AppleYleinen

Apple iPhone 12 Pro- ja iPhone 12 Pro Max -5G-huippupuhelimet julki – parannuksia kameroihin sekä suorituskykyyn

Apple on esitellyt iPhone 12- ja iPhone 12 mini -puhelimien rinnalla myös uudet lippulaivaluokan iPhone 12 Pro- ja iPhone 12 Pro Max -älypuhelimet. Uutuuspuhelimissa ominaisuuksia on viety vieläkin hieman pidemmälle muun muassa kameroiden, näyttöjen sekä rakenteen osalta, vaikka pääominaisuudet ovatkin samanlaisia kuin edullisemmissakin malleissa.

Rakenteeltaan puhelimet ovat ruostumatonta terästä sekä keraamisella pinnoitteella varusteltua lasia. Muotoilultaan laitteet ovat kehyksiltään selvästi laatikkomaisempia kuin viime vuoden mallit. Rakenteen kerrotaan olevan myös IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö iPhone 12 Prossa on kooltaan 6,1 tuumaa ja iPhone 12 Pro Maxissa vastaavasti 6,7 tuumaa. Molempien laitteiden näytöt perustuvat OLED-tekniikkaan, joten erityisesti musta on näytöillä oikeasti mustaa. iPhone 12 Pron näytön tarkkuus on 2532 x 1170 pikseliä, joka takaa 460 pikseliä tuumaa kohden. iPhone 12 Pro Maxissa näytön tarkkuus on 2778 x 1284 pikseliä, joka tarkoittaa 458 pikseliä tuumaa kohden. iPhone 12 Pro -puhelimien näytöt tukevat HDR-toistoa, 1200 nitin maksimikirkkautta sekä värinäkosketusta.

Apple hyödyntää puhelimissa uutta A14 Bionic -järjestelmäpiiriä, joka on ensimmäinen älypuhelimille suunnattu 5 nm prosessilla valmistettu järjestelmäpiiri. Applen mukaan uutuusjärjestelmäpiiri on jopa 50 prosenttia tehokkaampi kuin vastaavat huippupiirit Android-älypuhelimissa. Järjestelmäpiirin yhteydessä olevan grafiikkaprosessorin Apple kertoo olevan myös parempi kuin missään muussa puhelimessa.

Koska kyseessä ovat Applen ensimmäiset 5G-puhelimet, niin yhteyksiä kerrotaan olevan testattu jopa 100 eri operaattorin verkoissa yli 30 maassa. iPhone 12 Pro -puhelimet tulevat myyntiin 128, 256 ja 512 gigatavun muistiversioissa, mutta RAM-muistin määrää Apple ei tuttuun tyylinsäkään ilmoittanut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroihin Apple on jälleen kerran panostanut toden teolla ja ensimmäistä kertaa myöskin pro-versioiden välillä on poikkeavuuksia kameroissa. Molemmissa puhelimissa on kolme kameraa takaosassa, joista kaikkien tarkkuus on 12 megapikseliä. Kalliimmassa iPhone 12 Pro Maxissa on kuitenkin parempi pääkamera sekä pidemmälle ulottuva telekamera.

iPhone 12 Pro Max on saanut pääkameran, jossa on 47 prosenttia suurempi 1,7 um pikselikoko. Lisäksi eroavaisuutena on telekamera, sillä iPhone 12 Pro Max tarjoaa 65 mm polttovälillä varustellun telekameran, joka tarkoittaa 2,5x optista zoomausta. iPhone 12 Pro Max kykenee korkeintaan myös 12x digitaaliseen zoomaukseen. Kolmas tärkeä kamera on ultralaajakulmakamera, jossa on f/2.4-aukko sekä 120 asteen kuvakenttä. iPhone 12 Prossa telekamera kykenee 2x optiseen zoomaukseen sekä 10x digitaaliseen zoomaukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosan kameroiden rinnalle on saatu LED-salaman kanssa myös LiDAR-anturi, joka on nähty jo iPad Pro -tableteissa. LiDAR-anturia hyödynnetään esimerkiksi tarkemmissa lisätyn todellisuuden mittauksissa. Molempien pro-versioiden etuosassa on 12 megapikselin tasoinen selfie-kamera, jossa on f/2.2-aukko sekä tuki muotokuvatilalle.

iPhone 12 Pro -puhelimien langatonta latausta Apple on myös parantanut, sillä nyt käyttöön on otettu uusi MagSafe-tekniikka, jossa on siis sisäänrakennetut magneetit, jotka pitävät puhelimen yhdistettynä vahvemmin tuettuihin MagSafe-lisätarvikkeisiin. Tämä tarkoittaa, että kuoret, laturit ja muut lisälaitteet yhdistyvät puhelimeen kiinni magneettien avulla.

Apple ei ilmoittanut akkujen kokoa, mutta iPhone 12 Pro -puhelimelle luvataan jopa 17 tuntia videontoistoa, kun taasen iPhone 12 Pro Maxille vastaava lukema on 20 tuntia. Molemmissa on tuki 15 watin langattomalle MagSafe-lataukselle, 7,5 watin langattomalle Qi-lataukselle sekä 20 watin pikalataustuki langallisesti.

Uudet iPhone 12 Pro ja iPhone 12 Pro Max tulevat tarjolle neljässä värissä, jotka ovat grafiitti, hopea, kulta ja tyynenmerensininen. Edullisimmillaan iPhone 12 Pro maksaa 1179 euroa, kun taasen iPhone 12 Pro Max maksaa 1279 euroa. iPhone 12 Pro -version ennakkomyynti alkaa 16. lokakuuta ja toimitukset alkavat 23. lokakuuta. iPhone 12 Pro Max tulee ennakkomyyntiin 6. marraskuuta ja toimitukset alkavat 13. marraskuuta.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Ylikalliita Applen turhakkeita.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple