AppleYleinen

Apple julkaisi uudet kaksoiskameralla varustellut iPad Pro -tabletit

Apple on tänään julkaissut päivitetyt versiot iPad Pro -tableteista, joista siis 12,9 tuumainen on jo neljännen sukupolven versio ja 11 tuumainen on toisen sukupolven variantti. Uutuustablettien kohokohtia ovat muun muassa päivitetyt kamerat, tehostettu suorituskyky sekä tuki hiirelle.

Yksi uutuustablettien tärkeimmistä uusista ominaisuuksista löytyy kamerasta. Molemmissa iPad Pro -tableteissa on nyt kaksoiskamera takaosassa, jotka on myös aseteltu varsin vastaavanlaisesti iPhone 11 -puhelimen kanssa. Kamera-alue on siis neliömäinen ja siinä on 12 megapikselin pääkamera sekä 10 megapikselin ultralaajakulmakamera. Uusien kameroiden ansiosta tabletilla voidaan kuvata muun muassa 4K 60 FPS -videokuvaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroiden rinnalle Apple on sijoittanut myös uuden LiDAR-sensorin, jonka ansiosta tableteilla voidaan toteuttaa uudenlaisia lisätyn todellisuuden ominaisuuksia. Applen oma LiDAR-sensori on käytännössä vain ToF-syvyysanturi, joka toimii siis laserin avulla. Sensoria hyödynnetään tableteissa muun muassa juurikin lisätyn todellisuuden sovelluksissa syvyyden tarkempaan mittaamiseen.

Apple on laittanut uusiin iPad Pro -tabletteihin myös viimeisimmän Apple A12Z Bionic -järjestelmäpiirin, jossa on kahdeksanytiminen grafiikkasuoritin ja kahdeksan suoritinydintä. Applen mukaan uusi järjestelmäpiiri tarjoaa jopa paremman suorituskyvyn kuin useimmat kannettavat tietokoneet tänä päivänä. iPad Pro -tableteissa on vähintään 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa, mutta tarjolla on myös 256, 512 ja 1000 gigatavun variantit.

iPad Pro -tableteissa on myös tuki päivitetylle mikrofonijärjestelmälle, jonka pitäisi taata studiolaatu muun muassa puheluille, videotallennukselle sekä äänen tallennukselle. Äänentoistosta vastaa neljä huippuluokan kaiutinta, jotka sijaitsevat tabletin jokaisessa kulmassa.

Muotoilun osalta iPad Pro on hyvin samanlainen kuin aikaisemmin. Näyttö on myös molemmissa identtinen edeltäjäversioihin verrattaessa. Etukameran tarkkuus on edelleen 7 megapikseliä, joka antaa mahdollisuuden myös Full HD 60 FPS -videokuvaukseen. Apple on myös toteuttanut tutun Face ID -ominaisuuden uutuustableteissa. Applen mukaan 12,9 tuuman versiossa on 36,71 wattitunnin akku ja 11 tuuman versiossa on pienempi 28,65 wattitunnin akku. iPad Pro -tabletit on saatavilla myös tuttuun tyyliin Wi-Fi- ja LTE -versioina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi ominaisuus iPad Pro -tableteissa on myös tuki uudelle Magic-näppäimistölle. Uudessa näppäimistösuojakuoressa on sarana, joka antaa mahdollisuuden asettaa tabletin mihin tahansa kulmaan aina 130 asteen kulmaan asti. Lisäksi näppäimistön saranan avulla iPad Pron voi asettaa myös ”kellumaan” näppäimistön päälle, jotta tabletti olisi paremmalla korkeudella. Näppäimistö on varusteltu myös kosketuspaneelilla ja iPadOS on myös optimoitu käytettäväksi kosketuspaneelin avulla. Näppäimistössä on lisäksi taustavalaistut näppäimet sekä USB-C-liitin.

Apple on ilmoittanut iPad Pron 11 tuuman version maksavan edullisimmillaan 909 euroa (LTE-versio 1079 euroa) ja 12,9 tuuman version vastaavasti 1129 euroa (LTE-versio 1299 euroa). Uusi Apple Magic -näppäimistö tulee saataville 339 euron hintaan 11 tuuman versiolle ja 399 euron hintaan 12,9 tuuman versiolle.

Lähde: Applen lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple