SamsungYleinen

Samsung Galaxy A41 julki – tämä uutuus poikkeaa selvästi muista Galaxy A -puhelimista

Samsung Galaxy A41 -puhelimen kolme väriversiota.

Samsung on esitellyt tänään myös Japanin markkinoilla uuden Galaxy A41 -puhelimen, joka on pikkuvelimalli muun muassa jo Suomessakin myynnissä olevasta Galaxy A51 -puhelimesta. Samsungin uusi Galaxy A41 -puhelin on ominaisuuksiltaan varsin mielenkiintoinen sekä ulkoiselta toteutukseltaan hieman erilaisempi kuin muut uudet Galaxy A -malliston jäsenet.

Galaxy A41 on valmistettu muovista, mutta takaosassa kamera ei ole tuttuun tyyliin laatikkomainen, vaan se on toteutettu pystysuorana kapeana alueena, kuten viime vuoden Galaxy A -puhelimissa. Lisäksi laitteen etuosassa on pisaramainen lovi näytössä, kun esimerkiksi Galaxy A51 -mallissa etukameraa varten on tehty reikä näyttöön. Samsung luottaa takaosassa kuitenkin tuttuun kuviointiin. Pienenä erikoisuutena ainakin Japanin markkinoilla Galaxy A41 -puhelimessa on IP68-luokitus, mikä tarkoittaa puhelimen olevan pölyn- ja vedenkestävä. Muun muassa aikaisemmin julkaistut Galaxy A51- ja A71 -puhelimet eivät ole IP68-sertifioituja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelimen näyttö on kooltaan 6,1 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytön tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle, eli siinä on 1080 x 2400 pikseliä. Laitteen tehoista on vastaamassa yllättäen Mediatekin kehittämä Helio P65 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Samsung on varustellut uutuuspuhelimen myös muistikorttipaikalla.

Takaosan kolmoiskamera rakentuu 48 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 5 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Lisäksi etuosassa kameran tarkkuus on 25 megapikseliä. Akunkesto on 3500 milliampeeritunnin akun vastuulla ja sitä ladataan USB-C-tyypin latausliittimen kautta 15 watin teholla.

Japanissa puhelin on tulossa tarjolle kolmessa värissä, jotka ovat sininen, musta ja valkoinen. Myyntiin asti Galaxy A41 on tulossa kuitenkin vasta kesäkuun 2020 jälkeen.

Lähde: Samsungin lehdistötiedote (japaniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Tuleeko tästä puhelimesta testiä? Lähinnä kiinnostaisi ovatko saaneet videoiden tökkimiset pois mitä on A51:ssä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung