AppleYleinen

Apple esitteli uuden sukupolven iPad-tabletin 10,2 tuuman näytöllä

Apple julkaisi tänään myös uuden seitsemännen sukupolven iPad-tabletin, joka tarjoaa 10,2 tuuman suuruisen Retina-näytön sekä tuen muun muassa näppäimistökuorelle sekä se on varusteltu tuoreimmalla iPadOS-käyttöjärjestelmällä. Kyseessä on myös yksi halvimmista iPad-laitteista, sillä tabletin lähtöhinta Suomessa on 399 euroa.

Applen mukaan uusi iPad on valmistettu kokonaisuudessaan kierrätetystä alumiinista. Tabletin 10,2 tuuman näytössä on 2160 x 1620 pikselin tarkkuus ja se tarkoittaa 264 pikseliä tuumaa kohden. Näytön kerrotaan tukevan myöskin Apple Pencil -kynää ja myös laitteessa olevat Smart Connector mahdollistaa erillisen näppäimistökuoren yhdistämisen laitteeseen saumattomasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa edeltäjästään jo tuttu 64-bittinen A10 Fusion -järjestelmäpiiri, jossa on integroitu M10-liiketunnistinprosessori. Takaosasta löytyy 8 megapikselin kamera, jossa on f/2.4-aukko sekä viisielementtinen linssi. Tabletin etuosassa on 1,2 megapikselin FaceTime HD -kamerasensori. Uudessa iPadissa on myöskin stereokaiuttimet, Touch ID sekä 32,4 wattitunnin litiumpolymeeriakku. Apple lupaa akun kestävän muun muassa 10 tuntia verkon selaamista wi-fi-yhteyden kautta.

Uusi iPadOS tarjoaa muun muassa useita uusia ominaisuuksia, joista suurin osa keskittyy tuottavuuteen. Yksi kosmeettisista uudistuksista on aloitusnäytöllä tiheämmin olevat sovelluskuvakkeet sekä aloitusnäyttö tukee myös widgettejä. Käyttöliittymässä on otettu paremmin huomioon myös yleisesti suurempi näyttö, sillä sovelluksia voidaan nyt avata ikkunatilassa ja jaetussa näytössä on mahdollista käyttää samanaikaisesti kahta sovellusta rinnakkain. Lisäksi iPadOS sisältää myös muutamia uusia eleitä, jotka parantavat ohjattavuutta.

Uusi seitsemännen sukupolven iPad tulee tilattavaksi tästä päivästä lähtien ja se on saatavilla myymälöistä 30. syyskuuta alkaen. Suomessa uuden iPadin Wi-Fi-version hinta asettuu 399 euroon ja LTE-versio maksaa taasen 539 euroa. Apple esitteli iPadin kolmessa värissä, jotka ovat hopea, tähtiharmaa ja kulta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hinnat Suomessa:

  • iPad 32 Gt Wi-Fi = 399 euroa
  • iPad 128 Gt Wi-Fi = 499 euroa
  • iPad 32 Gt Wi-Fi + Cellular = 539 euroa
  • iPad 128 Gt Wi-Fi + Cellular= 639 euroa

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple