SonyYleinen

Huippuluokan Sony WF-1000XM5 -kuulokkeet julkaistiin 330 euron hinnalla – Parannuksia ääneen ja melunvaimennukseen

Sony WF-1000XM5

Sony on tänään julkaissut odotuksien mukaisesti uudet huippuluokan nappikuulokkeensa, jotka kantavat nimeä Sony WF-1000XM5. Kuulokkeiden kanssa ei ole lähdetty säästelemään, vaan nyt on viety muun muassa melunvaimennusta sekä äänenlaatua vielä parempaan suuntaan.

Muotoilullisesti WF-1000XM5-kuulokkeet ovat hieman uudistetut, sillä mukaan on saatu enemmän pyöristyksiä. Rungon etuosa on mattapintainen, kun reunat ovat kiiltävät. Painoa on 5,9 grammaa. Myös kotelossa on pyöristetympi muotoilu ja sen paino on 39 grammaa. WF-1000XM5-kuulokkeet ovat IPX4-luokituksen mukaisesti roiskevedenkestävät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuskuulokkeissa on uusittu 8,4 millimetrin kaiutinelementti, joka on nimeltään Dynamic Driver X. Sonyn mukaan uusi toteutus yhdessä melua vaimentavan prosessorin kanssa on suunnattu laajemmalle äänentoistoalueelle, joten luvassa on hienovaraisempia yksityiskohtia. Kohinaa vaimennetaan alemmilla taajuuksilla, joka tekee melunvaimennuksesta aikaisempaa laajemman. Elementin kalvossa käytetyn materiaalin pitäisi aiheuttaa vähemmän vääristyksiä.

HD Noise Cancelling Prover QNe2 ja integroitu V2-prosessori toimivat yhdessä käsitelläkseen 24-bittistä ääntä. Sony lupaa kuulokkeiden tuottavan korkeamman analogisen vahvistuksen, joka tarkoittaa, että ääni luodaan uudelleen mahdollisimman oikein ja orgaanisesti pelkän digitaalisen uudelleenkäsittelyn sijasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WF-1000XM5-kuulokkeet käyttävät Sonyn LDAC-koodekkia, joka lähettää normaalia enemmän dataa kuulokkeiden toistettavaksi. Sony on tuonut mukaan myös DSEE Extremen, joka on tekoälyohjelma, joka skaalaa pakatun digitaalisen musiikin palveluista, kuten Spotifysta paremman äänen tuottamiseksi.

Kuulokkeissa on mukana monia muita Sonyn tuttuja ominaisuuksia, kuten Reality Audio, joka tekee virtuaalisen äänitilan. Lisäksi mukana on Speak-to-chat, jonka avulla käyttäjät voivat pitää kuulokkeita korvissa ja silti osallistua ympärillä käytävään keskusteluun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Latauskotelon avulla WF-1000XM5-kuulokkeiden akunkesto on 24 tuntia, mutta kuulokkeissa itsessään akunkesto on 8 tuntia melunvaimennuksen kanssa. Ilman melunvaimennusta lukemat ovat 36 ja 12 tuntia. Latauskotelon akku on kooltaan 500 milliampeerituntia. Lataus tapahtuu USB-C-liittimen tai langattoman latauksen kautta. Tuettuna on yhteys kahteen laitteeseen samaan aikaan Bluetooth 5.3 -yhteyden ansiosta. Mukana on lisäksi Google Fast Pair sekä tämän ansiosta Google Assistant sisäänrakennettuna.

Sony on toteuttanut kuulokkeisiin kosketusohjauksen. Rungon pinta tunnistaa tauko-, toisto- ja melunvaimennusohjaukset napauksilla. Sony on toteuttanut myös pään eleisiin perustuvia ohjaustyylejä. Nyökkäys hyväksyy saapuvan puhelun ja pään ravistaminen hylkää puhelun.

Sonyn mukaan uudet WF-1000XM5-kuulokkeet tulevat myyntiin elokuussa ja hintaa niillä on 330 euroa. Väriversioita on kaksi, jotka ovat musta sekä hopea.

Lähde: Sony

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony