AppleYleinen

Apple kertoo parantaneensa merkittävästi akun elinikää iPhone 15 -sarjassa

Applen iPhone 15 -sarjan puhelimet tulevat pian jo puolen vuoden ikään ja nyt Apple on kirjoittanut puhelinten akuista tukisivuillaan. Kirjoituksessa kerrotaan, että Apple on kaikessa hiljaisuudessa parantanut merkittävästi akkujen elinikää kautta iPhone 15 -sarjan. 

Siinä missä iPhone 14 ja sitä vanhempien iPhone-mallien 500 latauksen syklin luvattiin säilyttävän ihanteellisissa oloissa 80 prosentin akun kunnon, niin uudemmat iPhone 15 -sarjan puhelimet on suunniteltu säilyttämään 80 prosentin kunto vielä 1000 täyden lataussyklin kohdalla. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tulos saadaan ihanteellisella lataamisella, jossa huomioon otetaan muun muassa puhelimen ja akun lämpötila ja se, miten säännöllisesti akkua ladataan. Applen mukaan kehitys johtuu akkukomponenttien ja virranhallintajärjestelmien kehityksestä vuosien mittaan.

Apple huomauttaa, että havainnot koskevat vain iPhone 15 -malleja. Tekstissä kerrotaan, että tällä hetkellä Apple tutkii, miten vanhemmat mallit pärjäävät akun eliniän osalta iPhone 15 -malleja vastaan vastaavissa testeissä.  

Lähde: Apple 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple