AppleYleinen

Päivitä äkkiä: Apple julkisti iOS 16.6- ja iPadOS 16.6 -päivitykset – Pitävät sisällään tärkeitä suojauskorjauksia

Apple iPhone 14 Pro

Apple on laittanut jakoon uuden iOS 16.6- ja iPadOS 16.6 -päivityksen tuetuille iPhone-puhelimille sekä iPad-tableteille. Kyseessä on tärkeä päivitys, joka sisältää korjauksia aktiivisiin haavoittuvuuksiin.

Kokoa päivityksellä on iPhone-puhelimille hieman alle 700 megatavun verran, joten kyseessä on melko kookas päivitys. Päivityksen omalle laitteelle voi käydä lataamassa menemällä: Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen mukaan päivitys sisältää tärkeitä virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä, jonka takia sitä suositellaan kaikille käyttäjille asennettavaksi mahdollisimman pian. Apple on myös erikseen määritellyt tietoturvahaavoittuvuudet, joita on saatettu käyttää aktiivisesti.

Päivityksessä on useita korjauksia kernel-haavoittuvuuksiin. Muun muassa yksi haavoittuvuus antoi sovelluksen muokata ytimen herkkää tilaa. Applen mukaan haavoittuvuutta on saatettu hyödyntää aktiivisesti. Päivitys korjaa myös WebKit-haavoittuvuuden, jota on saatettu myös hyödyntää aktiivisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusien iOS 16.6- ja iPadOS 16.6 -päivityksien ohella Apple on laittanut jakoon macOS Ventura 13.5-, watchOS 9.6- ja tvOS 16.6 -päivitykset, jotka korjaavat samat haavoittuvuudet.

Lisäksi samat korjaukset löytyvät tänään jakoon laitetuista iOS 15.7.8-, iPadOS 15.7.8-, macOS Monterey 12.6.8- ja macOS Big Sur 11.7.9 -päivityksistä. Nämä päivitykset on suunnattu vanhemmille laitteille, jotka eivät tue uusimpia ohjelmistoversioita.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple