AppleYleinen

Apple iPhone 16 -puhelimet huhujen kohteena – Pro-malleihin odotetaan jopa 2 teratavun tallennustilaa

Applen syksyllä julkistettavissa iPhone 16 -malleissa tullaan näkemään uudenlainen “Capture Button” -näppäin. Syksyllä alkaneet huhut eivät kuitenkaan kertoneet millaisia toiminnallisuuksia nappiin on tulossa. Joulukuussa Bloombergin Mark Gurman vahvisti, että kyseistä nappia käytettäisiin kameran kanssa. 

Nyt The Information -sivusto on jakanut lisätietoja tulevasta näppäimestä, joskin tietojen todenperäisyyteen kannattaa tässä vaiheessa suhtautua varauksella. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sivuston mukaan näppäin olisi perinteisen mekaanisen näppäimen sijaan kapasitiivinen, eli se reagoisi paineeseen sekä kosketukseen. Jo ennen iPhone 15 -puhelimia huhuttiin, että Pro-malleissa nähty toimintopainike olisi ollut mekaanisen sijaan kapasitiivinen. 

Näppäimen toiminnot tulevat rakentumaan pyyhkäisyjen ja eri tasoisten paineiden varaan. Sivuston mukaan esimerkiksi kevyt painallus tarkentaa kohteeseen ja voimakkaampi painallus aktivoi tallennuksen tai ottaa kuvan. Apple olisi sijoittamassa painiketta puhelimen oikealle kyljelle virtapainikkeen alapuolelle.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toisen tuleviin iPhone-puhelimiin liittyvän huhun mukaan iPhone 16 Pro -mallit tulisivat saamaan ensi kertaa 2 teratavua tallennustilaa. Huhu on peräisin Naver-blogista. 

Muutoksen mahdollistaa Applen siirtyminen aiempaa tiheämpään QCL (Quad-Level Cell) NAND-flash-tekniikkaan. Tekniikan avulla suurempi määrä tallennuskapasiteettia saadaan mahdutettua pienempään tilaan. QCL:n huonoina puolina on kuitenkin nykyistä TCL (Triple-Level Cell) NAND-tekniikkaa hitaammat luku- ja kirjoitusnopeudet. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kahden teratavun tallennustilaa huhuttiin myös iPhone 14- ja iPhone 15 -mallien kohdalla, mutta huhut osoittautuivat kahdesti vääriksi. 

Lähde: The Information, Naver-Blog (koreaksi) 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple