AppleYleinen

Apple esitteli uuden Apple Pencil Pro -kynän ja päivitetyn version Magic Keyboard -näppäimistöstä

Apple esitteli iPad Air- ja Pro -tablettien rinnalla parannellun Apple Pencil Pro -kynän ja päivitetyn Magic Keyboar -näppäimistön.  

Apple Pencil Prossa on käyttäjän puristuksen tunnistavat sensorit, jotka mahdollistavat kynälle aiempaa monipuolisempia ominaisuuksia. Puristuksen avulla iPadille tulee näkyviin tuttu työkalupaletti, jonka kautta voi vaihtaa eri työkalujen, kynien tai viivapintojen välillä. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kynässä kerrotaan olevan haptinen moottori, joka tuottaa pienen palautteen puristuksen rekisteröityessä. Palaute on käytössä puristuksen, kaksoisnapautuksen sekä Smart Shape -toiminnon aktivoituessa. 

Apple kertoo, että kynässä on myös gyroskooppi, jonka avulla kynä on aiempaa tarkempi. Gyroskoopin avulla kynän pyörittäminen muuttaa esimerkiksi kynän ja sivellintyökalujen suuntaa “aivan kuten kynä ja paperi”. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on varustanut Apple Pencil Pron Find My -ominaisuudella, jonka avulla kynä on löydettävissä helpommin, mikäli sen hukkaa. Kynää säilytetään tuttuun tapaan iPad-tabletteihin integroidussa magneettikaistsaleessa, jonka avulla kynä myös latautuu. Apple Pencil Prossa on USB-C-liitäntä. 

Kynällä on painoa 19,15 grammaa ja pituutta 166 millimetriä. Apple Pencil Pro -kynä on tilattavissa välittömästi hintaan 149 euroa. Saataville kynä tulee 15. toukokuuta. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Magic Keyboardin kerrotaan olevan aiempa ohuempi ja kevyempi. Näppäimistö on Applen mukaan suunniteltu varta vasten iPadeille. Uuteen näppäimistöön on lisätty toimintarivi, jonka kautta iPadin äänenvoimakkuutta tai näytönkirkkautta on mahdollista säätää suoraan näppäimistöstä.  

Näppäimistössä kerrotaan olevan aiempaa suurempi kosketuslevy ja alumiininen kämmentuki. Näppäimistön käyttötuntuma ollaan saatu vietyä lähemmäs MacBookkeja uudistetun haptisen palautteen ansiosta.  

Magic Keyboard kiinnittyy iPadiin magneetin avulla. Näppäimistön Smart Connector yhdistää virran ja datan iPadiin saumattomasti ilman Bluetooth-yhteyttä. 

Magic Keyboard -näppäimistö tulee saataville mustana ja valkoisena. 11-tuumaiselle iPad Prolle näppäimistön saa 349 euron hinnalla, kun 13-tuumaiselle iPad Prolle näppäimistö maksaa 399 euroa. Näppäimistöt ovat tilattavissa välittömästi ja saataville molemmat tulevat 15. Toukokuuta. 

Lähde: Apple (1), (2) 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple