AppleYleinen

Apple julkaisi uuden Apple Watch Ultra -älykellon 60 tunnin akunkestolla

Apple Watch Ultra on monin tavoin muista kelloista erottuva.

Apple on tänään julkaissut täysin uuden Apple Watch -älykellon, joka tunnetaan nimellä Apple Watch Ultra. Kello on huomattavan erilainen verrattuna uusiin Apple Watch Seires 8- ja Watch SE -kelloihin. Apple Watch Ultra -älykello on Applen mukaan tarkoitettu kestämään ja kellon kerrotaankin kestävän huomattavasti paremmin esimerkiksi vettä, kuin mikään muu aiemmista Apple Watch -älykelloista. Kello on huomattavan kookas ja sen kehys on valmistettu titaanista. Kellon näytön suojalasi on puolestaan safiirilasia.

Apple Watch Ultran näyttö.

Apple Watch Ultran näyttö on aiempaa isompi, sillä kellon näytön halkaisija on 49 millimetriä. Apple lupaa kellon kirkkauden yltävän jopa 2000 nitiin asti. Näyttö on Apple Watch Series 8 -kellosta poiketen suora, joka Applen mukaan auttaa kelloa ottamaan enemmän vastaan tulevia iskuja.

Apple Watch Ultran uudistettu virtapainike ja pyöritettävä ohjauskruunu on suunniteltu käytettäväksi vaivattomasti myös hansikkaat kädessä.

Kello kestää äärimmäisiä sääolosuhteita ja lämpötiloja aina 55 celsiusasteesta -20 celsiusasteen pakkasiin. Apple Watch Ultra on testattu Yhdeysvaltojen armeijan kehittelemän MIL-STD 810H -standardin mukaisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kello on veden- ja pölynkestävä IP6X-luokituksen mukaisesti. Apple Watch Ultra on saanut virallisen EN13319-sertifikaatin sukellukselle ja kellon luvataan kestävän sukellusta 40 metrin syvyydessä. Apple Watch Ultraan on sisäänrakennettu syvyysmittari, joka näyttää sukelluksen aikana yhdessä syvyyssovelluksen kanssa runsaasti tietoja kellon näytöllä, kuten kellonajan, syvyyden, veden lämpötilan, veden alla vietetun ajan ja saavutetun enimmäissyvyyden.

Sukelluksen aikana käytössä oleva näkymä näyttää tältä.

Apple on parantanut Apple Watch Ultra -älykellossa GPS-yhteyttä ja kertoo, että sen tarkkuus on aiempia kelloja huomattavasti parempi. GPS-yhteyden tarkkuutta on paranneltu tuomalla tavanomaisen L1-standardin rinnalle uudempi L5-standardi. Kellon GPS-yhteyden pitäisi näin ollen toimia paremmin esimerkiksi ruuhkaisissa keskustoissa liikkuessa tai luonnossa suurten kallioiden lähettyvillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on pistänyt myös akunkeston uuteen uskoon, sillä Apple lupaa kellolle kaikkien ominaisuuksien ollessa käytössä 30 tunnin toiminta-aikaa ja Applen lanseeraaman uuden akunsäästötilan ansiosta akun luvataan kestävän jopa 60 tuntia tutun 18 tunnin sijaan. Paranneltu virransäästötila julkaistaan kellolle myöhemmin syksyllä.

Yhteenveto Apple Watch Ultra -älykellon ominaisuuksista.

Apple Watch Ultrassa on kaikki samat sensorit kuin Apple Watch 8:ssakin, eli kehonlämpötilaa mittaava sensori, uusi kolmiakselinen gyroskooppi, kiihtyvyydentunnistus, optinen sykemittaus, EKG, stressitasojen mittaus ja kaatumisentunnistus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtenä hyödyllisenä turvallisuustoimintoja Apple Watch Ultrassa on yhdellä painalluksella aktivoitavissa oleva kovaääninen sireeni, jonka äänen avulla käyttäjä voi herättää onnettomuuteen joutuessaan huomiota lähistöllä oleville ihmisille ja saada täten apua.

Apple esitteli Apple Watch Ultra -kellolle kolme uudenlaista ranneketta, jotka tunnetaan nimillä alpine, trail ja ocean.

Apple Watch Ultralle esitellyt rannekkeet.

Apple Watch Ultran hinnat lähtevät 1009 eurosta ja kaikissa Watch Ultran malleissa on eSIM-tuki, joten kelloja pystytään käyttämään myös ilman älypuhelinta. Kellon toimitukset käynnistyvät 23. syyskuuta.

Lähde: Apple

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple