AppleYleinen

Apple päivitti iPad Pro -tabletit uudella M2-piirillä – hinnat alkavat 1079 eurosta

Apple iPad Pro

Apple on julkistanut päivitetyt versiot iPad Pro -tableteista, jotka tarjoavat uusimman M2-piirin. Apple on tuonut uutuusversioihin myös muutamia muita uusia ominaisuuksia, mutta pääpaino on paremmassa suorituskyvyssä.

Uusi M2-prosessori on tuttu jo tuoreimmista MacBook Air- ja MacBook Pro -tietokoneista, joten tabletilla päästään kokemaan sama suorituskyky. M2 tarjoaa 8-ydintä, joista 4 on tehoytimiä ja 4 on energiatehokkaampia ytimiä. Lisäksi siinä on 10-ytiminen grafiikkasuoritin sekä 16-ytiminen Neural Engine koneoppimista ja tekoälytoimintoja varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen mukaan uutuusprosessori tarjoaa 35 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn sekä 40 prosenttia paremman tekoälysuorituskyvyn kuin aikaisempi M1-prosessori. Applen mukaan uudet tabletit tarjoavat aikaisempaa paremmat langattomat yhteydet, sillä tuettuna on Wi-Fi 6E-tekniikka. Sen avulla pystytään tarjoamaan 2,4 Gbps -latausnopeudet, joka on kaksi kertaa nopeampi kuin edeltäjissä. Tuettuna on myös Bluetooth 5.3 sekä 5G-yhteydet.

iPad Pro -tabletit ovat saaneet päivitetyn kosketusnäytön ja tuoreimman iPadOS-käyttöjärjestelmän, joiden avulla tabletit tukevat myös ”leijumista” toisen sukupolven Apple Pencilin avulla. Ominaisuuden avulla iPad Pro pystyy tunnistamaan Apple Pencil kynän 12 mm etäisyydeltä näytöstä, joka tuo mukanaan mahdollisuuden uusiin toimintoihin sovelluksissa. Ominaisuus on saatavilla Applen omilla sovelluksilla, mutta myös kolmannen osapuolen sovelluksissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi M2-prosessori tarjoaa myös parannellut kameraominaisuudet iPad Pro -tableteissa. Kameralaitteisto on pysynyt ennallaan, mutta uuden ProRes-kooderin avulla tabletit voivat tallentaa videoita suoraan Applen korkealaatuiseen ProRes-koodekkiin ja transkoodata sen 3 kertaa nopeammin.

Muilta osin uudet iPad Pro -tabletit ovat pitkälti identtisiä edeltäjien kanssa. Apple tarjoaa tablettia 11 ja 12,9 tuuman kokoversioissa, ja näytöissä on 120 hertsin ProMotion-tekniikka. Takaosassa on 12 megapikselin pääkameran rinnalla 10 megapikselin ultralaajakulmakamera. Etuosassa on 12 megapikselin kamera. Tableteissa on USB-C-liitin, jopa 2 teratavua tallennustilaa sekä erikseen on ostettavissa Magic-näppäimistökuori.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

iPad Pron 11 tuuman kokoversion hinnat alkavat 1079 eurosta ja 12,9 tuuman kokoversion vastaavasti 1479 eurosta Wi-Fi-variantissa. Mobiiliverkoilla tuettujen versioiden hinnat alkavat 1279 eurosta ja 1679 eurosta. Tablettien ennakkomyynti on nyt alkanut ja ne ovat saatavilla 26. lokakuuta.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple