GoogleYleinen

Google esitteli Pixel 8a -puhelimen – Keskihintaluokan puhelin varustettu Google tensor G3 -järjestelmäpiirillä ja tekoälyominaisuuksilla

Google on esitellyt tänään uuden keskihintaluokkaan sijoittuvan Pixel 8a -puhelimen. Puhelin kuuluu samaan perheeseen viime syksynä esiteltyjen Pixel 8- ja Pixel 8 Pron kanssa. 

Google on varustanut Pixel 8a -puhelimen 6.1-tuumaisella OLED-näytöllä, jonka resoluutioksi ilmoitetaan 2400 x 1800 pikseliä. Näyttö tukee 120 hertsin virkistystaajuutta ja yltää parhaimmillaan 1400 nitin kirkkauteen, kun näytöllä toistetaan HDR-sisältöä. Näytön huippukirkkaus on jopa 2000 nitiä. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muotoilultaan Pixel 8a on hieman pyöreämpi, kuin viime vuoden Pixel 7a. Puhelimen valmistukseen on käytetty muovia ja alumiinia. Google on varustanut Pixel 8a -puhelimen IP67-luokituksen mukaisella pöly- ja vesitiiveydellä. Puhelimen mitoiksi on ilmoitettu 152,1 x 72,7 x 8,9 millimetriä ja painoa löytyy 188 grammaa. 

Pixel 8a:n tehoista huolehtii Googlen oma Tensor G3 -suoritin, jonka Google esitteli yhdessä Pixel 8- ja Pixel 8 Pro- puhelimen kanssa viime syksynä. Suoritin on varustettu yhdeksällä ytimellä. Piirin suorituskykyisin Cortex-X3-ydin kykenee 3.0 gigahertsin kellotaajuuteen. Neljä virtapihimpää, mutta suorituskykyistä Cortex-A715-ydintä kellottuvat parhaimmillaan 2.45 gigahertsiin ja neljä virtapiheintä Cortex-A510-ydintä 2.15 gigahertsiin. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Näytönohjaimena piirissä toimii 10-ytiminen Immortalis-G715 MC10 -grafiikkasuoritin, jonka kellotaajuus on 890 megahertsiä.  

Muiden teknisten tietojen osalta puhelimesta löytyy 8 gigatavua LPDDR5x RAM-muistia ja 128 tai 256 gigatauva tallennustilaa, joka on toteutettu UFS 3.1 -tekniikalla. Puhelimessa on 4492 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 18 watin teholla. Tuettuna on myös Qi-standardin mukainen langaton lataus. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel 8a on varustettu kahdella kameralla. Puhelimen pääkamera yltää 64 megapikselin tarkkuuteen. Pääkamerassa on f/1,89-aukko, 0,8 mikronin pikselikoko ja kennon kooksi ilmoitetaan 1/1,73”. Toisena kamerana puhelimessa on 13 megapikselin tarkkuuteen yltävä ultralaajakulmakamera. Puhelimen selfiekameran tarkkuus on 13 megapikseliä. 

Pixel 8a:sta löytyy samat tekoälyominaisuudet, jotka Google esitteli Pixel 8 -sarjan julkistuksen yhtedessä viime syksynä. Mukana on esimerkiksi Live Translate-, Circle To Search-, Pixel Call Assist-, Audio Emoji- ja Gemini -ominaisuudet. 

Pixel 8a toimitetaan uusimmalla Android 14 -käyttöjärjestelmäversiolla ja Google lupaa puhelimelle 7 vuotta ohjelmistopäivityksiä. Puhelin tulee saataville neljässä värissä, jotka ovat sininen, vihreä, beige ja musta. 

Google ei kertonut onko puhelin tulossa myyntiin Suomessa. Aiemmin huhut kertoivat, että Pixel 8a nähtäisiin myynnissä myös meillä. Yhdysvalloissa puhelin maksaa 499 dollaria.

Lähde: Google 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google