AppleYleinen

Apple kehittää iPhone 12 -puhelimille MagSafe-lisäakkua

Bloomberg on uutisoinut lähteisiinsä viitaten, että Apple on kehittämässä uutta MagSafe-lisälaitetta iPhone 12 -malliston älypuhelimille. Kyseessä kerrotaan olevan lisäakku, joka voidaan kiinnittää magneettisesti puhelimien takaosaan. Applella kerrotaan olevan kuitenkin ohjelmistollisia ongelmia tuotteen kanssa, joten sen julkaisu on viivästynyt.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

iPhone 12 -puhelimien yhteydessä Apple julkaisi MagSafe-ominaisuuden, jota voidaan käyttää puhelimien lataamiseen sekä lisälaitteiden yhdistämiseen. MagSafe on yksinkertaisesti magneetti puhelimien takaosassa, joka pitää erilaisia lisälaitteita kiinni puhelimessa tai langaton laturi kohdistuu juuri oikeaan kohtaan. Raportin mukaan MagSafe-tekniikkaan pohjautuva lisäakku on kehitteillä, mutta sitä ei vielä ole julkaistu. Lisäakun pitäisi ladata langattomasti puhelinta, mutta toistaiseksi ei ole tietoa, miten itse lisäakkua olisi tarkoitus ladata.

Applella kerrotaan olevan sisäisesti joitakin ongelmia lisäakun kanssa, jonka takia projekti on viivästynyt. MagSafe-magneettien kerrotaan olevan tarpeeksi vahvoja pitämään lisäakun paikallaan puhelimissa, mutta muut haasteet, kuten ohjelmistolliset ongelmat ovat olleet Applen haasteita. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä mahtaa olla lisäakun nykytilanne, mutta mahdollista on myös, ettei sitä nähdä koskaan markkinoilla asti. Jatkuvat viivästykset sekä ongelmat saattavat myös johtaa tuotteen kehityksen lopettamiseen.

Kehitteillä olevien tuotteiden romuttaminen ei ole Applelle ennenkuulumatonta. Applella oli haasteita vuonna 2017 julkaistun AirPower-latausalustan kanssa, eikä sitä lopulta nähty koskaan myynnissä. Apple peruutti tuotteen kehittämisen ylikuumenemisongelmien takia.

Lähde: Bloomberg

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple