AppleYleinen

Apple esitteli myös edullisemman Watch SE -älykellon – hinnat alkaen 309 euroa

Apple on esitellyt myös uunituoreen ja edullisemman hintapisteen Apple Watch SE -älykellon, joka tarjoaa muutaman sukupolven takaisia teknisiä toteutuksia. Ulkoisesti kello on kuin Watch Series 5 -malliston laitteet, mutta mukaan on tuotu myös Watch Series 6 -mallistosta tuttuja ominaisuuksia.

Watch SE tarjoaa muun muassa suuren Retina-näytön, josta on helppo tarkistaa kellonaika ja muita toimintoja yhdellä vilkaisulla. Tehoista on vastaamassa viime vuoden kelloista tuttu S5-järjestelmäpiiri, joka on kuitenkin kaksi kertaa tehokkaampi kuin verrattuna Watch Series 3 -malliston kelloihin. Apple on varustellut Watch SE:n myös kaatumisentunnistuksella ja SOS-ominaisuudella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valitettavasti muutamista tutuista Apple Series 6 -kellon ominaisuuksista joudutaan edullisemmassa Watch SE -kellossa luopumaan. Näitä ovat muun muassa EKG-seuranta, Always-on-display-toiminnallisuus sekä happisaturaation mittaaminen. Watch SE on varusteltuna kuitenkin tuoreella WatchOS 7 -käyttöjärjestelmällä, jossa on tuki muun muassa unenseurannalle sekä käsienpesun seurannalle.

Watch SE on valmistettu alumiinista ja se on julkaistu tutuissa tyylikkäissä väriversioissa. Värit kellolle ovat hopea, kulta ja tähtiharmaa. Persoonallisuutta kellolle saadaan tuotua lukuisilla erilaisilla ja eri värisillä rannekkeilla, joita Apple tarjoaa. Watch SE on lisäksi vedenpitävä aina 50 metriin saakka. Kellon kanssa on mahdollista sukeltaa normaalisti tai käyttää sitä huoletta vesisateessa.

Apple Watch SE on nyt ennakkotilattavissa ja se tulee saataville 22. syyskuuta. Hintaa kellon GPS-yhteyksillä varustellulla 40 mm versiolla on 309 euroa ja 44 mm versio maksaa 339 euroa. Kun tähän lisätään vielä mobiiliverkkoyhteydet, niin hinnat ovat vastaavasti 359 euroa sekä 389 euroa.

Lähde: Applen tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple