AppleYleinen

Apple esitteli 10. sukupolven iPad-tabletin USB-C-liittimellä – hinta edullisimmillaan 599 euroa

10. sukupolven iPad.

Uusien iPad Pro -tablettien rinnalla Apple on tänään esitellyt myös uuden 10. sukupolven iPad-tabletin. Apple on tuonut edulliseen tablettiinsa kaivattuja muutoksia sekä parannuksia, ja nyt tabletti on muotoilultaan uskollinen samalle toteutukselle kuin muutkin uudet iPad-laitteet.

Ulkoisesti uutuuslaite muistuttaa vahvasti iPad Airia, sillä kyseessä on ohut laite litteällä kehyksellä. Laite on vain 7 mm paksu ja painoa on korkeintaan 481 grammaa. Apple hyödyntää uudessa iPadissa alumiinirunkoa. Tarjolla on neljä väriverisota, jotka ovat hopea, sininen, pinkki sekä keltainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ipad tarjoaa aikaisempaa isomman 10,9 tuuman kokoisen IPS LCD -näyttöpaneelin, jossa on 2360 x 1640 pikselin tarkkuus ja 500 nitin kirkkaus.

Tehoista on vastaamassa Apple A14 Bionic -järjestelmäpiiri, joka on 6-ytiminen ja siinä on 4-ytiminen grafiikkaprosessori. Järjestelmäpiirissä on myös 16-ytiminen Neural Engine. Tarjolle tulee 64 ja 256 gigatavun muistiversiot. 10. sukupolven iPadista on tuttuun tapaan karsittu Wi-Fi-versio, mutta myös mobiiliyhteydet tarjoava versio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on siirtynyt myös edullisemmassa iPadissa käyttämään USB-C-liitintä ja laite tukee ensimmäisen sukupolven Apple Pencil -kosketusnäyttökynää. Valitettavasti kynä käyttää edelleen Lightning-liitintä, jonka takia sen lataaminen vaatii erillisen USB-C-to-Lighning-adapterin. Adapteri toimitetaan tabletin mukana, mutta erikseen ostettaessa hintaa on 9 dollaria.

Tablettiin on saatu 12 megapikselin tasoinen etukamera, joka on sijoitettu vaakasuuntaista käyttöä ajatellen. Takaosassa on myös 12 megapikselin kamera automaattitarkennuksella ja tuella 4K-videokuvaukselle. Apple on tuonut tablettiin myös sormenjälkilukijan, kaksi kaiutinta, tuen 20 watin pikalataukselle sekä uusimman iPadOS 16 -käyttöjärjestelmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on kertonut 10. sukupolven iPadin tulevan myyntiin 64 gigatavun muistilla Wifi-versiossa 599 euron hintaan 256 gigatavun veriossa vastaavasti 799 euron hintaan. Mobiiliverkoilla varustellut versiot maksavat 799 ja 999 euroa. Tabletin ennakkomyynti on nyt alkanut ja se on saatavilla 26. lokakuuta.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple