoastaan Euroopan Unionin vaikutusalueille.  

Lähde: MacRumors (1), (2) 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple